ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Na tohtoročnej výstave CES v Las Vegas predstavil Polar nové fitness hodinky kombinované s monitorom aktivity. Zjednodušene povedané – zoberte Polar M400, odstráňte GPS modul, zmeňte názov na A300 a je to. Keď sa však lepšie pozriete a preštudujete PR materiály zistíte, že je tam aj niekoľko vylepšení, ktorými sa A300 odlišuje od M400. Poďme sa teda pozrieť, čo všetko Polar A300 sľubuje.

Dizajn


Už na prvý pohľad si všimnete, že A300 sa dizajnovo podobá drahšiemu modelu M400. Avšak fitness hodinky M400 sú rozmerovo väčšie a nemajú vymeniteľný remienok. Samotný monitor aktivity resp. telo hodiniek A300 má tvar štvorca s oblými hranami a vkladá sa do silikónového remienka. Remienky sa budú dať vymieňať, čo umožní prispôsobiť si hodinky podľa nálady alebo aktuálneho outfitu. Budú dostupné vo viacerých farbách – modrá, biela, ružová, žltá a čierna, takže si vyberie snáď každý. 


M400 a V800 používajú zhodný displej, zatiaľ čo displej A300 má menšie rozlíšenie a trochu zjednodušené menu. Vydarené modré podsvietenie zostalo zachované.

Funkcie


Polar A300 monitoruje dennú osobnú aktivitu – počet prejdených krokov, vzdialenosť a kvalitu spánku v noci. V prípade dosiahnutia cieľa alebo dlhšej doby neaktivity majiteľa upozorní zvukovým signálom alebo jemným zavibrovaním, čo M400 chýba.
Hodinky sú určené hlavne pre športy a cvičenia, v ktorých hlavnú úlohu hrá meranie srdcového tepu. Aktuálnu hodnotu tepu uvidíte priamo na displeji a poslúži na presný výpočet spálených kalórií. Na meranie tepu však potrebujete hrudný snímač. V tomto prípade starší Polar H6 alebo novší Polar H7, ktorý prepojíte pomocou Bluetooth a dokáže merať srdcový tep aj počas plávania.
Na presné meranie prejdenej vzdialenosti budete musieť použiť mobilný telefón, keďže A300 chýba GPS modul.



Čo nechýba je podpora Smart Coaching funckií, ktorá umožní zostaviť si vlastnú štruktúru cvičení a pomocou aplikácie Polar Flow nahrať do hodiniek. Táto funkcionalita tiež podporuje koučing počas cvičenia, čo vylepší sústredenie sa na danú aktivitu a zvyšuje efektivitu v dosiahnutí stanoveného cieľa.


Mobilná aplikácia


Tak ako sme u Polar zvyknutí, aj A300 bude bezdrôtovo pomocou Bluetooth komunikovať s mobilnou aplikáciou Polar Flow, ktorá je dostupná zadarmo pre smartfóny iOS a Android. Tam si budete môcť pozerať rôzne štatistiky zostavené z nameraných hodnôt. Všetky namerané hodnoty aktivity sa takisto synchronizujú aj s web verziou aplikácie Polar Flow. Dáta sa budú dať exportovať do aplikácií tretích strán ako je MyFitnessPal. Tak ako M400 alebo V800 aj A300 pripojíte k počítaču pomocou USB kábla.

Trošku neskôr po predstavení A300 Polar oznámil automatickú synchronizáciu údajov s populárnou aplikáciu MyFitnessPal, ktorá je jednou z najpoužívanejších aplikácií na meranie spálených kalórií a celkovo pre zdravý životný štýl.



Nabíjanie je riešené klasicky pripojením USB kábla do PC a A300 vydrží na jedno nabitie až 4 týždne. 
K dispozícii bude interná pamäť s kapacitou 60 dní sledovania aktivity. 

Polar A300 ako jedna z noviniek roku 2015 si určite nájde svojich priaznivcov. Pekná paleta dostupných funkcií, nízka hmotnosť, farebné remienky, dobrý displej, meranie tepu, slušná výdrž batérie osloví športových nadšencov aj napriek chýbajúcemu GPS modulu. Cena je zatiaľ stanovená na 120 Eur bez a 160 Eur pre verziu s hrudným snímačom tepu H7. Na to ako A300 obstojí na trhu fitness hodiniek a monitorov aktivity si budeme musieť počkať až do júna 2015.

[zdroj: polar.com, internet, autor: senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top