ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Špecifikácie, cena a termín uvedenia na trh


Pár dní po uvedení nového wearable rivala od  Fitbit, Jawbone odpovedal novým duom produktov a to vlajková loď Jawbone UP3 a menej nákladným resp. cenovo dostupným Jawbone UP MOVE. Jawbone UP3 ako nástupca fitness náramku Jawbone UP24 je predurčený na úspech a mal by prísť na trh už túto zimu a cena by sa mala pohybovať niekde okolo 180€.




Jawbone UP3: Senzory


Monitor aktivity Jawbone UP3 je postavený na rozšírenej multi-senzor platforme, ktorá obsahuje novo vylepšený trojrozmerný akcelerometer, bio-impedančné, telové a teplotné  senzory.
Výrobca Jawbone uviedol, že UP3 bude používať tieto senzory na to, aby používateľovi poskytol  hodnoty srdcového tepu, ktoré patria medzi kľúčové indikátory celkového zdravotného stavu.


Avšak na rozdiel od top Fitbit Surge alebo Fitbit Charge HR, ktorý má byť o niečo lacnejší ako Jawbone UP3 sa tu nikde oficiálne nespomína využitie optickej metódy merania srdcového tepu. Fitbit Charge HR podobne ako nový náramok od Microsoftu, ponúka monitorovanie srdcového tepu 24/7 použitím dedikovaného LED senzora.
Bio-impedančné senzory umožňujú zaznamenávať slušný objem dát, od telesného potenia, body mass indexu (BMI) až po hydratáciu – takže Jawbone má potenciál zbierať takmer všetky možné hodnoty vášho tela resp. vašich rúk.


Jawbone UP3: algoritmus


Fitness náramky obvykle zaznamenávajú metriky, ktoré ponúka aj Jawbone UP3, ale možnosť automatickej detekcie aktivity už nie je na trhu až taká bežná. A práve Jawbone deklaruje, že po dokončení aktivity aplikácia Jawbone UP automaticky rozpozná a zaznamená široký zoznam športov a aktivít vrátane behu, cross tréningu, tenisu, turistiky a dokonca tanca, či Zumby.

Ak je šport ťažšie detekovateľný (napr. plávanie, bicyklovanie, joga...) Jawbone uvádza, že aplikácia sa dokáže učiť vaše osobné zvyky a záujmy a tým rozšíri možnosti autodetekcie.
Jawbone taktiež hovorí, že aktualizácia firmware náramku pomocou metódy over the air (bez nutnosti pripojenia k PC) bude dostupná čoskoro po spustení UP3 do predaja, čo pomôže zaznamenávať ďalšie dáta.




Jawbone UP3: Analýza spánku a aplikácia


Monitoring spánku v podaní Jawbone UP3 znie tiež ako niečo naviac, čím by sa tento náramok mohol líšiť od konkurencie.
Nie je to len o analýze plytkého a hlbokého spánku resp. jeho cyklov, ale aplikácia tiež dokáže merať REM (Rapid Eye Movement) fázu spánku tj. fázu charakteristickú rýchlymi a náhodnými pohybmi očí pri zaspávaní alebo prebúdzaní. Toto je naozaj funkcia ktorou sa môže chváliť len UP3.

Náramok Jawbone UP3 pracuje spolu s existujúcou aplikáciou Jawbone UP3 app, ktorá je dostupná pre zariadenia s OS iOS hneď pri uvedení na trh a pre OS Android až začiatkom roka 2015. Obe aplikácia budú dostupné zadarmo.

Nová UP3 app je zviazaná s novým Smart Coach systémom – real-time informačný systém, ktorý analyzuje údaje z náramku UP3 a ponúka používateľovi osobné rady v dosahovaní stanovených cieľov. Čím viac budete UP3 používať, tým bude Smart Coach lepšie chápať vaše potreby a jeho rady budú efektívnejšie a spoľahlivejšie. 


Jawbone UP3: Dizajn, displej a batéria


K dizajnu najnovšieho fitness náramku Jawbone bol opäť prizvaný Yves Béhar a musíme povedať, že hliníkový look doplnený matným texturovaným remienkom vyzerá výborne. 
K dispozícii bude iba jedna veľkosť, ktorá by však mala sadnúť väčšine používateľov keďže remienok sa bude dať nastaviť tak ako pri hodinkách.

Zatiaľ sú ohlásené dve farebné prevedenia – black twist (čierny), silver cross (strieborný kríž) a red cross (červený kríž). UP3 nemá OLED displej ako Fitbit Charge, za to ale obsahuje tri LED diódy, ktoré indikujú spánok, aktivitu a notifikácie.

Senzory sú viditeľné na vnútornej strane fitness náramku, no na viac detailov si však musíme počkať – uvidíme, či ich umiestnenie bude komfortné .  
Výrobca udáva výdrž batérie do 7 dní a Jawbone UP3 je vodeodolný do 10m.





Jawbone UP3: uvedenie na trh a cena


Samotný výrobca zatiaľ nekomunikoval presný termín spustenia Jawbone UP3 do predaja, ale povráva sa, že by mal prísť na trh už túto zimu. Dúfajme, že to bude ešte pre Vianocami.
Cena je zatiaľ stanovená na £149.99,  čo by mohlo byť niekde okolo 180€.

[zdroj: wareable.com, autor: senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top