ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Snáď najznámejší výrobca wearable zariadení Fitbit predstavil ďalšiu novinku s názvom Fitbit Alta. Je to nový štýlový fitness náramok, ktorý bude uvedený do predaja už Marci (iba v US) a pre ostatné krajiny už v Apríli za cenu približne 128 Eur (£99.99).

Po odhalení nového monitora aktivity od Misfit - Ray sa aj Fitbit rozhodol priniesť na trh náramok s vymeniteľnými remienkami z lákavejších materiálov ako sú leštený kov, satén, striebro alebo koža.

Myslíte si, že je to málo alebo vás zaujíma čo ďalšie Alta prináša? Čítajte ďalej.

Dizajn 

Povedzme si to rovno a úprimne... Alta stále vyzerá ako obvyklý fitness náramok a asi veľký dizajnový prevrat nespôsobí. Nuž ale s viacerými variáciami remienkov - koženými, kovovými a rôznofarebnými, ktoré dotvárajú nový look a snažia sa evokovať pocit šperku sa Alta stáva najštýlovejším Fitbitom v aktuálnej ponuke výrobcu.



Medzi luxusnejšie modely remienkov patria ružová koža, grafitová koža a remienok z nehrdzavejúcej ocele. Potom sú tu klasické modely z flexibilného materiálu vo farbách čierna, modrá, fialová a tyrkysová, ktoré sú cenovo dostupnejšie. Asi si pamätáte luxusnejšie verzie od Tory Burch, ktoré sú pre Fitbit Alta taktiež v pláne. 



Ak si nebudete vedieť ihneď vybrať z toľkého množstva možností nezúfajte, všetky remienky si budete môcť dokúpiť aj separátne. Remienky sa budú vyrábať v troch rozmeroch, takže určite každému dobre sadne na zápästie.

Sledovanie aktivity

Pomocou 3d akcelerometra vie Alta počítať prejdené kroky, vzdialenosť, spálené kalórie a čas strávený aktivitou v minútach. Alta dokáže sám detekovať zvolené osobné aktivity využitím technológie SmartTrack a po synchronizácii s aplikáciou Fitbit budú tieto automaticky zaradené do sekcie cvičenie. Okrem dennej aktivity vie zmerať aj kvalitu spánku a povzbudí vás k pohybu (výzva na prejdenie 250 krokov) keď budete málo aktívny počas jednej hodiny.



Ak ste čakali nejaké extra vlastnosti ako optický senzor srdcového tepu alebo GPS budete zrejme sklamaný. Vyzerá to tak, že Fitbit sa zameral skôr na sledovanie bežných lifestyle aktivít, ktorých sledovanie má už dávno zvládnuté. 

Displej a smart funkcie

Alta má OLED displej, ktorý reaguje na dotyk resp. na ťuknutie prsta a týmto gestom sa prepínate medzi funkciami a obrazovkami. Na väčšom displeji (keď porovnávame s Charge HR) uvidíte informáciu o prichádzajúcom hovore, textovej správe, udalosti z kalendára, ale žiadnu správu z aplikácií tretích strán, tak ako v prípade Fitbit Blaze. Tomuto kroku opäť nerozumieme, teda prečo Fitbit nepodporuje aj notifikácie iných z aplikácií, tak ako je to použité pri Charge HR alebo Surge.



Batéria, vodeodolnosť a kompatibilita

Výrobca udáva výdrž batérie 5 dní a zariadenie je odolné voči potu, dažďu a postriekaniu vodou (neplatí, ak sa rozhodnete pre kožený remienok).
Ako je už pravidlom, aj Alta je kompatibilný s mobilnými zariadeniami s OS iPhone, Android a Windows Phone a na synchronizáciu údajov využíva bezdrôtovú technológiu Bluetooth 4.0.



Ceny a dátum vydania

Cena príslušenstva je v prípade klasických remienkov stanovená na približne 25Eur, prémiové kúsky na 63Eur a dokonca až 100Eur za strieborné resp. pripravované zlaté prevedenie, ktoré má prísť neskôr tento rok. Už dnes je Fitbit Alta dostupný na predobjednávku v klasickom farebnom prevedení black, teal, purple a plum. Myslíme si, že napriek tomu, že neprináša nijaké výrazne nové funkcie zaboduje Alta svojimi možnosťami prispôsobenia hlavne u ženského publika a veríme, že sa z neho stane jedno z najpredávanejších wearable zariadení počas roka 2016.

[zdroj: fitbit.com, autor:senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

1 komentárov:

  1. Ten elegantní design se mi opravdu hodně líbí. Takový bych si klidně koupila. :)

    OdpovedaťOdstrániť


Top