ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Pred pár dňami Garmin odhalil ďalšie 2 nové fitness produkty, ktorými sú fitness náramok Garmin Vívosmart HR a prvá inteligetná váha Garmin Index Smart Scale. Tak ako Polar s náramkom A360 aj Garmin s Vívosmart HR vstupuje na trh wearables, ktoré vedia merať srdcový tep priamo na zápästí ruky.

Pozrime sa najprv bližšie na Vívosmart HR, ktorý prešiel dizajnovou zmenou a pribudol mu už spomínaný optický senzor srdcového tepu. Je to prvý Garmin náramok, ktorý sa bude môcť postaviť zoči voči napríklad populárnemu Fitbit Charge HR, Jawbone UP3 alebo už spomínanej novinke Polar A360, ktoré všetky majú senzor na meranie tepu a zápästí.


Tak ako konkurencia, aj Vívosmart HR bude vedieť merať srdcový tep 24x7, teda po celý deň. Toto je značná výhoda oproti spomínanému Polar A360, ktorý meria tep iba počas aktivity. S Garminom budete mať ucelený prehľad o vašom tepe počas celého dňa. Samotný senzor využíva proprietárnu Elevate technológiu vyvinutú pre Garmin. 




Nový Vívosmart HR má dotykový displej s rozlíšením 160x68 pixelov, na ktorom budete vidieť okrem informácií o osobnej aktivite ako počet krokov, spálené kalórie, vystúpané poschodia, hodnoty tepu aj smart notifikácie zo spárovaného smartfónu - prichádzajúci hovor, sms, či e-mail alebo upozornenie z kalendára. Ak niekto očakával GPS modul, tak bude sklamaný.

Garmin Index Smart Scale je prvý produkt svojho druhu od tohto výrobcu a v podstate dobre zapadá do kategórie zdravie a fitness. Aplikácia Garmin Connect umožňovala sledovať hmotnosť už predtým, takže ponuka smart váhy dáva zmyseľ.





Inteligentná váha bude viedieť zmerať body mass index (BMI), percentuálny podiel tuku a vody v tele, veľkosť svalovej hmoty a podiel kostí. Podobne ako napríklad pri Withings Smart Body Analyzer budete môcť vytvoriť viac užívateľských profilov pre všetkých členov rodiny. Váha automaticky rozozná, ktorý používateľ sa na ňu postaví a zaznamená namerané údaje do aplikácie Garmin Connect takisto ako aj do fitness aplikácie MyFitnessPal. Čo sa týka samotného dizajnu, bude dostupná v dvoch farbách.


Zámer Garmin bol doplniť radu produktov pre fitness o inteligentnú váhu a tým športovcom pomôcť získať komplexný prehľad a uzatvoriť pomyselný wellness kruh so sledovaním osobnej hmotnosti.

Obidva nové produkty fitness náramok Garmin Vívosmart HR aj inteligentná váha Index Body Scale majú byť dostupné ešte do konca roka 2015 za cenu okolo 150,-Eur čo je celkom priaznivá a konkurencie schopná cena. V budúcnosti sa na oba produkty určite pozrieme aj bližšie v teste.

[zdroj: garmin.com, autor: senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top