ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Technický gigant SONY na konferencii IFA 2014 v Berlíne predstavil 2 nové wearables. Okrem SONY Smartwatch 3 prináša nástupcu inteligentného náramku SONY SmartBand SWR 10. Novinka nesie podobný názov ako nástupca - SONY SmartBand Talk. Slovíčko Talk však napovedá, že nové funkcie by mali byt spojené s hovormi. Poďme pekne po poriadku.

E-Ink displej


SmartBand talk je monitor aktivity, fitness náramok navrhnutý podľa úspešných náramkov Jawbone UP24 alebo Garmin Vívofit. Na rozdiel od pôvodného SmartBand si ihned všimnete nový displej, ale nie vo forme ako by sme čakali. Je to monochromatický 1.4 palcový E-Ink displej s rozlíšením 288x128 a 192 dpi, ktorý má naozaj ostrý obraz a tým sa zjavne odlišuje od konkurencie.
Podobný displej E-Ink už používa napríklad Amazon Kindle, avšak SmartBand zdá sa trošku trpí povestnými "duchmi" (nieco ako viacnásobný tien). Či táto vec nejako výrazne ovplyvní  používateľnosť, to uvidíme keď ho budeme mať možnosť vyskúšať. Displej nie je dotykový a je možné ho prepínať do režimu black on white alebo white on black.



Talk: Ovládanie hlasom


SmartBand Talk ako už jeho názov vypovedá má zabudovaný modul pre hlasové ovládanie. Znamená to, že môžete prijať hovor a volať priamo hovorením do náramku, ktorý nie je v priamej blízkosti vášho smartfónu. Ako ďaleko môžete byť a či sa neuplatnuje rušenie okolia, to zatiaľ nevieme povedať.

Senzory a aktivita

Náramok obsahuje slušný počet sensorov, ktoré využívajú fitness náramky. Nájdeme tu akcelerometer a altimeter (výškomer), ktoré spolu dokážu sledovať beh, chôdzu, ale aj prevýšenie. Samozrejme bez použitia GPS sú tieto údaje skôr orientačné, ale plne postačujú pre monitoring osobnej aktivity. Do režimu sledovania spánku musíte náramok prepnúť ovládacím tlačidlom. Namerané hodnoty osobnej aktivity budú synchronizované s mobilnou aplikáciou Lifelog, ktorá je dostupná pre OS Android.



Dizajn a vlastnosti


SmartBand Talk bude najprv dostupný v dvoch farbách - čierna a biela a neskôr bude SONY ponúkať aj viac farebných variant, tak ako aj pre SWR 10. Remienok je vyrobený z gumy a sú na ňom 2 veľké tlačidlá s logom SONY. Tak ako predchodca má veľmi decentný dizajn.
Na prepínanie medzi dostupnými menu ponukami slúžia navigačné tlačidlá (displej nie je dotykový). Môžete si pozrieť detaily ako počet prejdených krokov, ovládať prehrávač hudby v smartfóne,  aktuálne počasie, či hlasové poznámky.
Výdrž 70mAh batérie sa pohybuje okolo 3 dní, čo nie je veľa na zariadenie, ktoré nemá farebný  displej. Náramok je vodeodolný IP68.



Záver

Celkovo SmartBand Talk pôsobí ako krok vpred a vyniká svojim decentným dizajnom, ako aj funkciami aj keď na výdrže batérie mohol výrobca SONY ešte zapracovať.
Displej E-Ink je veľmi dobrý a čas ukáže, či si získa svojich priaznivcov. Každopádne fanúšikom SONY a OS Android sa oplatí počkať na túto zaujímavú novinku v ponuke wearables. 

[zdroj: internet, autor: senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top