ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Fínsky výrobca športových zariadení konečne oznámil dlho očakávaný príchod nových hodiniek Spartan už aj s meraním tepu na zápästí ruky. Podľa dostupných informácií by mali hodinky niesť názov Suunto Spartan Trainer alebo Suunto Spartan Sport Wrist HR a vychádzajú z rady Spartan Sport. Suunto sa tak zaradí medzi Garmin, Polar a ďalších popredných výrobcov na trhu, ktorí majú v ponuke športtester so senzorom tepu na ruke. 

Výrobca tak vyšiel v ústrety zákazníkom a stúpajúceho trendu používania optických senzorov na meranie tepu. Samozrejme meranie tepu pomocou tradičného hrudného snímača bude zachované tak ako všetky športové funkcie, ktoré poznáme z hodiniek Spartan Sport.



Podobne ako Garmin, či Polar aj Suunto prichádza na trh s jedinečným senzorom srdcového tepu, ktorý pochádza tentokrát z dielne amerického výrobcu Valencell. Ich spoločné partnerstvo bolo ohlásené ešte minulý rok. Spoločnosť Valencell je lídrom v oblasti wearable technológií, ktoré sa venujú práve biometrickým meraniam pomocou senzorov. Bude teda veľmi zaujímavé sledovať úroveň spoľahlivosti voči konkurencii a presnosti merania tepu voči meraniu pomocou hrudného snímača. Práve táto presnosť by mohla byť jazýčkom na váhe zákazníka, ktorý sa bude rozhodovať medzi viacerými produktami.


Nový Spartan Wrist HR doplní radu multišport hodiniek Suunto Spartan, ktoré boli uvedené na trh v lete 2016. Bude teda kombinovať robustný dizajn a výhody použitia optického senzora na meranie tepovej frekvencie. Dostupnosť je zatiaľ ohlásená na jar 2017, čo bude už čoskoro :-). Ďalšie detaily ohľadom športových, či smart funkcií, výdrži batérie atď. majú byť ohlásené neskôr. Teraz vieme, že budú dostupné v troch farbách – čierna, modrá a sakura a MOC cena bola stanovená na 599 €. Hodinky budú podporovať prepojenie s mobilnou aplikáciou Suunto Movescout.



Suunto Spartan Wrist HR (Trainer) prinesie určite nový vietor medzi zabehaných hráčov akými sú Garmin Fénix 3 HR, Garmin Forerunner 735XT, či Polar M600. Bude zaujímavé sledovať situáciu na trhu, aj keď skalní fanúšikovia sa určite nedajú odradiť od kúpy športtestera vyššej triedy. My sa už tešíme, kedy si ho budeme môcť vyskúšať na živo.

[zdroj: suunto.com, internet autor: senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top