ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Na poslednej výstave CES 2018, ktorá sa konala asi pred mesiacom sme spoznali aj nové hodinky zamerané najmä na nadšencov behu. Garmin opäť rozširuje radu produktov Forerunner a prináša nový Forerunner tentokrát s označením 645, čo prezrádza že sa jedná o nástupcu známej 630-ky resp. ak berieme model so senzorom tepu, tak potom hovoríme o 235-ke. 645-ka prináša jednu zásadnú novinku, ktorá zatiaľ u Garmin produktov chhýbala a tým je vstavaný prehrávač hudby. Na výber však budú dostupné 2 verzie - s a bez prehrávania hudby.


Forerunner 645 má hneď na pohľad tenký dizajn a pôsobí ozaj ľahko, čo je veľké plus pri behu alebo akejkoľvek aktivite. Nový dizajn drží líniu športových smart hodiniek Vívoactive 3, FR645-ky sú však trošku menšie. Bol odobratý dotykový displej a pridané ovládanie pomocou 5 tlačidiel, ktoré sú umiestnené klasicky po bokoch tela hodiniek. Farebný displej má rozmer 1,2" a rozlíšenie 240x240 pixelov, čo je celkom štandard.  Na spodnej strane hodiniek nájdete už dobre známy optický senzor tepu - Garmin Elevate, ktorý je pekne zapracovaný do tela hodiniek.

Čo sa týka športových funkcií, tak ich tu nájdete slušnú porciu. Od podpory multišport (beh, cyklistika, plávanie, silový tréning atď.), cez výpočet VO2 Max, stress score až po pokročilé metriky pre beh. Samozrejme, že nechýba monitor aktivity a spánku so všetkymi štandarnými funkciami.



Ako sme už v úvode článku spomínali, najzásadnejšou novinkou je vstavaný hudobný prehrávač. Ako to celé funguje?
Forerunner 645 obsahuje internú pamäť zhruba na 500 skladieb, ktoré do hodiniek nakopírujete pripojením na počítač, pomocou programu Garmin Express. Môžete si vytvoriť vlastný playlist a adresárovú štruktúru. Hodinky následne prepojíte s kompatibilnými bluetooth slúchadlami a môžete si začať vychutnávať hudbu. Ovládanie prehrávania hudby máte priamo na displeji.
Ak ste používateľom služieb ako Amazon Music, iHeart Radio alebo Deezer budete si môcť stiahnuť hudbu priamo do hodiniek a počúvať offline. Podpora Spotify alebo Apple Music ako najpopulárnejších služieb snáď bude dointegrovaná neskôr.



Tak ako Vívoactive 3, aj Forerunner 645 dostal funkciu Garmin Pay, ktorá umožňuje bezkontaktne platiť priamo pomocou hodiniek. Táto funkcia zatiaľ nie je dostupná na SK trhu, ale je to len otázka času kedy bude fungovať aj u nás. Po prepojení hodiniek s kompatibilným smartfónom môžete využívať smart notifikácie.

Nechýba podpora aplikačného obchodu Connect IQ, takže si FR 645 budete môcť prispôsobiť podľa potreby, či už stiahnutím nových dizajnov domovskej obrazovky, dátových políčok alebo športových aplikácií.

Hodinky sú vodotesné (5ATM), takže s nimi môžete aj plávať.



Výrobcom udávaná výdrž batérie je 5 hodín prehrávnia hudby so spustenou GPS aktivitou, čo by malo stačiť aj na maratón. Bez používania prehrávača, iba s GPS by mal Forerunner 645 vydržať 12 hodín, čo je priemerná hodnota pre športové hodinky.

Nový Garmin Forerunner 645 je určite krokom do predu. Má výborný dizajn, rozmery vhodné aj pre užšie zápästia a prináša nové funkcie, z ktorých zaujme najmä prehrávač hudby. Určite si získa fanúšikov aj na SK trhu. Dobrá správa je, že by mal byť dostupný na SK trhu v priebehu Marca za cenu 449€ s prehrávačom hudby a 399€ bez neho.

[zdroj: garmin.com, internet, autor: senand, www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top