ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Začiatkom februára 2015 Garmin ako jeden z lídrov v produkcii športových zariadení  hrdo oznámil, že sa stal oficiálnym sponzorom svetovej  série Red Bull Air Race a tiež oficiálnym „action camera sponzorom“.

zdroj garmin.com

Samotnej súťaži sa zúčastní s tímom Garmin Racing. Sponzorstvo bolo oficiálne spustené 13. februára na otváracom ceremoniále v Abu Dhabi, Spojených Arabských Emirátoch, kde pilot tímu Garmin Racing Pete McLeod začal svoju púť za vytúženým titulom.

Táto celosvetová iniciatíva s najrýchlejšou závodnou sériou na svete – Red Bull Air Race je spojená s predstavením širokého portfólia Garmin produktov - lídra v GPS technológii, vrátane letectva, fitness a outdoor zariadení, za účelom zviditeľnenia možností akčných kamier Garmin VIRB Elite.

Oficiálny “action camera partner” znamená, že akčné kamery VIRB Elite budú použité na zachytenie záznamu z kokpitu pilota počas závodu, vrátane zobrazenia údajov rýchlosti, výšky, preťaženia (g-force) a GPS  polohy priamo v obraze. VIRB videá s vysokým rozlíšením a unikátnym vložením informácií priamo do obrazu umožnia divákovi mať umocnený zážitok z letu a závodných tratí a priblížia mu pocity pilotov najlepšej kategórie pri top rýchlostiach. 

Celá séria pozostáva z ôsmych závodov po celom svete, vrátane dvoch na území USA. Piloti sa pokúsia prejsť každú trať v čo najkratšom čase a s čo najmenším počtom trestných bodov. Za každý absolvovaný závod piloti získavajú cenné body a v poslednom závode série pilot s najvyšším počtom bodov získa prestížny titul.

zdroj garmin.com

Pilot Pete McLeod z Red Lake, z tímu Garmin Racing vyrastal v Ontariu, kde začal s lietaním na malých lietadlách a popri tom hral hokej. Letecký preukaz nadobudol v 16 rokoch, ešte pred získaním vodičského preukazu a v tom istom roku ako najmladší Kanaďan začal s akrobatickým lietaním a aeroshow freestyleom.  
Po získaní preukazu inštruktora leteckej akrobacie vo veku 18 rokov a diplomu z ekonómie na Univerzite v západnom Ontariu sa začal naplno venovať air show, závodom v lietaní a kvalifikácií do Red Bull Air Race. 

McLeod sa zapísal do histórie v roku 2009, kedy sa stal najmladším a prvým kanadským pilotom súťažiacim v elitnej sérii Red Bull Air Race, kde skončil v celkovom poradí na piatom mieste v rokoch 2010 a 2014.

[Zdroj: Garmin Blog, Autor: senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top