ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Razer Nabu je jedným z najočakávanejších wearables tohto roka, kedže zatiaľ nebol oficiálne potvrdený termín uvedenia do predaja a viacerí ho začali označovať iba ako víziu, ktorá nebude nikdy naplnená.

Prvý krát bol predstavený v januári tohto roku na konferencii CES 2014 a vzhľadom na jeho ambície všetkých zaujal a má šancu na úspech.

Čo všetko zatiaľ vieme o fitness náramku Razer Nabu:

Termín uvedenia do predaja

Razer naposledy informoval, že Nabu bol plánovaný do predaja v októbri 2014, až o celých 10 mesiacov neskôr od pôvodného termínu. Aktuálne správy hovoria, že Razer Nabu bude spustený do predaja 31.októbra za cenu 99€. Zdĺhavý vývoj náramku ho stavia priamo vedľa konkurencie ako LG G Watch R a Samsung Gear S, ktoré taktiež majú prísť na trh práve v tomto období.

Vlastnosti a funkcie

Razer Nabu má mať naozaj zaujímavé funkcie, ktoré posúvajú hranice dnešných wearables.
Nabu mieša tradičné monitorovanie aktivity ako spálené kalórie, počet prejdených krokov, vystúpané poschodia, celková vzdialenosť a čas spánku so sociálnymi funkciami. Náramok je dizajnovaný ako inteligentné hodinky (smartwatch), ktoré používateľa upozornia na prichádzajúci hovor, textovú správu, Google Maps, Twitter, Facebook, Instagram, Skype a WeChat. Neskôr má byť dostupná veľká čínska sociálna sieť, ktorá bude zobrazovať správy priamo na displeji.


Obrazovka, displej je umiestnený na spodnej strane náramku, čo umožní vidieť správy naozaj len vám, pekne súkromne bez ukázania ostatným.

Razer takisto experimentuje s gestami a tak používateľ môže ľahko zatriasť rukou a pozrieť prijaté notifikácie bez nutnosti prepnúť sa na smartfón pri každom neprečítanom e-maile.

Najväčším ťahákom je ale funkcia “social discovery aspect”, ktorá vás upozorní, keď sa vo vašom okolí nachádza nejaký váš Nabu priateľ. A naviac keď stretnete používateľa Nabu, ktorého nepoznáte môžete si s ním napríklad podať ruku alebo vymeniť kontakty pohodlne bezkontaktne pomocou náramku.

Technická špecifikácia

Razer už odhalil technickú špecifikáciu fitness náramku Nabu, ktorá pozostáva z displeja s rozmermi 128x32 pre zobrazovanie notifikácií a správ zo sociálnych sietí. Nazvali ho displej pre privátne správy a napriek nízkemu rozlíšeniu sa rozhodli použiť OLED displej. Použitie OLED displeja minimalizuje použitie batérie a spoločnosť vyhlásila, že náramok vydrží na jedno nabitie 5 až 7 dní, čo je celkom slušná výdrž.


Nabu bude vodeodolný so zabudovaným akcelerometrom, altimetrom a vibrovacím motorčekom, ktorý na základe spánkových cyklov umožní zrejme diskrétne budenie.

Razer Nabu je kompatibilný so zariadeniami s OS iOS a Android, používa bezdrôtovú technológiu Bluetooth 4.0 LE.

Cena

Spoločnosť Razer oznámila, že očakáva nízku cenu pre Nabu a veríme teda, že by nemala prekročiť $100 alebo teda 99€. Od júla 2014 bežal limitovaný beta test, kedy bol Nabu sprístupnený šťastným testerom za 49$.

Ostáva nám teda už len veriť, že Razer dodrží októbrový termín a čoskoro sa tento náramok objaví na EU trhu.

[Autor: senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top