ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Opäť vám predstavíme novinku od Garmin, tentokrát hlavne pre milovníkov klasického dizajnu avšak aj moderných technológií. Prvá generácia hodiniek Vívomove prišla na trh minulé leto a výrobca Garmin sa vtedy zjavne inšpiroval jedinečnými hodinkami Withings Activité. Pôvodné hodinky Vívomove sú naozaj pekné, štýlové hodinky, ktoré však majú iba základný monitor aktivity a keď chcú držať krok s ostatnými, musí výrobca pridať ďalšie funkcie. Dnes vám predstavíme 2. generáciu týchto športových hodiniek v klasickom dizajne pod označením Vívomove HR. Znalí problematiky už tušia, čo táto novinka prináša, ale poďme sa na to pozrieť pekne po poriadku.

Dizajn

Ako sme už spomenuli, dizajn sa drží klasickej línie avšak prvou novinkou je dotykový OLED displej, ktorý prekrýva celý polovicu ciferníka na spodnej strane. Ako sa budete snažiť, tak sa budete snažiť displej nespozorujete ako by tam ani nebol, to je veru obdivuhodná práca. Akonáhle však 2x ťuknete na ciferník displej sa aktivuje a ručičky sa rozostúpia tak, aby neprekážali vo výhľade. Následne potom prstom – swipe pohybom listujete medzi dostupnými ponukami, funkciami a prezeráte si namerané hodnoty aktivity. V mobilnej aplikácii si môžete sami vybrať, ktoré z hodnôt chcete vidieť a tak si hodinky sami prispôsobíte podľa toho, čo vás zaujíma. Uvidíme ako si displej poradí s rozdielnymi svetelnými podmienkami. Na obrázkoch to vyzerá naozaj dobre, ale realita môže byť iná.



Remienok je klasického rozmeru 22 mm, čiže nebude problém vymeniť ho. K dispozícii budú 2 originálne varianty – silikónový (biela, čierna) a kožený. Na spodnej strane hodiniek konečne nájdete dobre známy optický senzor srdcového tepu (použitý aj vo fénix 5, či Forerunner 935) a konektor na nabíjanie (podobný ako napr. má fénix 5, či Forerunner 935). 

Sledovanie aktivít

Vívomove HR vám podá výborný pohľad na vašu dennú aktivitu (vrátane spánku) tj. podporuje v podstate funkcie akými disponuje napríklad posledná novinka Garmin Vívosmart 3. Hodnoty si budete môcť pozerať priamo na displeji alebo potom v mobilnej aplikácii Garmin Connect. 
Stručne sme ich zosumarizovali:

  • Aktuálny čas, dátum, alarm, timer, stav batérie
  • Počet prejdených krokov, aktuálna hodnota cieľa a vzdialenosť
  • Počet prejdených krokov
  • Intenzívne minúty, spálené kalórie
  • Ovládanie prehrávača v mobilnom telefóne, ovládenie akčnej kamery VIRB
  • Smart notifikácie
  • Aplikácie predpoveď počasia
  • Aktuálny srdcový tep, kľudový srdcový tep – možnosť aj preposielanie tepu do iných zariadení pomocou ANT+ prepojenia
  • Stres skóre – hodnota stresu
  • Vo2max – odhad hodnoty

a ďalšie funkcie.
Vívomove HR nemá GPS modul, takže ak budete chcieť zaznamenať aj prejdenú trasu na mape alebo presné údaje o rýchlosti, budete si musieť so sebou zobrať aj váš mobilný telefón.Týmto pádom zostáva Vívomove HR v dolnej hranici športtesterov.



Výdrž batérie udávaná výrobcom je 5 dní v smart watch móde tj. pri zapnutých smart notifikáciách. Akonáhle tieto smart funkcie vypnete, mali by ste sa dostať na výdrž 2 týždne, čo je už lepšia hodnota. Hodinky Vívomove HR by mali bť vodotesné, takže smelo sa bude s nimi bude dať aj plávať.


Záver

Vylepšenie takéhoto produktu nás vždy poteší. Vívomove HR sú určené práve tým, ktorí chcú hodinky v klasickom dizajne avšak aj s dobrými funkciami pre sledovanie aktivít počas dňa a ktorým nebude chýba GPS. Výrobca sa bude snažiť priniesť túto novinku na vianočný trh alebo aj trošku skôr. Cena modelu Sport bude 200,- Eur a tí, ktorí budú chcieť prémiovú verziu si priplatia ešte 100 Eur naviac. Rozmýšľali ste už nad vianočným darčekom?

[zdroj: garmin.com, blog autor: senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

1 komentárov:

  1. zdravim neviete mii poradit kde sa da zohnat remienok na VIVOMOVE HR ?

    OdpovedaťOdstrániť


Top