ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Misfit Shine od výrobcu Misfit Wearables je o minimalizme a naozaj decentnom dizajne avšak s výdatnou porciou funkcií, ktoré vám pomôžu dosiahnuť vytýčený cieľ a jednoducho byť fit.
V nasledujúcich riadkoch vám povieme ako vyťažiť zo Shine-u maximum a možno zároveň odpovieme aj na niektoré vaše otázky a dáme vám efektívne tipy.


Používate Shine ako hodinky? Uistite sa, že ste si ich správne nastavili


Ak používate Shine ako fitness náramok, tak je celkom nepríjemné, keď zistíte že nie je vsadený do remienka presne na stred a potom pri kontrole aktuálneho času musíte hlavu natočiť na stranu. Aby ste mali čas vždy zobrazený správne, pred tým ako Shine vložíte do remienka (športový alebo kožený) aktivujte hodiny a jednoducho si zapamätajte 12. pozíciu na pomyselnom ciferníku (na obvode snímača). Táto pozícia indikuje 12tu hodinu, takže vložte Shine do remienka tak, aby 12. pozícia smerovala na sever.


Nestraťte svoj Shine


Monitor aktivity Shine je sám o sebe veľmi malý a ľahký a tak je tu šanca, že pri nejakej tej nepozornosti ho stratíte. Magnetický klip (je obsahom balenia) zabezpečí, že Shine zostane vždy s vami, na opasku, na golieri, na rukáve, na teniske atď. Dôležité je, aby magnetická časť klipu bola vždy otočná smerom do vnútra (k vám) a smerom von predná strana Shine, pretože silný magnet sa môže prichytiť na kovové predmety, ktoré sú v dosahu ako napr. stolička, stôl, dvere atď. a s ním samozrejme aj váš Shine.


 

Zaznamenávajte si jedálniček


Misfit Shine má aj funkcie záznamu vášho jedálnička, ktoré nie sú až tak prepracované ako pri iných konkurenčných produktoch, ale aj tak ponúka základný denník spolu s fotografiami jedla, stravy počas vášho dňa. Táto funkcia je v mobilnej aplikácii trošku v úzadí, dostanete sa k nej swipe-om smerom dole v dennom prehľade aktivity, kde uvidíte ikonu fotoaparátu, vidličky a noža.


Odštartujte aktivitu 


Možno používate váš Shine väčšinou ako monitor aktivity počas celého dňa, ale môžete tiež sami aktivovať - odštartovať začiatok jednej zo špecifických aktivít, ktorú sa práve chystáte vykonať. Pred začatím takejto aktivity ťuknite na Shine tri krát za sebou a uvidíte, kruh svietiacich bodov (LED diód), ktorý znamená začiatok aktivity. Aktuálne si môžete vybrať z aktivít ako plávanie, bicyklovanie, basketbal, futbal a tenis.

Začnite používať inteligentný budík


Misfit Shine ponúka tiež inteligentný budík, ktorý je určený na to, aby vás zobudil vo chvíli, keď sa nachádzate práve vo fáze najplytšieho spánku, čiže po zobudení by ste sa mali cítiť čerstvý. Nastavíte ho priamo v mobilnej aplikácii ťuknutím na ikonu mesiaca a potom na ikonu malého zvončeka. Zvolíte si najneskorší, posledný možný čas budenia a vyberte si zvuk budíka. Toto je jedna z najlepších funkcií a preto je dobré o nej vedieť a využívať ju.


Spárujte aplikáciu s Pebble


Ak ste majiteľom inteligentných hodiniek Pebble môžete ich teraz spárovať s Misfit aplikáciou. Prečo to môže byť zaujímavé? Napríklad vášmu Shine sa vybije batéria (má výdrž až 6 mesiacov) a vy nemáte možnosť vymeniť ju. Aby ste nestratili žiadne dáta, jednoducho prepnite v Misfit aplikácii na používanie hodiniek Pebble ako druhého monitora a o žiadne namerané hodnoty a aktivity neprídete resp. pokračujete ďalej v meraní. Hodinky Pebble majú tiež funkcie fitness monitora, takže aplikácia zaznamená všetky údaje o vašej aktivite aj bez pripojeného Shine.




Nastavte si zobrazenie


Misfit Shine zobrazuje informácie v poradí aké si zvolíte - len mu proste jednoducho povedzte aké poradie preferujete. V aplikácii choďte do ponuky Settings a ťuknite na ponuku My Shine. Zobrazí sa menu s názvom Display Order. Práve tu si môžete zvoliť, či má Shine najprv zobraziť váš denný progres (koľko ešte chýba k splneniu cieľa) alebo aktuálny čas. Vyberte si podľa seba to, čo je pre vás výhodnejšie.


Automatický monitoring spánku 


Shine môžete šikovne nastaviť na automatický monitoring spánku. Zatiaľ je táto funkcia v "beta móde" ale funguje spoľahlivo. Keď ste unavený alebo iba lenivý :-) prepínať Shine do módu spánok táto funkcia nájde uplatnenie aj u vás. Nájdete ju v ponuke Settings, My Shine a Misfit Labs, zaškrnite možnosť Auto Sleep Tracking.

Ľahká synchronizácia


Po spustení aplikácie uvidíte výzvu na priloženie Shineu na displej mobilného zariadenia, smartfónu, aby ste vykonali synchronizáciu nameraných hodnôt vašej aktivity. Samozrejme ak si neželáte spustiť synchronizáciu, môžete výzvu ignorovať a pokračovať ťuknutím na niektorú       z dostupných ponúk. Samotná synchronizácia prebieha spoľahlivo a celkom rýchlo v porovnaní s konkurenčnými fitness náramkami. Stačí, ak zapnete Bluetooth na vašom mobilnom zariadení  a keď je Shine v dosahu (cca 30cm) tak sa spustí automaticky.

Nenechávajte váš Shine doma


Dokonca aj keď ste vonku, v meste, v obleku alebo šatách nenechávajte Shine doma. Vyberte si, z viacerých možností ako ho nosiť - klip na opasku, na golieri, náhrdelník, ako hodinky, alebo ako šperk a neprídete o žiadnu aktivitu a možno tiež budete mať skvelý módny doplnok.


Máte aj vy nejaké tipy, s ktorými by ste sa chceli podeliť s ostatnými? Napíšte ich ako komentár priamo pod článok.

[Autor: senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top