ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Áno, vidíte dobre. Už aj módna značka ako Ralph Lauren vstupuje na trh wearable technology, teda nositeľných technológií s novým produktom, ktorým je technológiami nabité inteligentné tričko. Kiež by sme mohli povedať, že sme ho videli v obchode alebo rovno - skúšali sme si ho. Toto privilégium mal však Marcos Giron, hráč tenisu, ktorý debutoval na poslednom US Open a v smart tričku prišiel na konferenciu do New Yorku.




Ako teda toto inteligentné tričko funguje?


Polo tričko bolo vyrobené v spolupráci s kanadskou technologickou firmou Omsignal, ktorá doň zabudovala inteligentné senzory, ktoré dokážu monitorovať srdcový tep a pohyb športovca.
Namerané hodnoty sa z malej krabičky - snímača, ktorá sa pri praní odopne od trička prenášajú pomocou Bluetooth technológie do aplikácie pre smartfóny s OS iOS (v príprave je aj Android aplikácia).

Smart shirt je zatiaľ prototyp a niektorí z hráčov US Open ho mali možnosť testovať počas tréningov. (Ralph Lauren je sponzorom US Open.) V podstate sa jedná o monitor aktivity alebo monitor srdcového tepu, ktorý začne pracovať vo chvíli keď zaznamená pohyb. Je to niečo podobné ako už skúšali aj iné spoločnosti napr. inteligentné ponožky (o nich v niektorom budúcom článku), ale aj tak je to rarita vidieť takúto svetoznámu značku v tomto obore.




Hlavným potenciálny problémom by mohlo byť ako veľmi tesné tričko musí byť, aby všetko fungovalo ako má. Je jasné, že senzory fungujú správne vtedy, keď sú čo najviac pritisnuté na tele. Toto potvrdil v rozhovore aj vice-prezident marketingu firmy Ralph Lauren - David Lauren. Postupným vývojom technológií však pravdepodobne v budúcnosti nebude nutné, aby oblečenie bolo veľmi priliehavé. "Chceme vyzerať dobre v čomkoľvek", povedal.

Postupom času "čierna skrinka", ktorá obsahuje senzory budem menšia a menšia ako je dnes a bude mať naozaj diskrétny dizajn, možno veľkosti gombíka.




Dizajn mobilnej aplikácie je prehľadný a jednoduchý. Na vašom iOS mobilnom zariadení môžete vidieť hodnoty srdcového tepu, dychu, prejdené kroky, spálené kalórie a tzv. aeróbnu zónu, v ktorej sa aktuálne nachádzate (zahriatie, fitness, aerobic, anaerobic, maximum...). Odtiaľ sa môžete prekliknúť na prehľadný dashboard do browsera, kde môžete sledovať aktivity ako napr. v Garmin Connect.
Dostupná bude takisto dashboard pre iPady, ktorá môže slúžiť napr. trénerom.
  
Na teraz je toto smart tričko zatiaľ prototyp, ale podľa pevných plánov značky Ralph Lauren bude dostupné už budúci rok v mužskom aj ženskom prevedení. Čo sa týka ceny, tú zatiaľ nikto nespomenul, ale očakávame, že sa bude pohybovať ako ostatné produkty tejto značky.

Nuž, ukáže čas, či Ralph Lauren dokáže presvedčiť aj fanúšikov zdravého životného štýlu.

[Zdroj: engadget.com, Autor: senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top