ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Čínsky výrobca Xiaomi robí veľké vlny na poli wearables už dlhšiu dobu. Najprv s fitness náramkom Xiaomi MiBand a neskôr aj s akčnou kamerou Xiaomi Yi Sports Camera, ktoré valcujú konkurenciu najmä nízkou cenou pri slušnej miere kvality samotného produktu. Ako to vyzerá tak v tomto trende sa chystá pokračovať a oficiálne potvrdil správu o novom fitness náramku teraz aj so senzorom srdcového tepu.



Nový náramok by mal mať označenie Xiaomi MiBand 1S a je zrejmé, že vychádza zo svojho predchodcu, dobre známeho inteligentného náramku Xiaomi MiBand.

Novinka prichádza so zabudovaným optickým senzorom srdcového tepu, tak ako väčšina noviniek od ďalších výrobcov či už spomenieme najnovšie produkty Garmin Vivosmart HR a Polar A360 alebo Fitbit Charge HR, ktorý je na trhu od Januára 2015.



Samotný náramok 1S sa oproti predchodcovi MiBand veľmi nezmenil. Zachováva si čistý a nevýrazný dizajn a pridanie senzora srdcového tepu mu pridá trochu na hrúbke. Presnejšie rozmery hovoria za všetko 37 x 13.6 x 9.9, čo je nárast o 1mm a hmotnosť len 13.5g.


Xiaomi MiBand 1S bude vedieť merať srdcový tep real-time využitím optickej metódy a taktiež zachová pôvodné fitness funkcie ako sú počítanie prejdených krokov, prejdená vzdialenosť, či monitorovanie spánku alebo odomknutie Xiaomi kompatibilného telefónu. Prichádzajúce hovory bude signalizovať vibrovaním vibračného motorčeka.

Výdrž 45mAh batérie by mala byť odhadom 30 dní a používaním senzora tepu sa skráti o pár dní.
Náramok bude certifikovaný IP67, čiže prachu a vodeodolný.



Cieľom Xiaomi zostáva priniesť novinku na trh s extrémne nízkou cenou a tým poriadne podkúriť konkurencii. Na druhej strane pre zákazníkov to znamená väčšiu dostupnosť takéhoto druhu wearable aj keď nie tak nabitého funkciami ako konkurenčné produkty. 

Xiaomi MiBand 1S by mal byť dostupný už tento mesiac a môžeme očakávať, že cena pôvodného náramku MiBand sa pohne smerom dole, čo pri dnešných v priemere 25€ bude naozaj málo. Výrobca Xiaomi dokazuje, že na trh sa dá priniesť aj celkom kvalitné zariadenie, ktoré osloví masy (predaných 6 miliónov kusov) a nás zaujíma porovnanie presnosti senzora srdcového tepu s drahšími produktami od konkurencie.

[Zdroj: www.phonearena.com, Autor: senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top