ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

GoPro Hero4 Session je posledným piatym kúskom v rade outdoorových – akčných kamier GoPro. Nemôžete si ihneď nevšimnúť nový štvorcový tvar na rozdiel od zaužívaného tvaru krabičky. Táto úprava dizajnu je zatiaľ tou najväčšou akú sme kedy od GoPro videli a je určite krokom vpred.  Menšie rozmery a hmotnosť sú vždy vítanou novinkou. Poďme sa teda pozrieť, čo všetko okrem nového tvaru Hero4 Session v sebe ukrýva.

Video

Hero4 Session točí video v max. rozlíšení 1080p pri 60 fps (frame per second).  Tak ako iné GoPro aj tu si môžete vybrať z viacerých video módov ako 1440p (4:3) / 30 fps, 720p / 100fps, 960p (4:3) atď. no ich celkový počet nie je taký široký ako má Silver alebo Black Edition. Chýba podpora 4K a dokonca aj 2,7K, ale najpoužívanejšie slow-motion a 4:3 s perspektívou tam nájdete. Čo sa týka fotenia, dokážete urobiť 8 alebo 5 megapixlové fotky. Podpora time lapse (časozberný mód) a tzv. burst mode (max 10 fotiek za sekundu) taktiež zostala.


Dizajn

GoPro sa podaril s novým dizajnom malý trik. Kamera je asi o 50 percent menšia než Hero4 Black s vodotesným housingom a o 40 percent ľahšia. Celý trik spočíva v tom, že Hero4 Session je vodotesná do 10 metrov bez nutnosti použitia špeciálneho housingu. V útrobách tejto vodotesnej kocky sa skrýva nevymeniteľná batéria, slot na micro SD kartu a micro USB port (zmena oproti tradičným GoPro, ktoré používajú mini USB). Batéria vydrží na 2 hodiny záznamu.

V Hero4 Session je prvý krát použitý duálny mikrofón, ktorý sa automaticky prepína v závislosti napríklad od hluku alebo sily vetra. Táto skutočnosť pomáha eliminovať zahuhlaný – stlmený zvuk, ktorý bol zvyčajne problémom, keď bola kamera v housingu. GoPro verí, že s novým patentovaným dizajnom bude možné využiť aj nové polohy na upevnenie, ktoré pred tým nebolo možné použiť. Samozrejme menšia hmotnosť zabezpečí komfortnejšie nosenie na prilbe, pedáloch, skateboardoch atď. a samozrejme quadkoptérach (dronoch).  Všetky existujúce mounty – držiaky sú na šťastie plne kompatibilné.

Ovládanie

Hero4 Session nemá žiadny dotykový displej. Nájdete tam malý informačný displej, na ktorom sa zobrazujú tie najdôležitejšie informácie. Na ovládanie slúžia 2 tlačidlá. Prvým väčším, ktoré je umiestnené na hornej strane kamery spúšťate nahrávanie a robíte fotky atď. a tým druhým, menším zapínate a vypínate samotnú kameru a Wifi / Bluetooth. Na prepínanie foto a video režimov a na všetky ďalšie nastavenia budete používať GoPro App, takže smartfón budete musieť mať so sebou, čo je trošku nevýhoda resp. možno daň za zníženú hmotnosť a rozmery.


Záver

Cena tejto novinky je stanovená na $399. Na EU trhu by to malo byť okolo 400 Eur a za to dnes už kúpite Silver Edition , ktorá ma dotykový displej, podporu 4K a viac funkcií. Každopádne GoPro Hero4 Session je prvá lastovička možno v novom produktovom rade. Svojimi rozmermi a aj funkciami si nájde svojich priaznivcov, ktorými budú určite najmä profesionálni športovci a skalní nadšenci extrémnych športov, ktorých oslovia najmä už spomínané rozmery a tým pádom aj rozmanité možnosti uchytenia pri športových aktivitách.


[Zdroj: gopro.com, engadget.com, Autor: senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top