ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Začiatkom roku už tradične začnú na trh postupne prichádzať nové wearable zariadenia. Výrobca Garmin ohlásil nový Vivofit, v poradí už 4. generáciu. Rada Vivofit je známa najmä veľkou výdržou batérie, čo je pre veľa zákazníkov jedna z najdôležitejších vlastností fitness náramku a tiež mal jednoduchý, kompaktný dizajn. Pozrime sa bližšie, čo presne nám nový Vivofit 4 ponúkne.


Garmin Vivofit 4: dizajn

Už na prvý pohľad vidieť, že novinka pochádza z generácie fitness náramkov Vivofit. Jednoduchý a kompaktný remienok, s jemným vzorom, novým farebným displejom s rozlíšením 88x88 bodov a jedným ovládacím tlačidlom jednožnačne zapadne do Vivo série. Na výber budú 2 rozmery remienka a 3 základné farebné kombinácie – čierna, biela a čierna s farebným vzorom. V ponuke by mali zostať aj vymeniteľné remienky, pomocou ktorých si Vivofit 4 doladíte k vášmu outfitu. Vždy aktívny displej si budete môcť prispôsobiť využitím predpripravených tém a widgetov. Na displeji okrem údajov o osobnej aktivite budete vidieť aktuálny čas, dátum, budete si môcť nastaviť stopky a timer.


Garmin Vivofit 4: sledovanie osobnej aktivity

Ako určite každý čaká, Vivofit 4 obsahuje akcelerometer, teda monitor aktivity, ktorý dokáže sledovať osobnú aktivitu 24x7. Čiže v tomto smere nič nové – počítanie prejdených krokov, vzdialenosti, spálených kalórií a sledovanie spánku. Určite ste zvedavý, či vie merať aj srdcový tep. Tu však musíme konštatovať, že elevate senzor srdcového tepu chýba. Prečo? Nuž, je to dať za výbornú výdrž batérie. Keďže Vivofit je určený pre základný segment používateľov, nenájdete tu ani GPS modul ako pri najnovšom Garmin Vivosport. Výrobca pridal známu funkciu Move IQ, ktorá dokáže automaticky detekovať typ aktivity. Vivofit 4 by mal teda sám automaticky vedieť detekovať aktivity ako beh, chôdza, bicyklovanie, či plávanie (nečakajte však nejaké detailné metriky). Zostal takiež tzv. move indicator, ktorý vás upozorní pri dlhšej dobe neaktivity.


Garmin Vivofit 4: smart funkcie

Novou smart funkciou je možnosť vidieť informácie o počasí priamo na displeji náramku. Samozrejme, že náramok musí byť v spojení so smartfónom, aby mal aktuálne údaje. Zaujímavá novinka je tiež funkcia tzv. Toe-to-Toe, ktorá je určená hlavne pre rodiny. Rodičia môžu vyzvať k súťaženiu svoje ratolesti, ktoré používajú náramok Vivofit Jr. 2 a tak sa spolu budú motivovať k zdravšiemu životnému štýlu. Viac smart funkcií ako napríklad notifikácie o sms správach, či prichádzajúcich hovoroch tu nenájdete. 

Technické parametre:

  • Šírka: 19 mm
  • Hrúbka: 9.4 mm
  • Rozmer remienka (small/medium): 122-188 mm | Large: 148-215 mm
  • Vodotestnosť : vhodný aj na plávanie
  • Romer displeja: 11 x 11 mm
  • Rozlíšenie displeja: 88 x 88 pixelov
  • Interná pamäť: 4 týždne údajov osobnej aktivity

V balení nenájdete žiadny USB nabíjací kábel. Batériu totiž jednoducho vymeníte za novú resp. vymeníte 2 batérie typu SR43, ktoré majú spolu výdrž až 1 rok. Tento údaj určite poteší práve tých, ktorým sústavné nabíjanie nevyhovuje.

Garmin Vivofit 4: záver a dostupnosť

Vivofit 4 je tak ako jeho predchodcovia určený najmä nenáročným používateľom resp. tým, ktorí sa chcú motivovať k aktivite a nepotrebujú nijaké rozšírené funkcie. Niekoho možno zamrzí absencie optického senzoru tepu, no vyvažuje to veľká výdrž batérie. Škoda, že náramok tiež stratil možnosť pripojiť hrudný snímač tepu. Na druhú stranu za cenu 80 USD cca. 70 Eur sa jedná o naozaj základný fitness náramok, ktorý má celkom zaujímavé funkcie a v spojení s mobilnou aplikáciou Garmin Connect sa určite stane obľúbeným. Predpokladáme, že na SK trh sa dostane niekedy v marci 2018.

[zdroj: garmin.com, autor: senand, www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top