ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Garmin predstavil minulý mesiac dve nové akčné kamery - nástupcov Garmin VIRB Elite, ktorými sú VIRB X a VIRB XE. 

Táto nová generácia prichádza s novým dizajnom, prestrejšími možnosťami uchytenia, širším uhlom záberu a s podporou 4K videa (1440/30p). Rozšírením prešli integrované senzory. Novinkou je tzv. G-Metrix senzorový systém, ktorý využíva integrované senzory, z ktorých údaje sa zobrazujú priamo na displeji kamery počas videa.

 

Kamery VIRB X aj VIRB XE sú vodotesné, čo umožňuje snímať akčné videá pod vodou, bez použitia dodatočného housingu až do hĺbky 50 metrov. Povrch sklených šošoviek je špeciálne upravený, čo znižuje zachytávanie vody pri vynorení spod hladiny.

Modernizáciou prešiel tiež zabudovaný mikrofón a Garmin hovorí, že umožní zachytiť čistý a verný zvuk vo vode aj mimo nej. Nechýba podpora bezdrôtových externých mikrofónov a slúchadiel, ktoré sa pripájajú pomocou technológie Bluetooth.




G-Metrix senzorový systém využíva údaje zo zabudovaného GPS modulu, gyroskopu a akcelerometra. Taktiež podporuje pripojenie externých snímačov, ktoré dokážu merať rýchlosť alebo kadenciu. 

Pomocou Wi-Fi prepojíte kameru s mobilným telefónom alebo tabletom, teda s mobilnou aplikáciaou VIRB Mobile. V aplikácii potom môžete sledovať živý stream, pridávať G-Metrix údaje do videa, robiť úpravy a samozrejme nahrávať a zdieľať mediálne súbory na internet. 



Oba modely majú 1” vysoko-kontrastný displej, ovládanie na jedným dotykom, prepínač start/stop pre nahrávanie záznamu, tlačidlo na zachytenie fotografií a ako pamäťové médium používajú microSD pamäťovú kartu. 

Interná bacteria bude mať výdrž 2 hodiny pri nepretržitom snímaní videa v kvalite 1080p.



Modely sa odlišujú v kvalite záznamu videa, s VIRB XE môžete snímať video až 1440/30p so stabilizáciou obrazu, zatiaľ čo VIRB X podporuje max. rozlíšenie 1080/30p. S oboma kamerami urobíte 12 MP fotky. VIRB XE má navyše “Pro Mode”, ktorý dovolí nastavovať niektoré parameter ako ISO, ostrosť, vyváženosť bielej farby, expozíciu a farebný profil podľa potreby.

VIRB X a VIRB XE by mali prísť na trh už toto leto a predpokladaná cena je $299.99/270 € resp. $399.99/360 €.

 



[zdroj: www.garmin.com, autor senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top