ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

A je to tu... Už aj Polar prichádza s prvou novinkou, ktorou je optický snímač tepu Polar OH1. Poviete si opäť snímač tepu? Nie je ich už dosť? Veru, tých spoľahlivých nie je nikdy dosť. Tak ako tých ktoré by boli kompatibilné s väčšinou športových zariadení a zároveň by umožnili užívateľom pohodlné a hlavne čo najpresnejšie meranie tepu pri všetkých aktivitách. Poďme sa teda pozrieť, čo nám Polar OH1 prináša.

Čo si všimnete ihneď, na základe obrázkov v texte je, že Polar OH1 sa nenosí na zápästí ale na predlaktí alebo vyššie, na ramene ruky. Na trhu máme už takéto výrobky. Medzi najznámejšie patrí určite Scosche Rhythm+, ktorý je veľmi obľúbený kvôli vysokej presnosti a aj kompatibilite s viacerými produktami, výrobcami športových zariadení.

Polar OH1 je určený všetkým športovcom, ktorí nie sú spokojní s optickým snímačom integrovaným priamo v hodinkách, je im nepríjemné nosiť hrudný snímač tepu (hrudný pás) alebo im na šport stačí iba smartfón a potrebujú si sledovať srdcový tep. Výrobca sľubuje vyššiu presnosť merania srdcového tepu použitím nového algoritmu a senzora so 6-tymi svetlenými diódami.



Zhrňme si technické parametre snímača Polar OH1:

  • optický senzor tepu so 6 LED diódami
  • optimalizovaný pre nosenie na predlaktí a ramene
  • komunikačný protokol – Bluetooth 4.0 Low energy
  • vodotestný do 30m – vhodný aj na plávanie
  • aktualizovateľný software
  • interná pamäť na 200 hodín tréningových dát
  • výdrž batérie 12 hodín
  • kapacita batérie 45mAh
  • nabíjanie pomocou USB
  • môže byť použitý aj ako samostatný snímač len s telefónom
  • popruh je výrobený z pružného materiálu a je možné ho čisťit v práčke
  • kompatibilita s aplikáciami 3. strán


Polar OH1 dokáže do internej pamäte o veľkosti 4MB uložiť až 200 hodín tréningových údajov a dobíjateľná batéria vydrží na jedno nabitie až 12 hodín, čo vystačí na dlhší trail pretek, či maratón. Kompatibilita by mala byť bez problémová pre všetky športtestery, či fitness hodinky alebo smartfóny, ktoré podporujú bezdrôtové prepojenie Bluetooth. Z Polar portfólia produktov sú to de facto všetky v ponuke – hodinky Polar V800, M430, M400, fitness náramky A370, Loop2 a aj cyklo počítač Polar M460. Polar OH1 môžete použiť len so svojim smartfónom a kompatibilnou aplikáciou napríklad Polar Flow, či Polar Beat. Bude však vedieť spolupracovať aj s aplikáciami od iných výrobcov, čo mu určite pomôže v obľúbenosti.

Porovnanie hrudného snímača Polar H10 a optického snímača Polar OH1:

funkcia                             Polar OH1       Polar H10
Bluetooth prepojenie            X                     X
5 kHz prepojenie                  -                       X
(Gymlink)
Aktualizovateľný software   X                     X
Metóda merania tepu            Optická       ECG, hrudný pás
Interná pamäť                    do 200h             1 tréning
Kompatibilita s apl.
ikáciami 3.strán                    X                     X
Výdrž batérie               12 h (dobíjateľná)   400 h (vymeniteľná)
Vodotesnosť                         30 m                30 m



S Polar OH1 môžete v pohode aj plávať avšak nie je optimalizovaný na meranie tepu počas plávania tj. nedokáže údaje posielať do kompatibilného zariadenia – nemá podporu prenosu GymLink 5kHz. Snímač však dokáže uložiť namerané údaje počas plávania do internej pamäte, ktoré si následne po synchronizácii stiahnete do aplikácie Polar Flow. 

Čo napísať na záver? Polar OH1 je aternatíva, ktorá určite oživí trh s optickými snímačmi. Čo mu pomôže presvedčiť užívateľov, je určite presnosť merania. Presnosť však budeme môcť otestovať až keď bude k dispozícii. Výrobca ohlasuje dostupnosť už na September a cena je stanovená na 79,9Eur čo je na úrovni konkurencie - napríklad spomínaný Scosche Rhythm+ (od 60-80 Eur). Čiže môžeme skonštatovať, že sa na neho tešíme a radi ho použijeme pri športovaní.

[zdroj: polar.com, blog autor: senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top