ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Známy výrobca elektroniky Asus oficiálne predstavil druhé smart watch v produktovej ponuke s priaznivou cenou a názvom VivoWatch. Prichádzajú teda nové inteligentné hodinky so zámerom konkurovať všade diskutovaným Apple Watch. Podarí sa vôbec takáto zvolená stratégia? 

Prvé prémiové inteligentné hodinky – Asus ZenWatch boli uvedené na trh v Septembri 2014 spolu s uvedením operačného systému Android Wear. Teraz sú to pre zmenu hodinky orientované skôr na fitness, s veľkou výdržou batérie až 10 dní. 



Nové VivoWatch sú kompatibilné so smartfónmi OS Android aj Apple iOS, majú optický snímač srdcového tepu VivoPulse a dokážu okrem osobnej aktivity sledovať aj váš spánok.


Asus by rád prerazil na trhu health & fitness zariadení s vodeodolnosťou IP67, senzorom UV žiarenia a čo sa týka softwareovej výbavy s tzv. “Happiness Index”, ktorý používateľovi povie sumárny pohľad na zdravie založený na analýze nameraných údajov spánku a osobnej aktivity. 






Telo hodiniek VivoWatch má tvar štvorhranu so zaoblenými hranami podobný ako ZenWatch, no displej vyzerá na pohľad menší.  Všetko čo dnes vieme je, že bude s nízkou spotrebou energie a rozlíšením 128 x 128 bodov. Tiež nie je isté či bude plne dotykový, no bude ho chrániť Gorilla Glass 3. S hmotnosťou 50g budú VivoWatch ľahšie ako ZenWatch o 25g. 
22 mm široký remienok dodáva klasický look a pravdepodobne sa bude dať aj vymeniť za nejaký športovejší alebo inej farby. Zatiaľ nie je potvrdené aký OS budú VivoWatch mať, no s veľkou pravdepodobnosťou to bude Android Wear.





Skutočnou silou má byť spomínaná výdrž batérie až 10 dní, čo môže presvedčiť kúpi chtivých zákazníkov, ktorí budú zvažovať Apple Watch alebo hodinky s Android Wear.

Dnešné sťažnosti zákazníkov na slabú výdrž – vo väčšine prípadov je to menej ako 2 dni a v extrémnych situáciach aj menej ako deň. Týmto neduhom trpia dnes skoro všetky produkty veľkých značiek  a nahrávajú výrobcom ako je Pebble alebo dokonca Garmin a ich Vívoactive.

Podľa očakávania sa výdrž batérie stane parametrom, ktorý odlíši jednotlivé produkty a nové spoločnosti, ktoré prichádzajú s novým dizajnom a dlhou výdržou batérie. Zatiaľ sa to výrobcovia pokúšajú dosiahnuť LCD displejmi s nižším jasom, čo však kazí high-end dizajn zariadenia.

Asus VivoWatch majú prísť na trh už teraz v Máji, presnejší termín však nie je známy. Môžeme predpokladať, že na SK trh budú prístupné až niekedy v lete. 


[zdroj: wareable.com, asus.com, autor: senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top