ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Určite každý zo športovcov resp. používateľov populárnej aplikácie Strava uvíta krátky návod ako nahrať naplánovanú trasu pre beh alebo bike tréning rýchlo a bez použitia kábla do svojho športtestera značky Garmin. Návod funguje pre hodinky, tak aj pre cyklopočítače. My sme použili športester Garmin fénix 5.

Aplikácia Strava - plánovanie trasy (route)

Prihláste sa do WEB verzie aplikácie Strava a v ponuke Dashboard prejdite do My routes a pokračujete ponukou Create New Route. Spustí sa nástroj na plánovanie resp. vytváranie trás tzv. route builder. Je to klasický mapový editor, kde máte možnosť vyklikať si za pár minút trasu, po ktorej si chcete ísť zabehať alebo previesť sa na bikeu. Uloženú trasu následne budete vidieť už v spopmínanej ponuke My routes. Ak už náhodou máte trasu vytvorenú napríklad aj v inom editor, urobte export do formátu GPX a súbor GPX naimportujte cez stránku strava labs.




Ďalej je potrebné, aby ste povolili prepojenie vašeho aplikačného konta Strava a Garmin Connect. To urobíte jednoducho. Opäť v Strava kliknete na nastavenia konta (vpravo hore) a na ponuku My Apps. Potom dodržíte a potvrdíte nasledujúce kroky, ktorými vás aplikácia prevedie a je to hotové.


Aplikácia Strava Routes a Garmin Connect

Aplikácia Strava Routes podporuje zariadenia Garmin, ktoré umožňujú navigáciu a zároveň majú podporu Connect IQ aplikácie. Patria medzi ne Edge® 1000, 1030, Edge® 520, Edge® 820, Explore 1000, 820, ForeAthlete® 735XTJ, Forerunner® 735XT, Forerunner® 935, fēnix® 5, 5S, 5X. Ďalším krokom je teda stiahnuť z aplikačného store Connect IQ aplikáciu s názvom Strava Routes do vášho zariadenia. Na stiahnutie môžete použiť priamo tento odkaz.

Práve táto aplikácia je kľúčová pre úspešné nahratie vašej naplánovanej trasy do hodiniek alebo cyklopočítača. Po úspešnom nainštalovaní aplikáciu uvidíte vo vašich hodinách a takisto v mobilnej aplikácii Garmin Connect. Počas celej doby tohto návodu je dobré a vlastne aj kľúčové mať Garmin zariadenie pripojené na smartfón pomocou bluetooth kvôli pripojeniu do internetu.




Ak máte úspešne nainštalovanú appku Strava Routes, spustite ju. Na displeji hodiniek by sa mala zobraziť výzva na otvorenie mobilnej aplikácie Garmin Connect (GC), otvorte ju. Hneď po otvorení GC by ste mali vidieť oznámenie o potvrdení prihlásenia do Strava.





Dajte teda prihlásiť a zadajte vaše prihlasovacie údaje do aplikácie Strava. V ďalšom kroku potvrdíte autorizáciu a akonáhle úspešne prebehne, uvidíte na hodinkách Loading, čo je dobré znamenie. Počkajte, kým sa dotiahnú údaje teda vaše trasy, ktoré ste si vytvorili v Strava - My Routes.



V hodinkách alebo cyklopočítači nájdite trasu, ktorú potrebujete (zobrazia sa vám trasy, ktoré máte uložené v My Routes v aplikácii Strava) a štart tlačidlom spustite jej sťahovanie. Po chvíľke sa trasa (route) stiahne a hodinky sa rovno spýtajú na aktivitu, ktorú idete robiť. Po výbere aktivity už uvidíte mapku trasy a začne zariadenie navigovať. Môžete si pozrieť parametre trasy ako výškový profil, či celkovú dĺžku.



Strava nepodporuje značenie POI (Points Of Interests) alebo waypoints, takže na mape uvíte len krivku trasy bez navigačných bodov. Trasa takto stiahnutá zostáva uložená vo vašom zariadení medzi ďalšími. Nájdete ju v menu položke Navigation - Courses, kde máte uložené všetky trasy ktoré ste absolvovali alebo nahrali.




Tak čo poviete? Na rýchle naplánovanie trasy a hlavne jej nahratie do vášho Garmin cyklopočítača alebo Garmin hodiniek sa táto metóda celkom hodí. Dajte nám vedieť, či ste túto funkciu resp. aplikáciu už použili, prípadne či máte iné dobré tipy - návod ako rýchlo - bez nutnosti použitia kábla nahrať trasu do Garmin zariadenia.

[Autor: senand, www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top