ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Výrobca Polar uvádza na trh nový fitness náramok s označením A360, ktorý ako prvý z Polar wearable zariadení obsahuje optický senzor na meranie srdcového tepu priamo na zápästí, smart notifikácie a farebný dotykový displej. Jeho cieľom má byť dokonalé skĺbenie sledovania denných osobných aktivít, rozšíreného sledovania tréningových metrík spolu s notifikáciami o hovoroch a textových správach.
Poďme sa pozrieť bližšie, či to bude Fitbit Charge HR alebo Microsoft Band 2 killer.

Dizajn

Remienok vychádza z populárneho Polar Loop, ktorého dizajn je decentný a štýlový bez zbytočných záhybov a vypuklín. Samotný monitor aktivity so senzorom tepu sa bude dať z remienka vyberať a tak si budete môcť remienky vymieňať podľa chuti a vášho outfitu. Majú byť zo silikónového materiálu a vo viacerých farbách. Polar do A360-ky osadil farebný dotykový TFT displej s rozlíšením 80x160px, ktorý vyzerá naozaj lákavo s tak ostrými farbami. Uvidíme ako sa to odrazí na výdrže batérie a ako dobre bude reagovať na swipe pohyb prsta, keď bude mokrý napr. pri potení alebo v bazéne.


Funkcie

Ako sme už spomínali, hlavnou inováciou je optický senzor srdcového tepu, ktorý pomocou 2 LED diód a jednej foto diódy meria srdcový tep na zápästí. Polar hovorí, že použil vlastný nový algoritmus, ktorý poskytne rovnako presné údaje o srdcovom tepe ako štandardné hrudné snímače. My sa tešíme, keď túto presnosť senzora budeme môcť sami porovnať v teste. Treba poznamenať, že srdcový tep nebude dostupný 24x7, ale iba počas tréningu. Budete teda vedieť presne zmerať spálené kalórie pri vašom tréningu v telocvični alebo posilňovni. Rival Fitbit Charge HR meria tep aj 24x7 a teda tu má malú výhodu.



Smart notifikácie budú podobné aké poznáme napríklad z modelu M400 alebo Polar Loop 2. Budete si teda môcť priamo na displeji prečítať len časť správy (určitý počet znakov), čo však plne postačuje na to, aby ste vedeli či je hovor alebo správa dôležitá a máte tréning prerušiť alebo v kľude pokračovať ďalej.

Nebude obsahovať žiadny GPS modul, teda bežci a cyklisti si budú musieť zobrať so sebou na tréning aj smartfón s gps, ak budú chcieť vidieť napríklad dosiahnutú rýchlosť a trasu. V tomto prípade má zase na vrh Microsoft Band 2, ktorý GPS mať bude. Absencia GPS však A360-ke pomôže zlepšiť výdrž batérie.


Mobilná aplikácia

Synchronizácia s mobilným telefónom prebehne využitím Bluetooth a aplikácie Polar Flow, tak ako sme zvyknutí pri ostatných Polar produktoch. Okrem klasiky prichádza Polar s jednou naozaj peknou novinkou, ktorú nazval Polar Club. Polar Flow pre Club je mobilná aplikácia pre tablet, ktorá umožní pripojenie viacerých cvičencov. Je to niečo ako virtuálna trieda resp. skupina cvičiacich, ktorí keď sa spoja pomocou mobilnej aplikácie dokážu zdieľať real-time aktuálne údaje o srdcovom tepe a ďalších sledovaných veličinách. Predstavte si, že cvičíte napríklad Zumbu spolu s 10 kamarátmi a na veľkej TV obrazovke vidíte ako sa každému darí, koľko kalórií spaľuje a aký má srdcový tep. Podľa nás je to dobrý nápad a veľmi výborná motivácia počas tréningu. Zatiaľ je služba dostupná mimo SK, tak dúfame, že čoskoro si to budeme môcť vyskúšať aj my.



Čo sa týka výdrže batérie, tak tá by sa mala pohybovať okolo 2 týždňov avšak pri zapnutých smart notifikáciach (permanentné prepojenie cez Bluetooth) to bude určite menšia hodnota. Polar A360 má byť vodotesný do 30M, teda bude sa s ním dať aj plávať, čo je výhoda oproti Fitbit Charge HR aj Microsoft Band 2.



Túto novinku by sme mali uvidieť na pultoch predajní už koncom Novembra za cenu 199.90€ a vymeniteľné remienky až budúci rok. V tejto cenovej hladine si môže už dnes zákazník vybrať z celkom pekného počtu produktov, takže sme zvedaví ako sa Polar A360 presadí.

[Zdroj: polar.com, Autor: senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top