ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Každé wearable zariadenie by malo byť naozaj wearable, teda nositeľné a človek, ktorý ho nosí by sa mal cítiť v pohode. Týmto pravidlom sa určite riadi Withings, francúzsky výrobca s dlhoročnou tradíciou. Presvedčil nás o tom pri Withings Activité a teraz prináša lacnejšiu verziu Activité Pop.

Pop je monitor aktivity, ktorý vyzerá ako klasické hodinky a svojim dizajnom sa snaží osloviť širšie masy podobne ako jeho starší a drahší brat. Čo však prináša táto lacnejšia verzia?

Dizajn


Pôvodné Activité sú asi tri krát drahšie a na ich výrobu boli použité naozaj prémiové materiály ako zafírové sklíčko odolné proti poškriabaniu, francúzska koža atď. Nové Pop sú oproti tomu z lacnejšieho PVD kovu, s minerálnym sklíčkom a silikónovým remienkom. Z troch dostupných farieb azúrovo modrá, sivá a piesková, ktoré vytvárajú unisex look si vyberie snáď každý. Pravdepodobne v budúcnosti pribudnú aj ďalšie farby, keďže remienky sú vymeniteľné. Potom si teda budete môcť svoje Pop hodinky doladiť k vášmu outfitu.



Dizajnovo pôsobí Activité Pop ako klasické hodinky s analógovým ciferníkom. Ciferník je jednoduchý a neobsahuje žiadne čísla. Okrem dvoch hodinových ručičiek, ktoré ukazujú aktuálny čas si ihneď všimnete ďalšiu menšiu, ktorá na stupnici 0 - 100 zobrazuje aktuálny progres v naplnení osobného cieľa. Škoda, že stupnica nie je rozdelená v pomere aspoň 0 - 50 - 100, určite by to pomohlo v lepšej orientácii pri odčítaní aktuálnej hodnoty. 
Akúkoľvek stopu, že sa jedná o švajčiarsky strojček na ciferníku nenájdete.

Funkcie


Čo sa týka funkcií, tak v tomto prípade sú totožné s drahšou verziou Activité. Jedná sa v podstate o digitálne hodinky, ktoré poháňajú analógové komponenty.
  
Pop dokážu sledovať osobnú aktivitu - počet prejdených krokov, celkovo prejdenú vzdialenosť, spálené kalórie a kvalitu spánku. Denný cieľ je pevne nastavený na 10.000 krokov ani o krok viac, ani menej. Túto skutočnosť alebo neduh poznáme už dávno a čakáme, kedy to Withings zmení.
Po dosiahnutí denného cieľa Pop oznámia jeho splnenie zavibrovaním a malým pohnutím ručičiek. Ručička aktivity sa vráti do začiatočnej polohy 0 a všetko sa začína od začiatku. 



Samozrejmosťou je v tomto prípade tichý budík, ktorý vás zobudí jemným vibrovaním. Nastavíte ho v mobilnej aplikácii. Ak si však nastavíte upozornenia napríklad pre dodržanie pitného režimu alebo že si máte ísť von zabehať, na toto vás upozorní len mobilná aplikácia v smartfóne.

Zaujímavou funkciou je automatická zmena časovej zóny, ktorú hodinky zistia z mobilného zariadenia a sami nastavia správny čas. Hodinky Pop neobsahujú GPS modul a určite nemajú ambíciu byť dokonalými fitness hodinkami pre vášnivých športovcov.

Mobilná aplikácia


Prenos nameraných hodnôt resp. synchronizácia s mobilným telefónom prebieha pomocou Bluetooth a mobilnej aplikácie Withings HealthMate, ktorú využíva aj monitor aktivity Withings Pulse O2/Ox. Aplikácia je intuitívna a využíva koncept "4 elementov" - aktivita, váha, spánok a srdce. Máte v nej prehľadne zobrazené všetky namerané hodnoty aktivity z vašich monitorov aktivity a taktiež ďalšie hodnoty získané napríklad z inteligentného analyzátora WS-50 alebo Withings tlakomera. Koncept all in one v tomto prípade vychádza.



Activité Pop sú kompatibilné len s mobilnom aplikáciou pre zariadenia Apple iOS. Verzia pre Android je ohlásená na február 2015. 

Napájanie štandardnou batériou CR2025 zabezpečí výdrž batérie aspoň 6 mesiacov.  Môžete s nimi plávať, sú vodotesné (5ATM) a Withings sľubuje, že v ďalšej aktualizácii firmware pridá aj monitorovanie plávania. 

Nuž Activité Pop si určite nájdu svoju klientelu, ktorej sa páči jednoduchosť, klasický dizajn, kvalita a nevyžadujú mať k dispozícii fitness hodinky s GPS a meraním srdcového tepu. Cena by a mala pohybovať okolo 150€.

Zaujali aj Vás?

[zdroj: withings.com, wareable.com, autor senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

1 komentárov:


Top