ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Nový operačný systém pre smart hodinky Apple Watch rozširuje funkcie pre zdravie a fitness, pridáva nové dynamické watchface (ciferníky) a sprístupní App Store obchod priamo na hodinkách. Pozrime sa bližšie, čo to v praxi znamená.

Výrobca Apple vie, že smart hodinky Apple Watch pomáhajú mnohým ľuďom zlepšovať kondíciu a sledovať ich zdravie, preto sa rozhodli vylepšiť funkcie na sledovanie zdravia a fitness kondície pridaním nových nástrojov. Prvý z nich je zameraný na ženské pohlavie. Funkcia sledovania ženského cyklu pomôže dámam zaznamenať si dôležité informácie súvisiace s menštruáciou a pokúsi sa predpovedať termín ďalšej periódy a plodných dní. Denník umožní rýchle pridanie informácií ako dátum, príznaky, pocity, celkový priebeh atď.Túto funkcie nájdete aj v aplikácii Zdravie vo vašom iPhone s iOS 13.

Ďalšou novinkou je aplikácia na meranie hluku. Je zrejmé, že hluk vo vašom okolí vás ovplyvňuje, čo potvrdzujú aj rôzne štúdie. Nová aplikácia pomôže používateľovi pochopiť úrovne hluku prostredia, v ktorom denno denne žije a následný vplyv na jeho sluch. Po spustení aplikácie uvidíte priamo na displeji pohyby indikátorov decibel metra v reálnom čase. Aplikácia dokonca dokáže poslať notifikáciu v prípade, že hladina hluku prekročí 90 decibelov, čo je hranica kedy po 4 hodinách môže dôjsť poškodeniu sluchu.


Majitelia Apple zariadení radi spĺňajú denné ciele aktivity - uzatvárajú kruhy aktivít a nová záložka v aplikácii Aktivita ponúkne používateľom dlhodobý pohľad na ich pohybovú celodennú aktivitu a tým im pomôže lepšie pochopiť ich napredovanie a progres. V záložke nájdete viac podrobnejších informácií ako aktívne kalórie, minúty cvičenia, tempo chôdze a ďalšie za časové obdobia 90 dní až 1 rok. Tieto informácie budú dostupné aj v iPhone.


V novom operačnom systéme watchOS 6 sa po prvý krát predstaví App Store priamo v hodinkách. Užívatelia tak budú môcť ľahko inštalovať aplikácie tretích strán, hľadať aplikácie pomocou Siri, pozerať produktové stránky dizajnované pre displej Apple Watch a to všetko priamo na zápästí. Vývojári mobilných aplikácií budú môcť vyvíjať aplikácie priamo, iba pre smart hodinky Apple Watch (bez potreby iPhone verzie).

Vo WatchOS6 nájdete nové dynamické ciferníky s možnosťou väčšieho prispôsobenia a prístupu k obľúbeným aplikáciam, kontaktom a ďalším informáciám. V zozname ciferníkov pribudnú Modular compact, Solar Dial, California, Gradient a Numeral.


Nové developerské nástroje zahrnú audio API na streamovanie hudby, rádia a podcastov a iných rozširujúcich možností práce s hudbou. Obľúbené hlasové poznámky budú konečne dostupné aj na hodinkách, takže pohodlne si môžete zaznamenať vaše myslienky. Všetkych priaznivcov audio kníh poteší možnosť počúvať audio knihy priamo z hodiniek a nová kalkulačka vám zase pomôže s výpočtami. Ak používate asistenta Siri, určite čakáte možnosť zobrazenia výsledku z vyhľadávania WEb stránok priamo na displeji v plnej kvalite.


Aby nezostalo len pri funkciách, Apple pripravil aj nové remienky vo farbách Canary Yellow, Dragon Fruit a Conflower spolu s Pride Edition Sport loop remienkom, ktorý je vyjadrením podpory LGBTQ organizácii.

Developerská verzia watchOS 6 je k dispozícii od 6. júna a všetky nové funkcie majú byť sprístupnené už túto jeseň.

[zdroj: apple.com, autor: senand, www.wearables.sk]

«
Ďalší
Toto je najnovší príspevok.
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top