ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Soundbrenner Pulse je wearable zariadenie určené pre hudobníkov, ktoré je ovládané pomocou mobilného telefónu. Je navrhnutý tak, aby mohol byť použitý s hocijakým hudobným nástrojom a hudobníkom bez rozdielu v získaných skúsenostiach, od začiatočníka až po profesionála.

Počas uplynulých 200 rokov používali hudobníci mechanický metronóm, no často pôsobil rušivo a nemôže byť využitý na meranie výkonu. Odpoveďou Berlínskeho startupu je Pulse wearable metronóm, ktorý udrží váš beat pomocou vibrovania alebo svetelného signálu a môže byť naprogramovaný pre použitie viacerých hráčov na hudobné nástroje.




Pulse vyzerá ako veľké smart hodinky. Bol navrhnutý na nosenie na ruke alebo nohe, pre jedného hudobníka. Viacere zariadenia môžu byť synchronizované pre skupinu až 10 ľudí. V jeho srdci je špeciálny vibrátor, ktorý pomocou rotujúcej hlavice (šesť krát silnejšej ako obyčajný vibračný motorček bežne používaný v smartfónoch a smart hodinkách) zabezpečuje dotykovú odozvu na beat tak, aby bol aj ten najväčší nadšenec bubnovania včas upozornený.


Podľa spoluzakladateľa a riaditeľa spoločnosti Soundbrenner, Floriana Simmendingera, je nastavenie Pulse veľmi jednoduché. Použitím BPM (Beats Per Minute – úderov za minútu) funkcie - klepnutia, hudobník len jednoducho vyklepáva tempo na hornú stranu Pulse a citlivý dotykový senzor v kombinácii so špeciálnym algoritmom reprodukuje zachytené tempo ako vibrácie priamo na vaše telo alebo ako LED svetelný signál s voliteľnou farbou svetla.


Pre jemnejšie ovládanie môžete využiť hranu - okraj Pulse a prispôsobiť nastavenia beatu alebo tiež Soundbrenner mobilnú aplikáciu pre smartfóny, ktorú prepojíte s Pulse pomocou Bluetooth. Aplikácia okrem programovania samotného Pulse (až do 300 beatov z minútu) môže slúžiť aj ako samostatný metronóm, ďalej môže uchovávať setlisty a vaše nahrané beaty. Samotný Pulse môže byť synchronizovaný až s 10 ďalšími zariadeniami a funkcia Smart Coach vám pomôže pri cvičení a motivácii.



Výrobca udáva dostupnosť pre obe najpoužívanejšie mobilné platformy iOS a Android hneď od začiatku predaja. Výdrž batérie bude okolo do 4-5 hodín. Ak budete cvičiť každý deň po 30 minút vydrží vám na jedno nabitie približne celý týždeň.


Kampaň Soundbrenner Pulse na startup portáli Indiegogo stále beží a ľudia svojimi príspevkami prekročili stanovený cieľ o 200%, čo je fantastické. Ak sa rozhodnete zapojiť tak získate Pulse za 99USD, pričom maloobchodná cena by mala byť 149USD, čo je približne 132Eur. Ak pôjde všetko podľa plánu, na trhu Pulse uvidíme už v Novembri tento rok.

[zdroj: wtvox.com, indiegogo.com, autor: senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top