ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Gigant Sony tiež nezaháľa na poli wearable zariadení a tak prichádza s inovovaným, dobre známym fitness náramkom Sony SWR10. Tak ako aj ďalší výrobcovia werabales aj Sony hľadá cestu ako spraviť smart náramky alebo hodinky čo najštýlovejšie, teda aby konečne vyzerali ako lifestyle záležitosť. A tak novú verziu Sony SWR10, ktorá sa pýši logom športovej značky ROXY odprezentoval Sony na výstave CES 2015.

Náramok Sony SWR10 ROXY je zameraný a primárne určený pre dámske publikum.

Dizajn

Keďže Sony chce touto kolekciou osloviť najmä ženy, prispôsobil k tomu aj celkový look náramku. Samotný remienok má nepravidelný tvar, ktorý môže pripomínať vlnu a na povrchu nie je hladký, ale opäť môžete vidieť ornamenty v tvare vĺn. Vyzerá to celkom zaujímavo a pútavo. Bude sa vyrábať zatiaľ len v modrej farbe, ktorú si určite každý ihneď všimne a náramok ho upúta. Zapínanie remienka je riešené klasicky, jednoduchým patentom. Nesmieme zabudnúť na decentné logo značky ROXY umiestnené na okraji hornej strany remienka. Na remienku sú dobre ukryté 3 LED diódy, ktoré slúžia na rôzne upozornenia a jedno väčšie ovládacie tlačidlo.





Tak ako pri klasickej verzii samotná jednotka monitora aktivity sa dá z náramku vyberať, takže budete si môcť remienok vymeniť za iný, napríklad menej nápadný.

Funkcie

Nebudeme si klamať, je to stará dobrá Sony SWR10-ka. Zhrnieme teda, čo od nej môžete očakávať a čo by vás mohlo prilákať. Medzi štandardné funkcie patrí sledovanie dennej osobnej aktivity, teda počtu prejdených krokov pri behu alebo prechádzke a tiež spánku v noci. Všetky namerané údaje sa bezdrôtovo prenesú do smartfónu pomocou technológie Bluetooth.

V mobilnej aplikácii Lifelog si ich všetky môžete analyzovať, prezerať, zdieľať s priateľmi a známymi. Lifelog aplikácia nie je štandardnou aplikáciou ako tie ktoré poznáme napríklad pre Fitbit alebo Misfit Shine. Je koncipovaná tak, aby ste v nej dokázali zachytiť všetko čo sa vám počas dňa alebo teda počas života prihodí tzn. že okrem hodnôt aktivít tam zaznamenávate aj fotky, rôzne udalosti a mnoho ďalšieho.




Okrem spomínaných funkcií sledovania aktivity Sony SWR10 umožňuje aj notifikácie zo smartfónu. Náramok vás upozorní jemným zavibrovaním, či už pri prichádzajúcom hovore alebo prijatej textovej správe, takže nemusíte mať stále v dohľade váš smartfón so zapnutým zvonením.

Zaujímavým bonusom je ovládanie prehrávača hudby a spúšte fotoaparátu smartfónu.


Technická špecifikácia

Samotný náramok Sony SWR10 ROXY je ľahučký, váži len 20g. Nabíja sa pomocou micro USB kábla cca hodinu a priemerná výdrž batérie je do 5 dní. Krytie IP 58 hovorí, že s ním môžete aj plávať max však do hĺbky 1,5m, takže si s náramkom užijete aj plávanie. Čo sa týka podpory smartfónov, tak rovno sklameme majiteľov Apple zariadení, keďže SWR10 podporuje len zariadenia s Android 4.4 a vyšší s Bluetooth 4.0 (Low Energy).



Táto novinka sa zatiaľ nedostala na SK trh, ale pevne veríme že príde už túto jar. V UK sa predáva za cenu 79.99 libier, čo by mohlo byť zhruba 110,-Eur a čo sa niekomu môže zdať veľa, no za značku a imidž ROXY sa platí. Snáď sa podarí tomuto smart náramku osloviť dámsku časť zákazníckej bázy, tak ako to Sony plánuje, na to si však musíme počkať.

Dámy čo poviete, zaujal vás tento kúsok od Sony?

[zdroj: www.sonymobile.com, autor senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top