ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

To, čo sme očakávali sa stalo skutočnosťou. Výrobca Garmin prináša prvú malú inováciu pre šport smart hodinky Vívoactive 3. Tou malou novinkou okrem upraveného dizajnu hodiniek je pridanie vstavaného prehrávača hudby. Takže tento nový Garmin nájdete pod označením Vívoactive 3 Music (žiadne prekvapenie :-)), tak ako napríklad Forerunner 645 Music.

Čo môžete nájsť v tejto novinke.

V prvom rade zostávajú všetky funkcie originálnych hodiniek - od monitora aktivity, optického senzora srdcového tepu, vstavaného GPS, cez podporu multišport a Connect IQ aplikácií, až po bezkontaktné platby Garmin Pay (využitím NFC čipu) a dotykový farebný displej.
Ako sme už spomenuli, dizajn prešiel miernym face-liftom. Po obvode čiernej lumety sú vyznačené časové značky bez čísel a vzhľad displeja pôsobí jednoducho a čisto - nie robuste a už vôbec nie outdoorovo. Koniec koncov sa jedná o šport smart hodinky. Hodinky trošku nabrali na hrúbke a aj na váhe. Čo ubudlo, je ovládacia dotyková plôška na bočnej strane hodiniek, ktorá slúžila na pohotové listovanie v menu hodiniek. Podpora prepínať si zobrazenie hodiniek (otočenie o 180 stupňov) v závislosti na ruke, na ktorej hodinky nosíte bola taktiež zrušená, čo bola velkom fajn vychytávka.



Ako funguje vstavaný hudobný prehrávač?

Najskôr treba povedať, že Garmin Vívoactive 3 Music disponuje internou pamäťou 3,5GB, ktorá je určená pre hudobné súbory a aplikácie z Connect IQ. Do tejto pamäti by ste mali dostať cca. 500 hudobných skladieb vo formáte MP3, M4A, AAC, ADTS, WAV, M3U, M3U8, WLP, ZPL, PLS.
Súbory do pamäti nakopírujete pripojením hodiniek do USB portu počítača a spustením aplikácie Garmin Express. V aplikácii následne nájdete hudobné súbory na vašom disku počítača - uvidíte adresárovú štruktúru a spustíte kopírovanie do hodiniek. Výhodou je, že môžete kopírovať celé adresára resp. albumy a nie pesničku po pesničke.
Hodinky dokážete pripojiť k počítaču aj v režime tzv. MTP zariadenie a vtedy uvidíte obsah pamäte hodiniek ako po pripojení klasického USB pamäťového kľúča. Súbory si môžete manažovať aj týmto spôsobom.

Počas prehrávania skladby viete priamo na hodinkách ovládať posúvanie, štart, stop, vidíte názov interpreta a samotnej pesničky, ktorý sa postupne scrolluje zo strany na stranu.

Okrem prehrávania súborov priamo z pamäte hodiniek, môžete využiť aj streamovacie služby ako sú iHeartRadio a v budúcnosti Deezer. Vaše bluetooth slúchadlá pripojíte pomocou bluetooth pripojenia. Myslíme, že s kompatibilitou by nemal byť problém, ak použijete štandardné slúchadlá lepšej značky.


Vívoactive 3 Music sa už v zahraničí predáva za cenu 300USD, čo bude okolo 329 Eur. Podľa dostupných informácií by mali byť prvé kusy dostupné už v júli. Keďže cenovo to nevyzerá na veľký skok, počítame že hudobný prehrávač priláka nových zákazníkov, ktorí si hudbu potrebujú vychutnávať pri športovaní a to všetko bez nutnosti mobilného telefónu.

[zdroj: garmin.com, internet, autor: senand, www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top