ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Výrobca mobilných zariadení HTC ukončil špekulácie a konečne potvrdil, že tento rok príde na trh s novým wearable zariadením. Dlho verejnosť nevedela, čo môže očakávať. Správna odpoveď je fitness náramok HTC Grip a nie smart hodinky ako mnohí čakali. HTC sa zaradí teda do silnej konkurencie medzi veľkých hráčov ako Fitbit, Jawbone alebo Microsoft.

Povedzme si teda všetko, čo v tejto chvíli o ňom vieme.

Dizajn

Svojim dizajnom HTC Grip pripomína napríklad Nike Fuelband (nepredáva na SK trhu) hlavne vďaka dvom farebným odtieňom – čierna a limetková. Remienok má byť vyrobený z mäkkého, priedušného materiálu, ktorý pohodlne sadne na každú ruku a bude pohodlný aj počas noci. Zapínanie remienka je riešené pomocou pevnej spony a náramok sa bude vyrábať v troch veľkostiach.


Displej

HTC Grip bude mať zakrivený dotykový 1,8 palcový PMOLED displej s rozlíšením 32x160, na ktorom si budete môcť pozrieť nielen aktuálne namerané hodnoty aktivity, ale aj notifikácie zo smartfónu ako sú sms, e-maily, prichádzajúce hovory alebo udalosti v kalendári.

Rozlíšenie nepatrí medzi najvyššie, displej je monochromatický, takže výdrž batérie by mala byť na dobrej úrovni oproti náramkom s farebným displejom ako napríklad Samsung Gear Fit.

Pomocou dotyku tak budete môcť ovládať aj prehrávač hudby vo vašom smartfóne, avšak podobne ako pri zariadeniach s Android Wear nebude možné uložiť žiadne skladby priamo do zariadenia.

Mobilná aplikácia by mala byť dostupná pre mobilné zariadenia s OS iOS tak aj pre OS Android, takže ak sa rozhodnete zmeniť svoj mobilný telefón, nemusíte zmeniť aj váš fitness náramok.


GPS funkcie

Podobne ako Microsoft Band, aj HTC Grip bude mať zabudovaný GPS modul, čo prispeje k presnejším meraniam aktivít, čo poteší vážnejších športovcov. Toto je nepochybne výhoda oproti fitness náramkom z podobnej kategórie ako sú Fitbit Charge alebo Garmin Vívosmart. Práve spomínaný GPS modul by mohol byť funkciou, ktorá vás zaujme a presvedčí o jeho kúpe. Na druhej strane prispieva aj k vyššej cene za fitness náramok.


Partnerstvo s Under Armour

Ďalšou kľúčovou vlastnosťou HTC Grip je partnerstvo HTC a spoločnosti Under Armour, ktoré bolo ohlásené na výstave CES.  Under Armour je známy výrobca športových odevov, ktorý okrem toho prevádzkuje sociálnu sieť Under Armour Record zameranú práve na športové výkony a aktivity. 

Samozrejme, že Under Armour má aj mobilnú aplikáciu, ktorá je dostupná pre zariadenia iOS aj Android. V nej si budete nastavovať osobné ciele a sledovať aktuálne dosiahnuté hodnoty vašej aktivity, či už to bude beh, bicyklovanie, cvičenie alebo iné. Všetky údaje potom budete môcť zdieľať na sociálnych sieťach.
Logo Under Armour sa objaví aj priamo remienku.



HTC Grip so zabudovaným gyroskopom a akcelerometrom bude štandardne vedieť počítať prejdené kroky, vzdialenosť, spálené kalórie a tiež sledovať váš spánok.  Správni športovci ocenia možnosť pripojenia snímača srdcového tepu pomocou technológie Bluetooth smart, kedže HTC Grip sám nedokáže merať srdcový tep tak ako náramok Fitbit Charge HR alebo fitness hodinky Fitbit Surge.


Technická špecifikácia

HTC Grip je prachu a vode odolný, o čom hovorí označenie IP57. Nie je to najvyššia odolnosť, ale môžete ho ponoriť pod vodu do 1m na 30 minút, takže pravdepodobne prežije aj bežné plávanie.  Batéria s kapacitou 100mAh by mala vydržať 2-3 dni, so zapnutým GPS asi 5 hodín, čo by mohlo stačiť na nejaký ten maratón.

Cena a dostupnosť

Spustenie HTC Grip do predaja očakávame už túto jar, ale bohužiaľ tak ako to býva zvykom najprv len v USA za cenu $199 (180€.). To je trošku viac ako aktuálna cena Fitbit Charge HR (149€), ktorý má aj meranie srdcového tepu na zápästí. Možno pre väčšinu používateľov bude práve GPS modul tým lákadlom, za ktorý si radi trošku priplatia. Na termín uvedenia fitness náramku HTC Grip na EU trh a presnú cenu si budeme musieť ešte počkať. Keď ju však zistíme, určite vám dáme vedieť.



[Zdroj: wareable.com, htc.com,  Autor: senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top