ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Výrobca monitorov aktivity Misfit prináša v krátkom čase (po uvedení Misfit Vapor a Android Wear) na trh nové smart watch s názvom Misfit Command. Aktuálne sú už hodinky dostupné na predobjednanie priamo na stránke výrobcu a odosielanie zákazníkom má začať už budúci týždeň.
Poďme sa pozrieť bližšie, čo táto novinka ponúka.


Misfit Command - dizajn

Podľa vzoru staršieho brata Misfit Phase sa aj Command drží klasického okrúhleho dizajnu tela hodiniek, ktorý ničím extra nevyniká a pôsobí naozaj decentne. Na výber je dostupných viac farebných kombinácií, z ktorých si snáď bude vedieť vybrať každý. Čisto strieborná, čierno medená, námornícka modrá, či celo čierna kombinácia vyzerá naozaj pekne až prémiovo. 

Telo hodiniek je široké 44mm (priemer) a 15mm hrubé, čiže sú trošku väčšie ako Misfit Phase (prvé smart watch od Misfit). Remienok so šírkou 20mm si budete vedieť vymeniť a už teraz si môžete vybrať zo silikónového alebo oceľového. Na ciferníku hodiniek okrem klasickej stupnice na meranie času nájdete aj malý ciferník, ktorý slúži ako ukazovateľ úrovne aktivity a ďalších "smart" funkcií. Na ovládanie slúžia 2 ovládacie tlačidlá umiestnené na pravej strane tela hodiniek.



Misfit Command - sledovanie aktivity

Tak ako s inými produktami od Misfit aj s hodinkami Command budete môcť sledovať vašu osobnú aktivitu počas dňa. V preklade to znamená, že hodinky dokážu počítať prejdené kroky, prejdenú vzdialenosť, spálené kalórie, merať kvalitu spánku v noci a upozorniť vás na dlhšiu dobu neaktivity.
Zabudovaný akcelerometer dokáže automaticky identifikovať aktivity ako beh, bicyklovanie alebo joga. Ak si zakúpite priamo v aplikácii rozšírenie Speedo, hodinky zládnu počítať obrátky, celkovo odplávanú vzdialenosť v bazéne a čas strávený plávaním. Táto funkcia sa nám páči, pretože je to naozaj niečo naviac aj keď si za to musíte priplatiť.



Ak však hľadáte senzor na meranie srdcového tepu, tak vás nepotešíme, pretože ten tu chýba. Toto je v dnešnej dobe veľký mínus, pretože dnes meranie tepu môžeme považovať skoro za štandardnú výbavu takýchto hodiniek, nieto ešte keď hovoríme o novinke. Avšak na druhú stranu, Misfit Command zjavne cieli na inú skupinu zákazníkov.

Misfit Command - smart funkcie

Medzi smart funkcie môžeme zaradiť notifikácie prichádzajúcich hovorov, správ, či pripomienok. Samotný obsah sms správy, ani kto vám volal však nikde neuvidíte. Uvidíte iba signalizáciu, ktorá je vyriešená ukazovateľom na malom ciferníku hodiniek. Ručička ciferníka sa nastaví na príslušnú ikonku udalosti, ktorá nastala. Je to jednoduché a účelné avšak dnes už takáto funkcia skúsenejších zákazníkov veľmi neohúri.



Pomocou bočného tlačidla zase ovládate veľké ručičky, ktoré sa napríklad pohnú a ukážu aktuálny dátum na veľkom ciferníku, čo je celkom efektné. Jedno ovládacie tlačidlo si viete aj prispôsobiť resp. priradiť mu funkciu, ktorú často využívate. Stlačením teda môžete ovládať spúšť fotoaparátu na smartfóne, prehrávač hudby alebo nájsť váš smartfón.

Hodinky synchronizujú namerané údaje o vašej aktivite s aplikáciou Misfit, kde ako je zvykom nájdete všetky hodnoty zobrazené v prehľadných grafoch, môžete nastavovať rôzne parametre a osobný cieľ. Synchronizácia zbieha bezdrôtovo využitím bluetooth prepojenia hodiniek s kompatibilným smartfónom.

Dobrá správa je, že hodinky sú vodotesné do 50m, takže si s nimi v pohode aj zaplávate.
Ako sme u Misfit zvyknutí, tak aj Command sa hrdí dlhou výdržou batérie - až 6 mesiacov.


Záver

Čo by ste povedali na cenu takýchto hodiniek? Výrobca cenu stanovil na 150USD (verzia so silikónovým remienkom), ktorá je podľa nás celkom primeraná vzhľadom na pomerne veľkú konkurenciu. Môžeme spomenúť napríklad NOKIA Steel alebo Garmin Vívomove, ktoré sú na thru už dlhšie a ponúkajú plus - mínus to isté. Nevýhodou Misfit je, že na EU trh zatiaľ príliš neprenikli. Majú sice zaujímavé produkty, ale zdá sa že konkurenciu stále doťahujú a nie sú lídrom, čo však nie je prekážkou. Každopádne Misfit Command je zaujímavý kúsok, ktorý si zrejme nájde na trhu svojich zákazníkov.

[zdroj: misfit.com, autor: senand, www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top