ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Známy výrobca športových wearables Mio Global uviedol na trh nový fitness náramok s názvom Mio Slice. Táto novinka dokáže viac-menej to, čo ostatné fitness náramky ktoré sú dnes dostupné, teda počítať prejdené kroky, spálené kalórie, merať srdcový tep, sledovať kvalitu spánku a ďalšie dobre známe metriky. Avšak spoločnosť Mio tvrdí, že dokáže aj niečo naviac, čo vám umožní žiť zdravšie a predĺži vám život.

Namiesto sústredenia sa na počet prejdených krokov ako ostatné náramky Jawbone alebo Fitbit prichádza Mio s novou metrikou - veličinou, ktorá využíva hodnoty srdcového tepu na určenie ako telo používateľa reaguje na fyzickú aktivitu. Túto novinku nazvali Personal Activity Intelligence (PAI), teda niečo ako "údaje osobnej aktivity" a je založená na štúdii "Hunt Study" pochádzajúcej z Nórskej University of Science and Technology. V rámci štúdie, ktorá trvala 20 rokov boli spracované údaje o osobnej aktivite od 60.000 ľudí. Táto štúdia prepája úrovne osobnej aktivity s celkovým zdravím človeka a dlhovekosťou. 


Namiesto tradičného dosiahnutia 10.000 krokov za deň PAI index berie do úvahy váš vek, kľudový a maximálny srdcový tep, pohlavie a na základe týchto údajov vypočíta PAI skóre ako odpoveď ľudského tela na cvičenie. PAI index je teda pre každého človeka jedinečný. Mio Slice počíta PAI skóre analyzovaním hodnôt srdcového tepu počas siedmych dní a spomínaná štúdia hovorí, že toto skóre by ste mali držať nad hodnotu 100. Ak sa vám to podarí dlhodobo, váš život by sa mal predĺžiť až o 10 rokov a mali by ste získať odolnosť voči bežným civilizačným chorobám.



Aj keď fitness náramok Slice je prvým Mio produktom, ktorý podporuje resp. zobrazuje PAI skóre pre tých, čo vlastnia nejaký Mio produkt či už Mio Alpha 2, Mio FUSE alebo Mio Link si môžu pozrieť ich PAI skóre v novej mobilnej aplikácii dostupnej zatiaľ pre zariadenia iOS. V pláne je aj verzia pre OS Android. V nej si viete nastaviť požadovanú úroveň PAI skóre a aplikácia vám následne poskytne rady a tipy na aktivitu ako skóre efektívne dosiahnuť.



Táto zaujímavá novinka bola prezentovaná na prebiehajúcej výstave CES 2016 a zatiaľ zverejnená predbežná cena by sa mala hýbať okolo $99 čo nie je veľa. To, že kedy bude možné objednať prvé kusy,  zatiaľ známe nie je. Každopádne sa už teraz tešíme, kedy si budeme môcť zmerať vlastné PAI skóre. 

[zdroj: mioglobal.com, autor:senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top