ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Ten, kto to so športom myslí vážne potrebuje aj kvalitné vybavenie, ktoré mu pomôže ísť každý tréning na maximum a poskytne mu prehľad o všemožných metrikách vykonanej aktivity. Každý náročnejší športovec určite dobre pozná dnes už klasiku Garmin Forerunner 920XT - triatlonové hodinky, ktoré svojimi funkciami a dizajnom ohúrili nejedného športového nadšenca. Najnovšie výrobca Garmin predstavuje novinku Forerunner 935, triatlonové GPS hodinky s množstvom funkcií a optickým senzorom tepu.

Čo prináša Forerunner 935 nového?

Dizajn a výbava senzorov

Možno budete prekvapení, ale 935-ka váži len 49g čo je nazoaj málo. V porovnaní napríklad s novinkou fénix 5 je o 40g ľahší, čo je prakticky polovica a to už niečo znamená. Dizajn vychádza z multišportových hodiniek Forerunner 735XT a hodinky budú dostupné iba v čiernej farbe. Nesmúťte však. Forerunner 935 si budete môcť farebne vylepšiť pomocou nových vymeniteľných remienkov QuickFit, tak ako pri fénix 5 - teda tiež so šírkou 22 mm. Dostupné budú ako silikónové, kovové, tak aj kožené remienky.

Novinka dostala nový 1,2" displej s rozlíšením 240 x 240 pixelov, ktorý je ešte lepšie čitateľný
na priamom slnku a samozrejmosťou je vodotesnosť do 50 metrov, čiže žiadny strach z plávania.




Čím sa líši 935-ka napríklad od 735XT je výbava senzorov. Nájdete tam barometrický výškomer, kompas, teplotný senzor a tiež všade prítomný akcelerometer na sledovanie indoor aktivít. Akcelerometer samozrejme umožní sledovať osobnú aktivitu cez deň a kvalitu spánku v noci. Spomínaný optický Garmin Elevate senzor srdcového tepu bol zapúzdrený do tela hodiniek, takže už nevytŕča. K GPS pribudol už štandardne GLONASS pre zlepšenie prijímania signálu pri outdoor aktivitách.

Podpora multišport

Je jasné, že Forerunner 935 bol postavený na dobrých základoch fénix 5 a výrobca Garmin zdôrazňuje podporu sledovania takmer všetkých športov - multišport. Môžete s ním teda sledovať v podstate všetko, čo vás napadne. Aktivity ako turistika, trail run, lyžovanie, paddle boarding, golf a mnoho ďalších nie sú žiadny problém.

S hodinkami vždy uvidíte okamžitý efekt vášho tréningu, takže budete vždy vedieť koľko si máte po športovaní oddýchnuť. Funkciu podporuje spoločnosť Firstbeat Analytics, ktorá pridala aj ďalšie módy ako Training status, Training load (záťaž) a Training Effect 2 tak ako ju nájdete opäť vo fénix 5.



Na prenose nameraných údajov sa nič nezmenilo. Stále máte k dispozícii mobilnú aplikáciu Garmin Connect, ktorá je dostupná zadarmo aj v SK jazyku a tiež jej WEB verziu, kde si môžete plánovať tréningy, trasy a vyhodnocovať štatistiky.



Novinkou však je funkcia Group Track, ktorá umožní sledovať online pohyb vašich športových partnerov. Funkcia Live Track zostala taktiež k dispozícii. Forerunner 935 si budete môcť prispôsobiť ďalšími aplikáciami a dátovými políčkami z aplikačného store Garmin Connect IQ. Jednou z najzaujímavejších aplikácií je Training Peaks, pomocou ktorej si užívateľ môže sťahovať voľne dostupné tréningy priamo do hodiniek. Nezabudnime však ani na podpporu Strava Live Segments, ktorá je taktiež veľmi žiadaná.



Výrobca udáva výdrž batérie 24 hodína v režime GPS a až do 60 hodín v režime UltraTrac (šetriaci režim GPS). V režime času by mali hodinky vydržať až 2 týždne, čo je celkom slušné.

Garmin nezabudol ani na podporu príslušenstva ako sú Varia bicyklové senzory, Garmin Index Smart váha alebo nový Running Dynamic Pod - senzor pre rozšírené metriky behu.

Garmin Forerunner 935 by mal byť dostupný za cenu 450.99 Eur alebo ako tri-bundle (navyše náhradný remienok, hrudné pásy HRM-TRI a HRM-Swim) za cenu 630.99 Eur. Termín kedy dorazí na SK trh zatiaľ nie je známy, ale snáď to ešte do leta Garmin stihne.



[zdroj: garmin.com, internet autor: senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top