ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Okrem už spomínanej novej verzie fitness náramku Vívofit 2, Garmin na začiatku roku 2015 prináša aj nové športové smart hodinky Vívoactive určené pre aktívny život. Tak ako väčšina výrobcov sa snaží držať trendu wearable zariadení, no a my uvidíme, či sa mu podarí osloviť športových, ale aj technologických nadšencov. 

Dizajn a rozmery


Nemôžeme si pomôcť, ale dizajn väčšiny smart hodiniek nám pripomína 90-te roky. Zdá sa, že dizajnéri preferujú obdĺždnikové tvary s oblými hranami (Apple  Watch) alebo naopak obrovské kruhové telo (Motorola Moto360). Snáď sa čoskoro dočkáme aj dizajnu, ktorý pripomína klasické hodinky s funkciami smart watch (LG G Watch R ). Aj Vívoactive drží tento dizajnový smer a svojím dizajnom neurazí, ale ani príliž nenadchne. 



Veľkým plusom je však ich hrúbka. Sú hrubé len 8mm, takže patria k najužším na trhu. Vyrábajú sa v dvoch farebných prevedeniach - čierna a biela a majú vymeniteľný remienok dostupný vo viacerých farbách, silikónový alebo dokonca koženný. Toto všetko vám umožní  spraviť z Vívoactive pútavý kúsok.


                        


Vívoactive má dotykový displej, s dvomi tlačidlami v spodnej časti (trošku sa podobajú na známe Android tlačidlá) a na každej strane jedno väčšie hardwérové ovládacie tlačidlo.

Garmin Connect IQ today - nová funkcionalita, ktorá umožňuje prispôsiť si zobrazenie údajov na displeji hodiniek. Zatiaľ je dostupných len pár typov pozadia a usporiadania avšak časom určite pribudne viac možností a bude si z čoho vyberať. Connect IQ je primárne určený hlavne pre vyššie rady GPS modelov ako sú Garmin Fenix3, FR920 XT alebo Garmin Epix.

Funkcie


Vívoactive sú prvé plhohodnotné smart hodinky, ktoré v sebe spájajú tradičné športové GPS hodinky, monitor aktivity a ďalšie športové aplikácie pre beh, cyklistiku, plávanie a golf. Okrem GPS čipu obsahujú hodinky aj akcelerometer, ktorý využijete napríklad pri indoorovom behu, keď bude GPS vypnuté.
Sledovanie aktivity prebieha v troch základných režimoch - beh, plávanie a bicyklovanie. V každom režime budú merať rýchlosť, vzdialenosť, čas a údaje z pripojených snímačov kadencie alebo srdcového tepu. 



Monitorovanie behu, bicyklovania alebo plávania sú celkom známe, ale ako je to s golfom? 
Garmin má v ponuke športtestery, ktoré sú špecializované na golf a prvý krát sa rozhodol túto funkcionalitu dať do fitness hodiniek. Pomocou smartfónu do hodiniek stiahnete vybratú mapu golfového ihriska (dostupných 38.000 máp z celého sveta). Následne začne Vívoactive pomocou GPS navigovať po ihrisku, merať vzdialenosti na greene, dĺžku odpalu a zobrazovať skóre golfových hráčov a ďalšie údaje.

Monitor aktivity meria počet prejdených krokov za deň, celkovú vzdialenosť, spálené kalórie a spánok. Všetko za účelom dosiahnuť stanovený denný osobný cieľ. Tak ako ostatné Garmin zariadenia určené na meranie aktivity má Vívoactive aktivity bar, ktorý upozorní vibráciou na dlhšiu neaktivitu. 

Namerané hodnoty sú zobrazené na displeji v stručných prehľadoch, ktoré si bude môžné prispôsobiť a usporiadať zobrazenie podľa potreby resp. podľa toho, ktoré z hodnôt sú pre každého dôležité. Okrem toho už spomínaná funkcia Connect IQ umožní pridať aj polia z aplikácií tretích strán.

                        


Synchronizácia nameraných údajov s mobilnou aplikáciou prebehne bezdrôtovo pomocou technológie Bluetooth Smart. Bluetooth taktiež umožní prijímanie a zobrazenie notifikácií o prijatých textových správach, prichádzajúcich hovoroch a správach zo sociálnych sietí ako Facebook a Twitter. Mobilná aplikácia bude dostupná pre mobilné zariadenia s OS iOS a Android.
Okrem samotnej aplikácie Garmin Connect bude možné hodnoty aktivity exportovať aj do aplikácií tretích strán ako sú MyFitnessPal alebo Strava.



Snímač srdcového tepu alebo kadencie pripojíte pomocou známej bezdrôtovej technológie ANT+. 

Garmin deklaruje výdrž batérie pri zapnutom GPS 10 hodín a 3 týždne v pohotovostnom režime (GPS vypnuté), čo je veľmi pekná hodnota. Uvidíme ako na výdrž batérie bude pôsobiť využívanie podsvietenia, aplikácií a zapnutý bleutooth kvôli notifikáciam zo smartfónu.

Na slovenský trh má Vívoactive prísť už koncom februára 2015 a cena by sa mala pohybovať niekde okolo 250€.

[zdroj: garmin.com, autor senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top