ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Niekdajší populárny výrobca mobilných telefónov nečakane ohlásil vstup na trh wearable zariadení. Na nedávnej výstave IFA v Berlíne prezentoval nové smart hodinky s názvom One Touch GO WATCH. Novinka nás celkom prekvapila a tak sa poďme pozrieť, čo nového do zabehnutej skupiny smart hodiniek GO WATCH prinesú.

Dizajn

Ako sami môžete vidieť na priložených obrázkoch, tieto hodinky nevyzerajú ako typické smart hodinky. Skôr by sme povedali, že to sú hodinky z dielne Casio a známej série G-SHOCK. Opak je však pravdou. Alcatel hovorí, že tento dizajn je obvyklý pre akékoľvek športové hodinky, ktoré využívajú najmä aktívni ľudia. Dostupné informácie hovoria, že GO WATCH budú vode, prachu a nárazu vzdorné, čo je dobrá správa pre extrémnych športovcov. Primárne budú v bielej farbe a farebnosť im dodá farebný remienok.


Funkcie 

Hodinkám dominuje nápadné tlačidlo s nápisom GO, ktorým sa aktivuje tzv. "emotion pulse measurement", teda niečo ako meranie emočného tepu. Je to v podstate grafické znázornenie nameraných údajov z gyroskopu, snímača srdcového tepu a akcelerometra, ktoré Alcatel nazval "osobný emočný stav". Je to niečo nové, čo tu ešte nebolo a otázka je, či tieto údaje budú dávať nejaký ucelený zmysel. Váš emočný stav ako "GO Crazy", "GO Love" a iné budete môcť následne zdieľať na sociálnych sieťach. Zo smart funkcií sa môžete tešiť na upozornenie na prichádzajúcu textovú správu, hovor alebo e-mail a aj napríklad aktuálne počasie.

Kompatibilita a vybavenie

Na rozdiel od iných výrobcov, ktorí využívajú operačný systém Android Wear sa Alcatel rozhodol použiť vlastný operačný systém, ktorý má byť kompatibilný s iOS aj s Android mobilnými zariadeniami. Správa o kompatibilite je pozitívna, tešiť sa môžu teda majitelia oboch hlavných platforiem. Otázkou zostáva stabilita a výkon, na čo si však budeme musieť počkať.

Hodinky budú mať 1.22 palcový farebný displej a batéria má vydržať 2-5 dní.


Samotné GO WATCH vyzerajú celkom lákavo a môžu oživiť trh wearable zariadení. Otázkou zostáva reálna výdrž batérie pri zapnutom snímači tepu, taktiež spoľahlivosť smart notifikácií, dostupnosť ďalších aplikácií, cena a samozrejme dátum vydania, ktorý zatiaľ zverejnený nebol.


[Zdroj: cnet.com a internet, Autor: senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top