ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Výrobca Garmin takmer každé 2 mesiace prichádza na trh s nejakou novinkou. Po poslednom Forerunner 225, ktorý ako prvý z Garmin fitness hodiniek má senzor srdcového tepu na zápästí je to tento krát nástupca populárneho Forerunner 10 a 15. Tí, ktorí nepoznajú vedzte, že rada Forerunner sú športové fitness hodinky hlavne pre bežcov, s GPS modulom a už aj s monitorom aktivity. Nové hodinky Forerunner 25 sú postavené na dobrej tradícii klasických športových hodiniek Forerunner.

Poďme sa teda pozrieť, čo nového nám prinesú a či sa oplatí do nich zainvestovať.

Rozmery a dizajn

Tak ako predchodca sa aj Forerunner 25 bude vyrábať v dvoch rozmeroch. Teda jedna veľkosť určená pre útlejšie zápästia, skôr pre ženy a tá druhá pre mužov. Vidno to aj podľa farebných kombinácií. Dostupné majú byť červeno-čierna, modro-čierna, bielo-ružová a fialovo-čierna. Podobné farebné kombinácie boli aj pri Forerunner 15. Remienky budú vymeniteľné, takže si dizajn budete môcť aj trošku spestriť. Osadený monochromatický displej v rozlíšení 128 x 128 pixelov je o 32% väčší oproti Forerunner 15. Aj keď sú k dispozícii dva rozmery, displej je rovnako veľký pri oboch, iba telo hodiniek je v jednom prípade širšie o pár mm.



Funkcie

Okrem už dobre známych športových funkcií a funkcií monitora aktivity, Forerunner 25 dostal aj smart watch funkcie. Konkrétne sa jedná o smart notifikácie. Keď teda budete mať váš smartfón prepojený pomocou Bluetooth s hodinkami, na displeji uvidíte prichádzajúci hovor, textovú správu alebo pripomienku z kalendára.


Tak ako predchodca aj 25-ka má GPS, čo ju robí atraktívnou. Svoj smartfón si teda nemusíte brať so sebou na tréning kvôli presným údajom o trase, rýchlosti a ďalším údajom o aktivite. Taktiež obsahuje funkcie monitora aktivity, ktorý vám (bez zapnutého GPS) bude merať počet prejdených krokov, celkovo prejdenú vzdialenosť, spálené kalórie a v noci kvalitu a dĺžku spánku. Ako takmer pri všetkých Garmin produktoch aj tu máme tzv. activity bar, ktorý vás upozorní zavibrovaním pri dlhšej dobe neaktivity. 


 


Pre väčších športovcov je samozrejmosťou pripojenie hrudného snímača srdcového tepu. Forerunner 25 bude vodotesný do 50m a teda pokojne s ním budete môcť aj plávať.

Namerané údaje si viete pohodlne preniesť do mobilnej aplikácie Garmin Connect alebo napríklad populárnej MyFitnessPal, kde si sledujete trendy, výkony, môžete súťažiť s ostatnými atď. Všetko klasicky ako sme u Garmin zvyknutí.

Výdrž batérie

Výrobca Garmin udáva, že so zapnutým GPS vydrží Forerunner 25 až 10 hodín a 10 týždňov v klasickom móde so zapnutým monitorom aktivity. Menší model má menšie rozmery a teda sa znížila aj výdrž batérie na 8 hodín / 8 týždňov. Obe hodnoty sú veľmi pekné a až test ukáže, či sú naozaj dosiahnuteľné.


 


Fitness hodinky Garmin Forunner 25 očakávame na SK trhu na jeseň v septembri už tento rok. Garmin sa pomaly a iste pripravuje na Vianoce. Cena by sa mala pohybovať okolo 160 Eur bez a s hrudným snímačom okolo 190 Eur, ale na presnú cenu si musíme ešte chvíľu počkať. Myslíte si že bude stáť za hriech?


[Zdroj: garmin.com, digitaltrends.com, Autor: senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top