ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Už dávnejšie sme sa prehupli do druhej polovice roku 2017 a tak môžeme postupne čakať novinky od všetkých výrobcov wearable zariadení. Dnes vám priblížime nové fitness hodinky od výrobcu Fitbit, ktoré určite nahradia GPS hodinky Fitbit Surge. Novinka však bude vedieť o veľa viac, takže máme sa všetci načo tešiť.
Výrobca pred 2 dňami predstavil okrem Fitbit Ionic tiež vynovenú inteligentnú váhu Fitbit Aria 2 a úplne nové športové bezdrôtové slúchadlá Fitbit Flyer. Na spomínané 2 produkty sa pozrieme bližšie v nasledujúcich článkoch.

Fitbit Ionic – dizajn a rozmery

Keď sa pozriete na priložené obrázky uvidíte, že k dispozícii budú viacere farebné kombinácie remienkov a 3 farebné možnosti tela hodiniek – smoke grey, burnt orange a silver grey. Telo hodiniek je vyrobené z jedného kusu leteckého hliníka, ktorý je odolný a ľahký. Modely sa budú líšiť iba dizajnom tj. nebudú obsahovať žiadne funkcie naviac okrem jednej špeciality, ktorým je model označený ako Adidas – special edition. Tento model vzišiel zo spolupráce 2 výrobcov a je niečo podobného ako Apple Watch + NIKE. Pravdepodobne bude obsahovať aplikáciu, ktorá zprístupní niektoré špeciálne funkcie spojené s produktami Adidas, uvidíme.



Dizajn si bude môcť majiteľ prispôsobovať pomocou vymeniteľných remienkov, z materiálov ako guma, silikón pre športový náramok, či koža pre formálny look vhodný k obleku a pre každodenné použitie do práce. Balenie obsahuje 2 veľkosti remienka – L a S pre užšie zápästie.

Ovládanie hodiniek je riešené pomocou 3 ovládacích tlačidiel, ktoré sú umiestnené na stranách tela hodiniek a využitím dotykového displeja s vysokým jasom, ktorý je chránený sklíčkom Gorilla Glass 3. Na spodnej strane tela hodiniek nájdete senzor srdcového tepu, ktorý prešiel úpravami. Fitbit Ionic používa na meranie pulzu až 3 svetelené diódy – červenú, zelenú a infra diódu, čo by malo ešte viac vylepšiť presnosť merania.


Fitbit Ionic – výbava senzorov

Ako sme už spomenuli, máme tu nový senzor tepu, zapuzdrený do tela hodiniek. Senzor dokáže merať srdcový tep počas celého dňa – 24x7 a vylepšený algoritmus sľubuje vyššiu presnosť merania počas športového výkonu pri intenzívnej aktivite aj intervalovom tréningu. 



Ďalším v poradí je GPS modul aj s podporou Glonass, čo by malo zabezpečiť čo najlepší príjem signálu. Pri vašich športových aktivitách budete môcť vidieť údaje o rýchlosti, zrýchlení, nadmorskej výške, či prejdenú trasu na mape a to všetko so záznamom v 1sek intervaloch. Do výbavy pribudol výškomer, digitálny kompas a známy vibračný motorček. Do skupiny senzorov musíme zahrnúť aj 3D akcelerometer, ktorý sa stará o sledovanie a rozpoznávanie osobných aktivít vrátena monitorovania spánku.


Fitbit Ionic – Fitbit Pay a podpora aplikácií

Podstatnou novinkou, ktorou sa bude Ionic odlišovať od konkurencie je Fitbit Pay. Pomocou tejto funkcie bude mocť majiteľ bezkontaktne platiť za služby a tovar v obchodoch. Ako to funguje? Do mobilnej aplikácie Fitbit zadáte údaje z vašich platobných kariet (Visa, Mastercard, American Express) a následne potom pri platbe v obchode použite hodinky na uskutočnenie platby, ktorá bude potvrdená PIN-om. Všetko funguje na báze platieb pomocou technológie NFC. 

Ďalšou zaujímavou novinkou je podpora aplikácií, tak poznáme napríklad u Garmin - IQ store. V tomto prípade však Fitbit sľubuje jednoduchšie programovanie (vývojárske SDK), bude vám stačiť vedomosť programovania v Java script. Ak toto zafunguje, tak na svet môžu prísť tisícky aplikácií, pomocou ktorých si budete vedieť upraviť a prispôsobiť hodinky podľa potreby. Určite k tomu prispeje aj fakt, že Fitbit kúpil v decembri 2016 spoločnosť Pebble, ktorá svojimi smart hodinkami zožala na trhu veľký úspech.


Fitbit Ionic – Hudba 

Počúvate pri tréningu hudbu? Výborne! Táto novinka vás poteší. Hodinky umožňujú uložiť obľúbené sklady priamo do internej pamäte veľkosti 2,5GB a následne prehrávať do kompatibilných zariadení. Okrem vstavanej pamäte budete mať k dispozícií aj streamovanie hudby využitím aplikácie – služby Pandora. Slúchadlá prepojíte s hodinkami Fitbit Ionic pomocou bluetooth prepojenia. Kvôli tejto novinke navrhol Fitbit nové športové bezdrôtové slúchadlá Fitbit Flyer, ktoré by mali prísť do predaja zároveň s hodinkami a ich cena by mala byť 120,- Eur. 


Fitbit – coaching a podpora športov

Fitbit už v modely Blaze priniesol funkciu coaching podporovanú spoločnosťou Fitstar, ktorá užmoňovala coachovanie hlavne pri cvičeniach v posilňovni. Žiaľ táto funkcia nebola veľmi používaná a tak sa ju výrobca snaží opäť oživiť, aby sa vyrovnal konkurencii Gamirn, Polar a Suunto.
Tak ako v prechádzajúcich modeloch hodiniek aj tu výrobca hovorí o automatickom rozpoznávaní aktivity. Čiže nebudete musieť spúšťať aktivitu pred jej začatím, ale hodinky sami budú vedieť akú aktivitu používateľ robí. Podporované sú takmer všetky športy, toto má Fitbit vcelku zvládnuté. Novinkou je možnosť sledovania aktivity plávanie avšak na teraz iba v bazéne, neskôr aj na otvorenej vode. Fitbit Ionic bude vedieť rozpoznať plavecký štýl, počítať obrátky a dokonca merať aj srdcový tep.



Ako sme už naznačili, Fitbit bude vodotesný do 50M takže sa nemusíte obaváť poškodenia vo vode. Výdrž batérie výrobca udáva na 4 dni a so zapnutým GPS až 10 hodín, čo je slušná hodnota. 

Namerané údaje sa synchronizujú pomocou bluetooth prepojenia so smartfónom, do spustenej aplikácie Fitbit dostupnej pre smartfóny Apple, Android aj Windows OS. Spomeňme ešte dobre známe smart notifikácie, ktoré sú u Fitbit štandardom. Na displeji hodiniek teda budete môcť vidieť kto vám volá, prijatú SMS, či notifikáciu z kalendára alebo nejakej sociálnej siete. Samozrejme za predpokladu, že hodinky sú v permanentnom spojení s vašim smartfónom.


Záver

Novinka Fitbit Ionic nás zaujala. Prináša naozaj skvelé nové funkcie v peknom dizajne. Na SK trh by sa mal dostať koncom septembra alebo v oktúobri za cenu okolo 349,-Eur, čo je celkom dosť. Áno je to dosť, ale na druhú stranu hodinky ponúkajú niektoré unikátne funkcie, ktoré u iných výrobcov nenájdete. Čiže ak budete chcieť komerčný športterter zameraný na multišport aktivity, ktorý má snímač tepu na zápästí, GPS a aj niečo naviac Fitbit Ionic by mohol byť určený priamo pre vás. 

[zdroj: fitbit.com, internet autor: senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top