ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Fitness náramok Jawbone UP24 bol jedným z najpopulárnejších fitness náramkov na trhu. Výrobca Jawbone ho tento rok nahradil novinkou UP2. Na rozdiel od UP3, ktorý meria srdcový tep, UP2 zachoval všetky funkcie svojho predchodcu a je cenovo dostupnejší.
Cenou sa teda pohybuje tak ako Fitbit Charge a je lacnejší ako dnes už bazárový UP24. Je to teda klasický poctivý Jawbone, ktorý vylepšuje svojho predchodcu a verte, že stále je čo zlepšovať. Poďme sa teda pozrieť na neho trošku detailnejšie.

Dizajn

Celá séria nových Jawbone produktov prichádza s novým, celkom zaujímavým balením. Malej farebnej krabičke vpredu dominuje priesvitná fólia, za ktorou si tróni samotný fitness náramok ako vo výklade. V balení nájdete nabíjací USB kábel a stručný manuál, teda štandard.

 


Jawbone UP2 má jeden z najdiskrétnejších dizajnov zo všetkých fitness náramkov. Už UP24 bol často krát považovaný za módny doplnok ako za fitness náramok. UP2 je dostupný v troch farebných kombináciach – Black Diamond, Light Grey a Violet Circle. My sme mali ako vidíte na obrázkoch verziu Light Grey, ktorá vyzerá naozaj dobre. V textúre sú ukryté tri LED indikátory (ikony), ktoré identifikujú práve aktívny režim - oranžová pre aktivitu, modrá pre spánok, biela pre notifikácie.




Nový UP2 je o 45% tenší ako UP24 a naozaj ľahučký (iba 25g), takmer ani neviete, že ho máte na ruke aj keď trošku predsa len vyčnieva a sem tam sa zachytí na rukáv košele, či bundy. Na hornej strane vidieť efektnú kovovú textúru a premenou prešiel aj remienok, ktorý dostal sponu na zapínanie. Malá kovová spona zabezpečí lepšie upevnenie náramku na vašej ruke a zároveň si s jej pomocou budete vedieť prispôsobiť veľkosť UP2 na každé zápästie. V tomto prípade teda nerozlišujeme veľkosti remienka. Nasadiť si UP2 na ruku bude chcieť trošku cviku. 

UP2 je vodeodolný, takže s ním bez problémov môžete behať v daždi, spotiť sa alebo sprchovať, no na plávanie môžete zabudnúť.
Žiadny z Jawbone náramkov nemá displej, čo môže byť pre niektorých z nás limitujúce. Na kontrolu denného progresu vždy musíte použiť, spustiť mobilnú aplikáciu na vašom smartfóne.




Funkcie

UP2 dokáže merať počet krokov prejdených počas dňa, celkovo prejdenú vzdialenosť a počet spálených kalórií. Taktiež sleduje aj váš spánok. Dva krát klepnite prstom na hornú stranu náramku a rozsvieti sa príslušná LED dióda, ktorá indikuje aktivovaný režim. Keď následne prst dlhšie podržíte, aktivujete spánkový režim. Toto gesto si treba trošku nacvičiť, aby všetko fungovalo ako má. Niekedy sa zdá, že náramok nereaguje, ale je to len otázka cviku. UP2 môžete naučiť automaticky prebudiť sa z režimu spánku tým, že nastavíte časový interval, kedy chodíte spať a vstávate. Po poslednej aktualizácii už aj Jawbone UP2 má automatickú detekciu spánku tak ako konkurencia Misfit, Fitbit alebo Polar.

UP2 nemá žiadny displej, tak na upozornenia využíva vibračnú funkciu resp. tichý budík. Toto je jedna z obľúbených funkcií. Môžete si pohodlne nastaviť budík, ktorý vás v tichosti ráno alebo počas plytkej fázy spánku zobudí. Dá sa nastaviť na konkrétny deň v týždni, ale aj opakovane na zvolené dni.




Mobilná aplikácia

Pravdepodobne jednou z naj vecí na Jawbone náramkoch je mobilná aplikácia. Aplikácia UP je dostupná pre mobilné telefóny Apple iOS aj Android zadarmo. Patrí medzi najpopulárnejšie, najprehľadnejšie a má veľmi lákavý dizajnom. Nájdete v nej množstvo nástrojov, ktoré vám pomôžu žiť aktívnejší a zdravší život. Okrem prezerania nameraných hodnôt vašej aktivity, budete môcť sledovať váš jedálniček, náladu, pitný režim a vytvárať tímy, v ktorých môžete súťažiť s ostatnými priateľmi a známymi. Aplikáciu je možné prepojiť s ďalšími známymi fitness aplikáciami ako sú MyFitnessPal, RunKeeper, Strava, IFTTT, Nest a ďalšími. Záleží teda na vás, ktorú aplikáciu máte obľúbenú. Správna aplikácia pre UP2 je tá s fialovou ikonkou v app store. Jawbone má dve mobilné aplikácie a tá druhá s modrou ikonkou je určená pre staršie modely Jawbone UP.




Po pár dňoch používania začnete dostávať smart coaching tipy a komentáre k vašim aktivitám. Toto všetko má na starosť funkcia smart coach, ktorá vás bude sprevádzať celým používaním náramku. Napríklad vás vyzve k splneniu nového denného cieľa a po splnení zvýši váš osobný denný cieľ tak, aby ste boli motivovaný k ďalšej aktivite. Výzvy nie sú len o počte krokov, ale aj o dĺžke spánku, hydratácii alebo o jedle. Sami sa vždy rozhodnete, či výzvu prijmete alebo nie. Okrem toho vám aplikácia posiela rôzne tipy na zdravý život a vysvetľuje princípy aktívneho života.

UP aplikácia spolu s náramkom takisto dokáže detekovať zrýchlenie a zmenu pohybu. V aplikácii potom môžete jednoducho priradiť danú aktivitu, či sa už jedná o beh, chôdzu, kros tréning, turistiku, kardio, bicyklovanie alebo jogu. Keď ste na obede, tak môžete využiť funkciu záznamu jedla a zadať priamo alebo pomocou scanu čiarového kódu vaše jedlo s patričným obsahom kalórií (jedlo sa musí nachádzať v databáze jedál).



V aplikácii tiež nastavujete tichý budík, denné ciele (kroky, spánok, hmotnosť), upozornenie v prípade neaktivity, pomocou ktorého vám dá náramok vedieť, že je čas sa pohnúť. Upozorniť vás môže aj samotná aplikácia rovno na displeji telefónu.

UP2 po prepnutí do režimu spánku začne monitorovať váš spánok počas noci. Ráno nájdete hodnoty plytkého a hlbokého spánku zobrazení pekne v prehľadnom grafe. V grafe tiež vidíte aj momenty prebudenia a trvanie fázy zaspávania.

UP2 sa dokáže sám automaticky synchronizovať s telefónmi OS Android 4.3  a vyšší viac a Apple iPhoen 4s a vyšší model. Samozrejme, že ako prvým krokom je náramok spárovať s vašim mobilným telefónom pomocou bluetooth.

Výdrž batérie


Výdrž batérie udávaná výrobcom je 7 dní na plné nabitie, čo sa aj potvrdilo. Týždeň je celkom slušná výdrž, podobne ako pri Fitbit Charge. Starší UP24 vydržal aj 14 dní a Garmin Vívofit alebo Misfit Shine pomocou vymeniteľnej batérie dokážu vydržať až rok. UP2 aj UP3 používajú ten istý nabíjací USB kábel so 4pinovým magnetickým konektorom, ktorý pripojíte do vášho počítača. Úplne nabitie dosiahnete asi za jeden a pol hodiny z úplného vybitia.


                                            - Porovnanie Jawbone UP2 a Jawbone UP3 -

Záver a zhodnotenie

Treba povedať, že UP2 nemá niektoré rozšírené funkcie ako konkurencia. Nevie monitorovať srdcový tep, nemá displej a nedá sa s ním plávať. Má ale nový prémiový decentný dizajn, priaznivú cenu a naozaj super mobilnú aplikáciu, ktorá predčí konkurenciu. Dokáže spoľahlivo sledovať aktivitu aj spánok a funkcia smart coach vás bude motivovať k lepším výkonom a aktívnemu životu, čo je tá základná a najdôležitejšia vlastnosť pravého fitness náramku. Jawbone je jednoducho značka kvality, či už svojim zákazníckym servisom alebo precíznym spracovaním. UP2 je určený najmä ľuďom, ktorí sa chcú začať hýbať a začať žiť aktívny život a tí práve v ňom určite nájdu správneho parťáka, ktorý im pomôže dosiahnuť vytúžený cieľ.


+Klady:

•Diskrétny, módny dizajn a rozmery
•Kvalitné spracovanie
•Prepracovaná mobilná aplikácia a silná komunita
•Cena

-Zápory:

•Nie je vodotesný
•Niekomu môže chýbať displej

*Aktualizácia NOV 2015 - posledný update priniesol automatickú detekciu spánku

[autor senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

1 komentárov:

  1. dostal som pod stromcek a som zvedavy aky bude. http://www.htest.me

    OdpovedaťOdstrániť


Top