ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Sú malé, jednoduché, pevné a zachytia váš život a zážitky ako nikdy predtým. Áno, akčné alebo športové kamery sú výnimočné a navrhnuté tak, aby sa dali ľahko pripevniť takmer na akýkoľvek povrch ako sú prilba, skateboard, surf, auto, bicykel a svojou optikou sú schopné urobiť záznam vo vysokom rozlíšení v širokom uhle snímania.

Ich malý rozmer a dramatický zorný uhol záznamu z nich urobil obľúbené wearable zariadenie pre všetkých extrémnych športovcov, ktorí sa snažia zachytiť na video športové výkony uchytením kamier na športové náčinie alebo priamo na svoje telo.

Akčné kamery sú však dnes používané aj profesionálnymi TV spoločnosťami, ktoré ich používajú všade tam kde nie je možné využiť klasické kamery. Keď sa povie akčná kamera určite každému napadne značka GoPro, ktorá je synonymom tohto výrazu. Ako líder na trhu prišiel GoPro s kamerou v štvorcovom - hranatom tvare, no ďalší výrobcovia priniesli na trh kamery valcovitého tvaru náboja alebo ak chcete malej baterky ako sú Garmin VIRB alebo Drift Stealth.

Keď uvažujete nad kúpou akčnej kamery nemyslite len na značku, ale predovšetkým na to, kedy budete kameru používať a kde ju budete mať pripevnenú. Ak chcete kameru mať pripevnenú na prilbe, tak valcový tvar baterky bude pravdepodobne najlepšia voľba. Pre pripevnenie na hruď sa hodí viac štvorcový tvar, ktorý podporí stabilitu. Čo sa týka samotných funkcií, naozaj budete potrebovať Wi-Fi, rozlíšenie 4K, GPS alebo zabudovaný LCD displej? Všetky takéto vychytávky majú vplyv na cenu kamery a aj keď sú v niektorých situáciách naozaj neoceniteľné, aj bez nich dokážete urobiť kvalitný záznam vašich zážitkov.

Pripravili sme stručný prehľad top 5 najlepších akčných kamier, s ich funkciami a parametrami.

1. TomTom Bandit

Funkcia "zatras pre úpravu" (Shake-to-edit) by mohla zaujať potenciálnych kupcov GoPro.

Kamery v tvare valca nie sú tak populárne ako GoPro a jeho hranatý tvar, no TomTom Bandit porušuje tento trend. V skutočnosti však Bandit obsahuje funkcie, ktoré by konkurencia mala nasledovať, ak chce s nováčikom udržať krok. Aby zužitkoval roky skúseností s využívaním GPS, TomTom zabudoval do kamery senzory, ktoré zaznamenávajú nielen lokalitu, ale tiež rýchlosť a preťaženie (G-Force). Takže ak senzory zaznamenajú vzrušujúci moment, automaticky do záznamu pridajú značku. Ako všetky ostatné kamery aj Bandit spolupracuje s mobilnou aplikáciou a rýchlym zatrasením mobilného telefónu spôsobíte, že aplikácia automaticky upraví váš záznam a pripraví ho na nahratie na sociálne siete. Toto naozaj nemôže byť jednoduchšie.




Technické parametre:

• Hmotnosť: 190g
• Vodotesnosť: vodeodolnosť s vymeniteľnými šošovkami
• Rozlíšenie videa: 4K/15fps, 1080/60fps, 720/120fps
• Foto: 16Mp
• Výdrž batérie: 3 hodiny

+ Šikovná editácia záznamu
+ Jednoduché uchytenie
- Hmotnosť v porovnaní s konkurenciou
- Potrebné vymeniť šošovku pre záznam pod vodou

Orientačná cena: 400 €

2.GoPro Hero4 Black

Priniesla na trh akčných kamier video v rozlíšení 4K.

Hero4 Black je vlaková loď výrobcu GoPro. Obsahuje bohatú nádielku funkcií, nastavení videa a príslušenstva, ktoré pomáha zabezpečiť tomuto modelu a celkovo značke popularitu. Ponuka dovoľuje nastaviť 4K video alebo spomalený pohyb vo full HD formáte 120 fps a samozrejme aj štandardné 1080p s klasickými HD možnosťami. Tieto možnosti ju predurčujú aj ako voľbu pre profesionálnych video producentov ako aj domácich používateľov, ktorí si potrpia na flexibilitu vo video kvalite a rozlíšení. Ak teda chcete kameru, ktorá zachytí vaše akčné momenty s rozmanitými nastaveniami, GoPro môže byť tá správna voľba avšak nezabudnite, že za prémiovú kvalitu si priplatíte.



Technické parametre:

• Hmotnosť: 89g (152g s housingom)
• Vodotesnosť: 40m (obal je súčasťou balenia)
• Rozlíšenie videa: 4K/30,25,24fps, 1080/120fps, 720/240fps
• Foto: 12Mp
• Výdrž batérie: 1,5-2 hodiny

+ Výnimočná kvalita obrazu
+ Veľa možností nastavenia video záznamu
- Cena
- Menu pôsobí neprehľadne

Orientačná cena: 500 €

3. Garmin VIRB XE

Zaznamená okrem akcie aj údaje so senzorov.

Pôvodná kamera Garmin VIRB Elite ako prvá priniesla zákazníkom výhody zabudovaných senzorov pohybu, sledovanie polohy pomocou GPS a všetky tieto informácie sú vložené priamo do záznamu podobne ako novinka TomTom Bandit. Nová verzia XE vychádza zo solídneho základu a zmenou prešiel hlavne dizajn, ktorý je teraz v tvare krabičky. Nový tvar zlepšil možnosti uchytenia hlavne na hrudi a jeho spracovanie je prémiové tak ako pri predchodcovi. Garmin VIRB XE ponúka lepšie rozlíšenie videa, je vodotesná (netreba ďalší obal), podporuje pripojenie množstvo ďalších senzorov - teploty, kadencie, rýchlosti, srdcového tepu, má Wi-Fi a kompatibilita s mobilnou aplikáciou Garmin bola zachovaná. Toto všetko robí z VIRB XE jednu z najlepších akčných kamier na súčasnom trhu.



Technické parametre:

• Hmotnosť: 152g
• Vodotesnosť: 50m
• Rozlíšenie videa: 1440/30fps, 1080/60fps, 720/120fps
• Foto: 12Mp
• Výdrž batérie: 2 hodiny

+ GPS a ďalšie senzory
+ Vodotesná bez potreby ďalšieho obalu
- Tvar
- Absencia 4K videa

Orientačná cena: 400 €

4. GoPro Hero4 Session

Návrat k jednoduchosti a malé rozmery.

Kamera Session predstavuje odklon od zabehnutého dizajnového štandardu GoPro a hlása návrat k základnému konceptu akčných kamier, no cena za ponúknuté možnosti a funkcie sa môže zdať vysoká. Session má perfektný tvar malej kocky a naozaj pevné a odolné telo. Táto skutočnosť umožňuje neuveriteľne ľahké uchytenie v akomkoľvek smere. Veľkým tlačidlom na hornej strane ovládate štart a stop nahrávania záznamu a ostatné funkcie aj režimy videa nastavujete pomocou mobilnej aplikácie. GoPro Session je vhodná najmä pre športových nadšencov, ktorí potrebujú pripevniť akčnú kameru na rozmanité plochy a zároveň podporuje kvalitu záznamu akú čakáte od značky GoPro.


Technické parametre:

• Hmotnosť: 74g
• Vodotesnosť: 10m
• Rozlíšenie videa: 1080/60fps, 720/100fps
• Foto: 8Mp
• Výdrž batérie: 1,5-2 hodiny

+ Jednoduché ovládanie jedným tlačidlom
+ Super dizajn vhodný na akékoľvek uchytenie
- Nastavenie pomocou mobilnej aplikácie
- Limitované nastavenie video režimov

Orientačná cena: 330 €

5. Drift Stealth 2

Kompaktná akčná kamera ktorú pripevníte kamkoľvek.

Stealth 2 je úžasne malá akčná kamera, čo z nej robí ideálnu voľbu pre každého, ktorý chce kameru pripevniť na prilbu alebo vozidlo. Tak ako väčšia verzia Stealth-S aj táto kompaktná verzia umožňuje otáčať objektív v rozmedzí 300 stupňov, čo pomáha ľahko nastaviť úroveň snímania bez nutnosti manipulácie s úchytom. Napriek malému rozmeru má batéria výdrž až 3 hodiny, čo je veľká výhoda. Režim nahrávania je limitovaný na 1080p pri 30fps, sú však dostupné nižšie rozlíšenia s vyššími fps. Stealth 2 je jednou z najľahších kamier s malými rozmermi, celkom robustným prevedením, ktorá je ideálna pre uchytenie v ťažších situáciách.


Technické parametre:

• Hmotnosť: 97g
• Vodotesnosť: 40m s použitím obalu
• Rozlíšenie videa: 1080/30,25fps, 720/60fps
• Foto: 12Mp
• Výdrž batérie: 3 hodiny

+ Malé rozmery a hmotnosť
+ 300 stupňov otočný objektív
+ Cena
- Absencia živého náhľadu na záznam v mobilnej aplikácii
- Max. rozlíšenie 1080p v 30fps

Orientačná cena: 250 €

[Autor: senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top