ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Patríte medzi tých športovcov, ktorých ešte viac nakopne k výkonu keď si trošku zasúťažia? Používate športtester Polar V800? Ak ste si odpovedali kladne na obe otázky, táto novinka vás určite poteší. Výrobca Polar v poslednej aktualizácii (21.11.2017) pre hodinky Polar V800 priniesol podporu Strava Live Segments.

Ak nepoznáte aplikáciu Strava a funkciu Live Segments, pripravili sme pre vás krátky sumár. Na úvod povieme, že funkcia Strava Live Segments je prístupná len používateľom s predplateným kontom Strava Premium. 



Čo je to segment? Segment je používateľmi vytvorená trať, ktorú ostatní športovci zdolávajú na čas a snažia sa obsadiť prvé miesto v rebríčku alebo vytvoriť osobný rekord. Za účasť resp. závodenie v danom segmente dostávate hodnotenia a získavate ocenenia.

V Strava existuje niekoľko typov segmentov:

  • Výšľapy - segmenty pre cyklistov automaticky kategorizované podľa náročnosti HC, 1, 2, 3, 4 ako môžete vidieť napríklad na Tour de France
  • Zostupy - akýkoľvek segment s klesajúcim výškovým profilom, na vytýčenú vzdialenosť
  • Časový závod - akýkoľvek segment, ktorý prechádza cez rôzny terén a je dlhší ako míľa
  • Okruhy / koliečká - segmenty so zhodnými štartovacími a koncovými bodmi

Podpora Strava v hodinkách Polar V800 vám teda umožní dostávať real-time hodnoty o vašom športovom výkone priamo na displej, keď práve súťažíte váš obľúbený Strava Segment. Polar V800 vás tiež upozorní akonáhle sa blížite a obľúbenému segmentu a ukáže vám hodnoty výkonu na danom segmente. Hodnotenie - ako ste závodili, uvidíte okamžite po dokončení segmentu.

Zoznam funkcií Strava Live Segments pre Polar V800:

  • Real-time dáta o výkone v Strava Segments
  • Upozornenie na blízke segmenty
  • Prehľad o aktuálnej pozícii v rebríčku pre segment
  • Výsledky ihneď po dokončení segmentu
  • Funkcia je prístupná pre užívateľov Strava premium



Prečo by ste mali používať funkciu Strava Segmenty?

Live segmenty sú predovšetkým motivácia. Ak sa snažíte nájsť nejakého súpera alebo súťaž a máte súťaživého športového ducha, práve táto funkcia by vás mohla zaujať. Pomôže vám zlepšiť sa a vybočiť z dennej tréningovej rutiny. Asi najlepšou funkciou je možnosť vidieť real-time údaje o výkone, ktorý sa porovnáva s predošlými rekordami. Tak sa teda môžete postupne zlepšovať a dosahovať lepšie časy. Ak pokorenie vlastného rekordu nestačí, následne vám Strava ponúkne online verejný rebríček pre každý segment a v ňom vaše umiestnenie. Čo môže byť lepšie pre športovca ako vidieť vlastné meno vo výsledkovej listine na prvom mieste?



Ako aktivujete podporu Strava Live Segments na hodinkách Polar V800

V prvom kroku treba hodinky aktualizovať na poslednú softwareovú verziu - stačí hodinky pripojiť k aplikácii Polar FlowSync. Ďalej v nastaveniach používateľa v aplikácii Strava povoľte pripojenie k vášmu kontu aplikácie Polar Flow. Akonáhle prebehne autorizácia obidvoch aplikácií, funkcia Live Segments bude funkčná. Počas používania funkcie Starva Live Segments musia byť hodinky prepojené pomocou bluetooth s vašim smartfónom. Je to kvôli internetovému pripojeniu, aby ste dostávali real-time upozornenia o blízkych segmetoch a aktuálnych skóre resp. umiestneniach v rebríčku.

[zdroj: Polar blog, strava, autor: senand, www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top