ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Aj snáď najznámejší výrobca komerčných fitness wearable zariadení ohlásil na konferencii CES 2016 nové hodinky. Zatiaľ asi najatraktívnejšie a najštýlovejšie fitness hodinky s názvom Fitbit Blaze sa budú určite snažiť konkurovať Apple Watch.


Každý si ihneď všimne nový dizajn, ktorý sa líši od Fitbit Surge tým, že hodinky nie sú akoby v jednom kuse, ale remienok je vymeniteľný. Na výber bude hneď niekoľko možností a materiálov remienka. Budete si môcť vybrať z troch variácií - klasik, šport a kov. Za klasický dizajn sa v tomto prípade považuje kožený remienok v 4 farbách, športový v čiernej, modrej a fialovej a nakoniec kovový z nehrdzavejúcej ocele. Samotný monitor aktivity jednoducho vyberiete z rámu remienka a pohodlne vsuniete do iného. Výmenu remienka podobným spôsobom rieši aj napríklad Polar v A360 alebo TomTom Spark.



Srdcom Fitbit Blaze je 1.66 palcový farebný dotykový LCD displej, ktorý sa hodí na hranie a prezeranie štatistík viac ako ten v Surge. K dispozícii bude niekoľko tzv. watch faces, teda pozadí ktorými si hodinky budete môcť personalizovať.
Na kontinuálne meranie srdcového tepu slúži optický senzor z dielne PurePulse, ktorý je použitý vo všetkých HR produktoch od Fitbit. Výrobca však hovorí, že technológia bola inovovaná s cieľom zlepšiť presnosť merania.
Čo sa týka sledovania aktivít, tak si budete môcť vybrať z niekoľkých režimov beh, cyklistika, cross tréning a posilňovanie. Benefitom je využívanie programu SmartTrack, ktorý dokáže automaticky rozpoznávať a zaznamenávať typy aktivít. Ďalšou zaujímavou novinkou je tzv. "on screen workout mode", teda režim keď priamo na displeji vidíte krok po kroku priebeh, postup daného cvičenia.Všetky zaznamenané údaje si budete môcť prehliadať v mobilnej aplikácii alebo na WEB portáli.



Určite vás prekvapí správa, že Blaze nemá GPS modul tak ako Surge. Čiže pri športe sa budete musieť spoľahnúť na váš mobilný telefón, keď si budete chcieť pozrieť resp. zaznamenať aj prejdenú trasu. Toto trošku zamrzí, ale na druhej strane je zrejme tento produkt viac určený pre nadšencov, pre ktorých nie je GPS podstatné.



Aké by to bolo wearable zariadenie bez smart funkcií? Preto aj Blaze podporuje smart notifikácie avšak iba z natívnych aplikácií v smartfóne ako sú kalendár, prijaté sms alebo prijaté hovory tzn. že z aplikácií tretích strán ako napr. WhatsApp alebo Gmail žiadnu správu neuvidíte. Celkom nie je jasné prečo išiel Fitbit touto cestou a nezakomponoval ani ovládanie hudobného prehrávača. Nuž, možno to napraví aktualizácia software.



Tak ako starší brat Surge ani Blaze nebude vodotesný, takže zabudnite na plávanie v bazéne alebo sprchovanie, avšak pot či dážď by mal  zvládnuť bez problémov. Výrobcom udávaná výdrž batérie je 5 dní, čo je menej ako u Surge. Nabitý do plného stavu by mal byť za 2 hodiny.



Fitbit Blaze sa začne vyrábať v 3 rozmeroch S, L a XL a v 3 spomínaných farbách. Aktuálne je už dostupný na predpredaj za cenu $159.99 s doručením v Marci 2016. Cenovo teda vychádza Blaze niekde medzi Charge HR a Surge, čo asi aj bolo cieľom výrobcu. Remienky sa budú pohybovať v cene od $90 za oceľový a $60 za kožený. Uvidíme teda ako sa podarí tejto novinke preraziť pri ozaj veľkej konkurencii
a hlavne chýbajúcemu GPS, ktoré sa však pre fitness nadšencov nemusí byť podstatné.

[zdroj: www.fitbit.com, autor senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top