ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Gigant Sony je späť s ďalším fitness náramkom s názvom SmartBand 2 SWR12 a má potenciál byť súperom obľúbeného Fitbit Charge HR. Pozrime sa teda, čo za novinky nám dvojka priniesla.

Dizajn

Dizajn náramku vychádza zo svojho predchodcu a bude zatiaľ dostupný v dvoch základných farbách – bielej a čiernej. Neskôr po uvedení by mala prísť ružová a modrá varianta. Samotné jadro náramku môžete z remienka vybrať a vložiť do iného, takže si náramok budete môcť prispôsobiť podľa outfitu. Silikónový remienok naznačuje malú hmotnosť (len 25g) a zároveň IP68 hovorí o vodeodolnosti do 3m na čas 30 minút. Nedoporučuje sa plávať v mori alebo v bazénoch so slanou vodou, takže keď sa pôjdete kúpať radšej svoj SmartBand nechajte na deke pod slnečníkom.

Funkcie

SmartBand 2 pomocou akcelerometra počíta prejdené kroky, automaticky rozpoznáva aktivity ako chôdza, beh a ďalšie cvičenia a ako bonus má nový optický snímač srdcového tepu, ktorý sníma váš tep.
Sony propaguje sledovanie tepu ako ďalší spôsob ako si strážiť nielen fyzickú kondíciu, ale aj úroveň stresu. SmartBand 2 bude merať srdcový tep kontinuálne počas dňa ako napríklad spomínaný Fitbit Charge HR a nebude záležať na tom, či športujete alebo odpočívate. V reporte z nameraných hodnôt potom budete vidieť, ktoré aktivity vám tep zvyšujú a naopak pri ktorých ste pokojný.



Okrem denných aktivít dokáže monitorovať aj spánok, z ktorého vás prebudí tichým budíkom. Do režimu monitorovania spánku sa prepne automaticky. Všetky namerané údaje sú poslané a spracované v mobilnej aplikácii Sony Lifelog, ktorá má prejsť tiež aktualizáciou a Sony sľubuje hlbšie analýzy a detailnejší pohľad na životný štýl.

Tak ako predchodca nemá displej ale iba tri LED indikátory, ktoté vám spolu s vibračným motorčekom oznámia príchod sms správy, emailu alebo prichádzajúci hovor, keď máte Smartband 2 spárovaný s vašim mobilným telefónom. Klepnutím na náramok môžete ovládať prehrávač v smartfóne (play, pause, skip).

Inteligentný náramok bude kompatibilný nielen s mobilnými zariadeniami Android, ale konečne aj s Apple iOS. Tak ako prvá verzia aj dvojka podporuje bezdrôtovú technológiu Bluetooth a NFC.



Výrobca zlepšil aj výdrž batérie a udáva hodnotu 5 dní, čo je sice celkom pekná hodnota, ale mohla byť ešte lepšia. Pri zapnutom snímači srdcového tepu však udáva iba 10 hodín, čo je málo. Nabíjanie prebieha pomocou micro USB kábla a trvá hodinu.

Záver

SmartBand 2 bol prezentovaný na nedávnej konferencii IFA v Berlíne sa bude predávať v 60 štátoch za cenu €119, čo je celkom prijateľné. Uvidíme, či si získa svojich priaznivcov (teraz už aj z radov Apple) a ohrozí zatiaľ pevné postavenie Fitbit Charge HR.

[zdroj: sonymobile.com, internet, autor: senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top