ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Nie je to tak dávno, čo Withings výrobca ehealth a wearable produktov ohlásil predaj resp. svoju akvizíciu fínskou Nokiou. Všetky produkty ako inteligentné telesné analyzátory, tlakomer, či smart hodinky razom zmenili svoje názvy na Nokia. Dnes majú stále obchodníci v ponuke hodinky Nokia Steel, či váhy Nokia Body. Avšak stáva sa, že akvizícia nebude úspešná alebo jednoducho sa bývalý majiteľ - zakladateľ rozhodne kúpiť značku späť. A to je aj tento prípad. Z Nokia Health produktov sa opäť stáva Withings, s novým logom. Čo táto skutočnosť prinesie zákazníkom?

V prvom rade ak ste zákazník resp. vlastníte niektorý z Nokia produktov nemusíte sa vôbec obávať, čo v prípade servisu alebo poruchy. Withings jasne deklaruje, že všetky záväzky bude riešiť Nokia, uf. A čo ďalej?

Nuž a pri tejto príležitosti si Withings pripravil aj jednu novinku. Tou novinkou sú nové športové  hybrid smart hodinky Withings Steel HR Sport. Poďme sa teda pozrieť bližšie, čo sú zač a či budú stáť za úvahu pri nákupu wearable zariadenia.


Dizajn

Withings sa aj pri tejto novinke drží skôr klasického dizajnu, tak ako pri starších modeloch Steel HR. Pekný okrúhly tvar, nápaditá kombinácia šedej a bielej farby doplnená o športový alebo kožený remienok iste zapôsobí na každého, kto má rád skôr klasický dizajn. Telo hodiniek je kovové a máte možnosť vymeniť si remienok, či už za originálny alebo hocijaký iný so šírkou 20 mm. na pravom boku hodiniek nájdete jedno ovládacie tlačidlo - aké jednoduché, že? Celkovo sa však vzhľad od predchádzajúceho modelu výrazne neposunul. Stále nájdete na ciferníku hodiniek okrúhly displej, ktorý slúži na zobrazenie smart notifikácii, rôznych ponúk, športové módy alebo hodnôt srdcového tepu. Zároveň zostal ďalší menší ciferník, kde vidíte celkové % aktivity za deň. 



Funkcie na sledovanie aktivity, športov a výbava senzorov

Športové hodinky Withings Steel HR sport majú zabudovaný akcelerometer pre sledovanie osobnej aktivity a tiež optický senzor srdcového tepu. Akcelerometer už nie je žiadnym prekvapením, klasicky meria prejdené kroky, vzdialenosť, počíta spálené kalórie a v noci odmeria kvalitu vášho spánku. 



Takisto aj optický senzor na meranie tepu na zápästí patrí už k stabilnej výbave športových hodiniek. Senzor dokáže merať tepu kontinuálne počas celého dňa a v mobilnej aplikácii Health Mate následne uvidíte viac detailov v podobe grafu napr. koľko času ste strávili v určitej tepovej zóne počas cvičenia. Ak ste čakali, že na displeji uvidíte nejaké real-time hodnoty veličín počas športovania, tak vás sklameme. Uvidíte max. aktuálnu hodnotu srdcového tepu, trvanie a ostatné detaily už v spomínanej mobilnej aplikácie Health Mate.



Na výber máte z 30 športov, ktoré dokážu Steel HR sport sledovať. V zozname sú beh, chôdza, fitness, bicyklovanie, turistika, tenis, squash, basketbal, či plávanie, kde vedia hodinky odmerať trvanie a spálené kalórie. Novinkou je odhad hodnoty Vo2max, ktorá vám napovie viac o vašej fitness kondícii. Withings deklaruje, že hodinky dokážu automaticky detekovať 13 športov ako chôdza, beh, bicyklovanie, tenis, futbal, box, tanec atď.



Ďalšou významnejšou novinkou connected GPS alebo pripojené GPS tzn. že hodinky nemajú GPS čip, ale dokážu využívať GPS z vášho smartfónu, keď sú prepojené pomocou bluetooth. Znamená to, že pri aktivitách ako beh, bicyklovanie, či chôdza uvidíte následne trasu, ktorú ste prešli počas športovania a taktiež budete mať k dispozícii hodnoty rýchlosť alebo tempa. Tajne sme dúfali, že plnohodnotné GPS bude vo výbave hodiniek, ale na druhú stranu absencia GPS sa prejaví vo väčšej výdrži batérie.

Smart funkcie

Nezabudli sme ani na smart funkcie, teda smart notifikácie prichádzajúcich hovorov, sms, či pripomienky z kalendára. Všetko toto uvidíte na spomínanom kruhovom displeji, kedy sa napríklad sms zobrazí postupným rolovaním z ľava do prava. Nejaká iná možnosť tu ani nie je, keďže iný displej na zobrazenie takýchto informácii hodiny nemajú.

Withings Steel HR Sport sú vodotesné WR 50m, čiže môžete s nimi bez problémov aj plávať a sprchovať sa.
Výdrž batérie udáva výrobca na 25 dní v normálnom režime, do 5 dní s využívaní sledovania športu + 20 dní bez sledovania športu - iba denná aktivita.

Záver

Nuž, čo povedať na záver. Dizajn hodiniek nás upútal avšak nových funkcií nie je veľa, sú vlastne iba dve - pripojené GPS a odhad hodnoty Vo2max. Ten kto je amatérsky, príležitostný športovec a nepotrebuje mať všetky hodnoty okamžite na zápästí, ale stačia mu v mobilnej aplikácii, ten bude spokojný. Dobrá výdrž batérie a vodotesnosť určite poteší. A čo cena? Hodinky sa už začali predávať za 199Eur a dostupné sú v oboch farbách. Kúpou získate spoľahlivé klasické hodinky, ktoré vám poslúžia aj pri športe avšak ak ste náruživejší športovec budete musieť siahnuť po vyššej rade resp. po konkurencii.

[zdroj: withings, internet, autor: senand, www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top