ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Priekopník na poli monitorov aktivity a fitness náramkov, ktorý vám dá obraz vášho životného štýlu.

Áno, to je Misfit Shine, ktorého púť začala na portáli Indiegogo v r.2012 ako jedného zo startupov.  Do skupiny wearables alebo monitorov aktivity, či fitness náramkov priniesol pár nových trendov a patrí dnes medzi najobľúbenejšie monitory aktivity na svete.

Poďte sa teda pozrieť, čo v sebe Shine skrýva  a ako obstál v našich očiach.

Dizajn a rozmery


Balenie produktu nás upútalo a zjavne si výrobcovia dali záležať.  Magnetická kazeta, farby obalu vo farbe monitora aktivity, dokonca aj obrázok športovca zapadá do farebného konceptu.
V samotnom obale nájdete Shine, magnetický klip, športový náramok, batériu, pomôcku na otvorenie Shineu a stručný návod.



Shine má tvar kruhu (malé ufo) a po obvode sú umiestnené jednofarebné mikro LED diódy, ktoré dávajú informácie o progrese a aktuálnom čase. Má hladký povrch a je vyrobený z leteckého hliníka, takže sa naozaj nemusíte báť že by sa zlomil, rozbil alebo akokoľvek poškodil. Odolnosť materiálu je vysoká, po dlhšom a ozaj každodennom používaní sa môžu objaviť  malé známky používania.


Dizajn je minimalistický, čo umožňuje nosiť Shine nielen ako náramok na zápästí, ale aj ako klip na opasku, či na teniske alebo ako náhrdelník na krku – možností je veľa. Taktiež ľahko zapadne do vášho vrecka, ale zároveň sa môže stať vašim módnym doplnkom.


Magnetický klip bol dostatočne silný na to, aby Shine udržal na opasku, rukáve alebo vrecku nohavíc. Magnet musí byť vždy otočený smerom k telu, lebo má vo zvyku zachytiť sa aj o kovové predmety vo vašej blízkosti.  Hmotnosť a hladké telo Shine umožňuje pohodlné nosenie a nijako nám neprekážal pri každodennom nosení.

Ovládanie a funkcie


Shine nemá žiadne tlačidlá, ovláda sa jednoduchým klepnutím na prednú stranu. Na to treba trošku cviku a po pár nezdaroch sa nám to dostalo do ruky. Dvojité klepnutie na Shine ukáže aktuálny progres v plnení osobného cieľa a to v počte rozsvietených LED diód (X z 12) a aktuálny čas. Odčítanie aktuálneho času vám bude pripadať spočiatku divne, ale keď sme pochopili logiku bolo to jasné. Ak by vám to však vadilo, funkciu môžete deaktivovať priamo v mobilnej aplikácii.

Shine dokáže automaticky detekovať a monitorovať takmer všetky druhy aktivity – beh, chôdza, bicyklovanie, plávanie, futbal, spánok. Trojité klepnutie aktivuje tzv. špeciálnu aktivitu, ktorú si nadefinujete v aplikácií. Na základe tohto, že Shineu poviete akú aktivitu idete vykonávať – plávanie, bicyklovanie, futbal atď.  vaše namerané hodnoty budú presnejšie.

Do režimu spánku sa Shine prepol automaticky, takže túto funkciu netreba aktivovať ako pri iných monitoroch aktivity. Fungovalo to bez problémov.  Počas spánku monitoruje plytký a hlboký spánok a dokáže zobudiť diskrétnym zavibrovaním v nastavenú hodinu alebo vo fáze plytkého spánku nad ránom.
Shine je možno prepojiť s monitorom spánku Beddit, ktorý meria okrem spánkových cyklov aj srdcový tep a všetky údaje prenáša do Misfit aplikácie.

    

Dostupné funkcie spĺňajú požiadavky na monitor aktivity a spánku. Náročnejším používateľom, športovcov môže chýbať  napríklad možnosť pripojiť senzor  srdcového tepu (hrudný pás).

Mobilná aplikácia

Mobilná aplikácia Misfit je dostupná zadarmo pre všetky platformy Apple iOS, Android a dokonca aj Windows Phone. V tomto poradí je to aj so stabilitou a funkciami. Najlepšie je na tom verzia pre iOS a posledná spomínaná sa prakticky ešte stále vyvíja. My sme používali hlavne iOS a Android.

V aplikácii si nastavíte váš osobný cieľ, ktorý je prezentovaný “aktivity bodmi“. Body sú prepočítané na hodnoty aktivity, ktoré musíte dosiahnuť, aby ste cieľ splnili. Je to trošku iný prístup, ale nijako to neprekáža. Tak napríklad 1100 bodov znamená 2 hodny prechádzky, 30 minút behu alebo 45 minút plávania – teda presne viete ako máte byť aktívny. Tieto hodnoty sú počítané z vašich osobných hodnôt (vek, váha, výška), ktoré nastavíte tiež v aplikácii hneď na začiatku po inštalácii. Samozrejme, že priebežne si môžete kontrolovať aktuálny stav plnenia cieľa aj počet prejdených krokov, spálených kalórií a celkovú prejdenú vzdialenosť.


Namerané hodnoty sú zobrazené v jednoduchých a prehľadných grafoch, ktoré sú dostupné aj pre hodnoty spánku a hmotnosti.  Zobrazovaný časový úsek je dostupný za deň alebo týždeň, zatiaľ chýba hodnota po mesiacoch. Namerané hodnoty si môžete prezerať iba v aplikácii tj. nie je možný export alebo prezeranie na web stránke.

Za dosiahnutie cieľov budete odmenený odznakom a komentami od Mr.Misfit – pán motivátor. Hodnoty môžete zdieľať a porovnávať v Shine komunite alebo so svojimi známymi na Facebooku.
Veľmi dobrá je možnosť integrácie s ďalšími mobilnými aplikáciami ako MyFitnessPal, LoseIt!, RunKepeer atď. čo umožní dosiahnuť presnejšie hodnoty.


Synchronizácia prebieha bezdrôtovo pomocou Bluetooth, stačí  aby bol Shine v dosahu resp. čo najbližšie k vášmu smartfónu.

Jednou z posledných aktualizácií bola možnosť pripojiť do jednej aplikácie viac monitorov Shine, čo napríklad umožní mať údaje všetkým členom rodiny na jednom mobilnom zariadení.

Technické parametre

Shine je vodotesný, takže ho môžete mať na sebe 24x7 a aj počas plávania.
Tento monitor aktivity nemusíte dobíjať, obsahuje vymeniteľnú batériu (dostupnú v bežných predajniach elektro), ktorá má výdrž až 6 mesiacov čo je veľkou výhodou. Synchronizácia údajov s mobilným telefónom prebieha pomocou technológie Bluetooth 4.0, na čo je dobré myslieť pri výbere. Shine má vnútornú pamäť, v ktorej dokáže uchovať namerané údaje až 30 dní. Nemusíte sa báť, že prídete o namerané dáta, aj keď Shine niekoľko dní nezosynchronizujete.

  

Záver – hodnotenie

Misfit Shine patrí k priekopníkom monitorovania aktivity na trhu tak ako napr. Fitbit a Jawbone. Presvedčil nás o spoľahlivosti a všestrannosti. Od konkurencie sa líši dizajnom, ktorým sa však Jawbone zjavne inšpiroval pri novinke Jawbone UP MOVE. Páči sa nám možnosť zakúpenia príslušenstva, ktoré z neho dokáže urobiť šperk alebo hodinky a takisto dostupnosť vo viacerých farbách. Cenovo patrí k dostupnejším a tak za rozumnú cenu, získate nového partnera pri vašich aktivitách.

+Klady:

•    Malé rozmery a dizajn (neprekáža pri nosení)
•    Schopnosť monitorovať viac druhov aktivít
•    Jedno z najpresnejších sledovaní kvality spánku
•    Veľká výdrž batérie
•    Príslušenstvo – náhrdelníky, remienky
•    Časté aktualizácie mobilné aplikácie, prinášajú nové funkcie a vylepšenia
•    Integrácie s inými mobilnými aplikáciami ako LoseIt!, MyFitnessPal, RunKeeper, IFTTT...

-Zápory:

•    Nemá displej – bez smartónu úplne presne neviete aktuálny progres v plnení cieľa
•    Treba si zvyknúť na ovládanie – ťuknutie na prednú stranu
•    Nemožnosť pripojiť senzor srdcového tepu
•    Verzie mobilnej aplikácie sa líšia dostupnými funkciami aj stabilitou pre rôzne OS (toto je len otázka času, kedy vývojári verzie zladia)
•    Namerané hodnoty sa dajú prezerať len v mobilnej aplikácii, nie je možný export

[autor: senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top