ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Google ohlásil práce na nových smartwatch (inteligentné hodinky), ktoré ale pravdepodobne nebudú určené pre každého. Produkt tajného Google X tímu je viac o zdraví ako o smart notifikáciách a mobilných aplikáciách. Hodinky budú v sebe ukrývať viac senzorov a snímačov ako by ste čakali a hľadali niekde inde.
Boli navrhnuté špeciálne pre použitie na klinické testy v nemocniciach a obsahujú naozaj pôsobivé množstvo funkcií. 

S novými smartwatch budete vedieť merať okrem iného aj:
Srdcový pulz
Srdcový rytmus
Teplotu kože
Svetelnosť prostredia
Hlučnosť prostredia

Tento zoznam funkcií je pravdepodobne na špici dnešných fitness náramkov a hodiniek, ktoré sledujú len veličiny ako počet prejdených krokov, kvalita spánku a ďalšie hodnoty, ktoré dokáže sledovať 3D akcelerometer.



Nové hodinky nie sú určené pre komerčný trh, teda aspoň nie na teraz. Zatiaľ budú poskytnuté výlučne lekárom. Riaditeľ výskumného tímu Google, Andy Conrad, ktorého náplň práce v Google X tíme je, myslieť niekoľko rokov dopredu má predstavu, že o 20 možno o 30 rokov to bude normálne, že zdraví ľudia budú nosiť takéto zariadenia. 

Zoznam funkcií, ktoré sledujú zdravie je v súlade s pripravovanými novými smartwatch od Apple a ich funkciami. Apple má snahu kúpiť spoločnosti, ktoré sa špecializujú na technológie ako je napríklad sledovanie hladiny cukru v krvi priamo cez pokožku a teda ide tiež týmto smerom. Je to všetko pekný sen, kedy wearable zariadenie nebude len smartwatch, ale tzv. life coach, ktorý bude človeka sprevádzať po celý deň a namerané hodnoty môže poslať resp. bude v prípade potreby zdielať s vašim doktorom.

Apple Watch pôsobia teraz ako veľmi drahý Fitbit, no chýbajú im niektoré funkcie, ktoré sú bežné pre dnešné fitness náramky. Možno je to preto, lebo výdrž batérie je iba jeden deň. Uvidíme však, čo prinesú Apple Watch 2.

Dnes to teda vyzerá, že Google bude prvý, ktorý predstaví zákazníkom wearable zariadenie s rozšírenými funkciami na sledovanie zdravia. Otázkou zostáva kedy bude toto zariadenie dostupné v bežných predajniach a nie len u vášho doktora.

[Zdroj: internet, Autor: senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top