ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Posledné hodiny začínajú konečne prúdiť novinky z tohtoročnej výstavy CES2017 a určite budú nemenej zaujímavé ako je táto prvá, pre nás wearable nadšencov očakávaná. Áno sú to nové obľúbené multišport hodinky rady Fénix, ktoré hrdo na CES-ku predstavil Garmin a nesú označenie Fénix 5.

Predpokladám, že každý z Vás očakával radu Fénix 4 a tak označenie s číslom 5 je trošku prekvapenie. Podľa informácii je Fénix 4 vlastne posledný uvoľnený firmware pre majiteľov Garmin Fénix 3, ktorý pridával mnohé kľúčové vylepšenia. Číslovanie nám trošku pripomína označenie modelov Apple iphone 5, 5S, 5X :-).

Poďme sa teda pozrieť bližšie, čo Fénix 5-ťky prinesú a či budú stáť za to.


Garmin Fénix 5 - Dizajn

Hodinky sa budú vyrábať v troch veľkostiach Fénix 5S priemer 42mm, Fénix5 - 47mm a Fénix 5X s 51mm. S-sko je zjavne vhodné pre ženy a mužov s útlejším zápästím a naproti tomu 5X bude svojim väčším displejom vhodný kandidát pre lepšiu navigáciu. Celkový dizajn pôsobí kompaktnejšie, výrobca použil aj prémiové materiály ako zafírové sklíčko, či titán v budúcnosti. Spodná časť hodiniek bude z ocele so zapustenou EXO anténou. Zostala aj možnosť výmeny remienkov, tentokrát to však bude jednoduchšie tzv. QucikFit - bez potreby použitia skrutkovačov. Fénix 5 dostal aj vylepšený displej 240x240, ktorý by mal byť ešte lepšie čitateľnejší a zostala aj s podpora aplikačného obchodu Connect IQ, pomocou ktorého si budete vedieť prispôsobiť vzhľad obrazovky.


Garmin Fénix 5 - Funkcie 

Všetky rady budú obsahovať vylepšený integrovaný snímač tepu. Zo zadnej strany už nebude vyčnievať ako pri Fénix 3, ale bude pekne zapuzdrený do tela hodiniek, čo určite všetci uvítajú. Samotné meranie zostáva nezmenené, senzor dokáže merať tep 24x7, teda po celý deň.

Čo sa týka funkcií, tak by sme mali očakávať tieto novinky:

  • nový performace widget - združuje najdôležitejšie ukazovatele osobného výkonu
  • celkovo vylepšené a zrýchlené ovládanie hodiniek
  • okrem klasickej kompatibility s ANT+ zariadeniami Garmin pridal aj možnosť pripojiť Bluetooth zariadenia (napr. hrudný snímač, či senzor kadencie atď.)
  • nové funkcie pokročilého tréningu (Training effect 2.0)
  • group track - sledovanie tréningových partnerov v reálnom čase
  • vylepšený ultratrack (GPS počas aktivity) - výdrž batérie až 100 hodín pre 5/5X
  • model 5X bude mať až 12 GB pamäte na uloženie topografických máp pre pokročilé navigačné funkcie

Všetko ostatné ako smart notifikácie, rozšírené bežecké metriky, športové profily, senzory - altimeter, barometer, kompas atď. z pôvodných Fénixov 3 zostáva, takže Garmin Fénix 5 bude naozaj prémiový kúsok nabitý funkciami.


Ceny a dostupnosť

Všetky modely hodiniek Garmin Fénix 5 by mali byť k dispozícii už začiatkom apríla tohto roku a ceny sa budú pohybovať nasledovne. Modely Fénix 5s a 5 si zaobstaráte za 599,99€, zafírovú verziu Fénix 5 Sapphire a 5s Sapphire za 699,99€. Samozrejme môžete očakávať aj performance bundle a to za 669,99€ alebo v Sapphire verzii za 769,99€. Najvyšší model 5X bude začínať až od 749,99€.

Nuž teda novinku od Garminu poznáme, otázkou je či sa Vám / Nám oplatí predať svoje Fénix 3-ky a prejsť na 5-ky alebo pre tých, čo ešte kvalitný športtester nemajú, vydržať do zlacnenia Garmin Fénix 3.

[autor: senand www.wearables.sk, zdroj: garmin.com, internet]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top