ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Áno, čítate dobre… je to Jawbone  UP2, žiadny preklep ale opäť raz novinka z dielni výrobcu Jawbone. Jawbone UP2 možno nebude jedným z wearables, ktoré by si želala väčšina priaznivcov – teda nemá všetky cool senzory alebo mobilné platby ako UP4. No za cenu $99 to môže byť jeden z najpredávanejších náramkov od Jawbone.

Novinka v strednej triede fitness náramkov nahrádza populárny Jawbone UP24, no zároveň sa v zásade jedná o ten istý fitness náramok však s novým dizajnom. Čítajte ďalej a zistite, či je UP2 to pravé pre vás a kedy je plánované jeho uvedenie na trh. 

Dizajn

Dizajn prešiel podstatnou zmenou oproti UP24. Zdá sa vám povedomý? To preto, lebo sa dizajnovo podobá na toľko odkladaný a drahší UP3. Určite sa nám všetkým vybaví ten skvelý, hladký a efektný dizajn náramku UP3 s nastaviteľným remienkom. Znamená to, že Jawbone urobil rozhodnutie nielen čo sa týka dizajnu, ale aj senzorov a vy si budete môcť vybrať medzi cenovo výhodným UP MOVE, strednou triedou UP2 alebo novým high end-om UP4.


Jawbone UP2 je v skutočnosti rozmerovo menší o 45% ako UP24, čo tažko rozoznať z dostupných obrázkov. Šéf kreatívneho tímu Jawbone a dizajnér Yves Béhar na Jawbone blogu hovorí, že toto urobí z UP2 najľahší a najdiskrétnejší – najnenápadnejší fitness náramok na zápästie aký si môžete kúpiť. To je obdivuhodné, keďže už UP24 bol pomerne tenký a zároveň aj dobre vyzeral.
Yves hovorí: "Najdôležitejšia vec je zostať verný nášmu presvedčeniu, že osobné zdravotné dáta a informácie o životnom štýle majú pre ľudí veľkú hodnotu takisto ako sledovanie osobnej aktivity počas celého dňa a noci. Toto dokáže zabezpečiť malé a ľahké wearable zariadenie, ktoré ani neviete že ho máte na ruke, v tom dobrom slova zmysle.”



UP2 má rovnaké telo z exolovaného hliníka s laserovo vypáleným vzorovaním na gumenej časti, ktorú sme videli už pri UP3. Na začiatku bude dostupný v dvoch farbách – čierna a strieborná, no neskôr určite pribudnú ďalšie farby, vzory a materiály ako uvádza Yves Béhar. UP2 nemá žiadny OLED displej alebo výrazné LED indikátory pre notifikácie zo smartfónu, Jawbone zostáva verný jemnému zavibrovaniu pre upozornenie.

UP2 bude vodeodolný, takže sa nemusíte obávať dažďa, potu pri cvičení alebo sprchy, no nebude vhodný na plávanie.

Senzory a sledovanie aktivity

Keďže sa bavíme o redizajnovanom UP24, nenájdete tu žiadny senzor, ktorý meria srdcový tep alebo mobilné platby ako pri Jawbone UP4. Naopak, nájdete tu štandardné sledovanie aktivity ako sme pri Jawbone zvyknutý a to je počítanie prejdených krokov a vzdialenosti, spálených kalórií, čas trávený aktivitou, odpočinkom atď. Všetky namerané údaje prenesiete pomocou bezdrôtovej bluetooth synchronizácie do vášho iPhone alebo Android smartfónu.

Nezabudneme ani na monitorovanie spánku pomocou sledovania spánkových cyklov počas noci a rozpoznávanie fáz spánku ako REM, plytký a hlboký spánok. Do režimu spánku budete musieť UP2 prepnúť manuálne ako je zvykom aj pri iných Jawbone náramkoch. Zachoval sa aj tichý budík (silent alarm), ktorý vás zobudí pomocou jemných vibrácií.



Samozrejmosťou je Smart Coach systém, ktorý analyzuje vaše dosiahnuté úspechy, aktivitu a následne vám stanovuje nové ciele a výzvy. Pomocou tohto systému vás tak motivuje k dosahovaniu lepších výsledkov a posúva hranice ďalej. Smart Coach systém je súčasťou mobilnej aplikácie UP.

Výdrž batérie

Predpokladaná výdrž batérie je 7 dní na jedno nabitie, čo nie je až také ohromujúce ako pri UP MOVE, ktorý vydrží až 6 mesiacov. Avšak táto hodnota je možno vyššia alebo minimálne porovnateľná s konkurenčnými produktami ako napríklad Fitbit. Doba nabíjania z úplného vybitia bude zrejme zhodná s UP3, čo by malo byť okolo 100 minút.


Uvedenie na trh

Vyzerá to tak, že Jawbone UP2 príde na trh už čoskoro, keďže sa už objavil na amazon.com a zrejme o pár dní aj na jawbone.com. Cenovo by sa mal pohybovať okolo 93-95Eur ($99) no dostupný bude zatiaľ len pre US. Uvidíme teda kedy sa podarí UP2 doraziť na SK trh. Potom sa k nemu určite vrátime a pozrieme sa na neho bližšie.

[zdroj: wareable.com, autor: senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top