ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6


Garmin nedávno predstavil nové športové hodinky Forerunner 45, 245 a 945 ako nástupcu ikonickej 935. Poďme sa rovno pozrieť, čo prinášajú nového.

Forerunner 45

Ako už znalí fanúšikovia športtesterov tušia, jedná sa o nástupcu posledného modelu Forerunner 35. Tento model je tzv. štartovací alebo základný. Znamená to, že tu neočakávajte žiadne top funckie a tomu je prispôsobená cena a celkové prevedenie. Garmin Forerunner 45 je zameraný na jednoduchosť, funkčnosť, pre klasického športovca, ktorý potrebuje mať k dispozícii spoľahlivé a ľahko ovládateľné GPS hodinky. 

Tvar hodiniek sa zmenil z hranatého na oválny, čo iste všetci uvítajú. 45-ka dostala nový farebný displej a na spodnej strane nájdete dobre známy optický snímač tepu Garmin Elevate, ktorý sleduje srdcový tep 24x7. Hodinky dokážu sledovať základné bežecké parametre ako sú tempo, vzdialenosť, rýchlosť a dokonca intervaly. Nechýba ani sledovanie osobnej aktivity počas dňa a kvality spánku v noci - čiže plnohodnotný monitor aktivity. Čo poteší, to sú tréningové plány Garmin coach, ktoré sa zobrazujú priamo na displeji. K dispozícii bude aj verzia S, teda 45S, ktorá bude menšia a tenšia, určená predovšetkým pre dámy.



Forerunner 245

Nová 245-ka nahradí postupne Garmin Forerunner 235, ktorý sa stále predáva a má dobrý pomer cena / výkon. Táto trieda je určená pre bežcov, ktorí si radi pozrú resp. chcú sledovať aj rozšírené veličiny svojho športového výkonu, ale nie sú to hard-core športovci. Tieto športové hodinky ponúkajú základný zoznam funkcií, sledovanie wellness a stres úrovne a novinku "body battery", ktorú predstavil ako prvý fitness náramok Vívosmart 4. 

Vo výbave nechýba GPS modul, akcelerometer a najnovšie už aj pulzný oximeter, ktorý meria úroveň kyslíka v krvi a teda napovie aké množstvo kyslíka dokáže vaše telo spracovať a tým získate prehľad o dostupnej energii. Boli pridané aj rozšírené funkcie ako advanced running dynamics využitím Garmin Running Pod alebo kompatibilného snímača tepu. Čo tu chýba je barometrický výškomer, ten nájdete vo Forerunner 645 alebo 945 podobne ako Garmin Pay (bezkontaktné platby). S Forerunner 245 môžete využívať navigáciu po plánovanej trase a návrat na štart. Poteší vás takisto prítomnosť integrovaného hudobného prehrávača a offline počúvaní hudby zo služby Spotify alebo Deezer. V ponuke budú lacnejšie verzie bez hudby a s prehrávačom.



Forerunner 945

Poslednou novinkou je spomínaný nástupca úspešných high-end triatlonových hodiniek Forerunner 935. Aktualizácia sa zamerala na pridanie smart vlastností. V novej 945-ke nájdete Garmin Pay, hudobný prehrávač a farebné topo mapy s navigáciou tak ako má najvyššia rada Garmin fénix 5 plus. Čo sa dizajnu týka, tu veľký posun nenastal. Novinku snáď na prvý pohľad ani nerozoznáte od jeho predchodcu. Dôležité je, že zostala zachovaná nízka hmotnosť, výborná výdrž batérie, množstvo športových profilov a novinka Garmin Coach program, ktorý vám pomôže pri tréningu. 

Garmin sa zameral na vylepšenie funkcií Training Load, či Recovery Status, ktoré športovcovi poskytnú prehľad o účinnosti tréningu a potrebný čas na regeneráciu. Aj sem výrobca pridal už spomínaný snímač Pulse Ox meter. Zaujímavými funkciami sú detekcia nehody a privolanie prípadnej pomoci. Nežné pohlavie zaujme možnosť sledovať ženský cyklus a jeho vplyv na kondíciu. V predaji čoskoro budú 2 verzie - prvá čierna, bez hrudného snímača a druhá s modrým remienkom a dvomi hrudnými snímačmi.



Zaujali vás tieto novinky? Možno je práve teraz ten správny čas na vynovenie vašej športovej výbavy.

[autor: senand, www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top