ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Ešte neprišiel na trh toľko sľubovaný a očakávaný Jawbone UP3 a už výrobca Jawbone oznámil príchod dvoch nových fitness náramkov. Tým prvým je UP2 lacnejšia verzia, teda redizajnovaný dobre známy UP24 a druhým v poradí je UP4. 

Poďme sa teda pozrieť, čo nám prinesie UP4 a akou funkcionalitou nás dokáže prekvapiť, upútať, či možno skôr presvedčiť k jeho kúpe.

Tak ako ostatné fitness náramky od Jawbone, aj UP4 bude sledovať váš srdcový tep, spánok, fyzickú aktivitu, ale na rozdiel od konkurencie vám umožní zabudnúť si doma vašu peňaženku.
Tak ako Apple Watch aj UP4 obsahuje NFC čip, ktorý umožní využívať technológiu mobilných platieb. Je v tom však malý háčik a sice, že túto funkcionalitu budú môcť zatiaľ využívať iba majitelia platobných kariet American Express. 



Túto novú funkcionalitu má na svedomí partnerstvo medzi American Express a Jawbone, preto tá exkluzivita. Potenciálny zákazníci, ktorí nemajú kartu AmEx budú zároveň vyzvaní k jej zriadeniu. Ak pôjde všetko tak ako má noví zákazníci budú schvaľovaní priebežne.

Používanie Jawbone UP4 na mobilné platby nebude až také jednoduché ako prezentuje Apple Pay alebo podobné riešenia. Keďže UP4 je zariadenie bez displeja, používatelia budú odkázaní na použitie platobného terminálu na overenie úspešnej transakcie. Každopádne toto nebude len jediná možnosť ako využiť mobilné platby. Napríklad pre bežcov resp. atlétov, ktorí často cestujú na ľahko bude fitness náramok, ktorý dokáže nahradiť peňaženku len výhodou.



Tak ako v prípade Apple Pay použitý systém garantuje, že informácie z vašej kreditnej karty zostanú utajené a budú nahradené jedinečným číslom dedikovaným pre mobilné platby.

Jawbone UP3 by sa mal konečne objaviť na trhu už koncom Apríla alebo v Máji, no vybavené budú len pred-objednávky, ktoré boli uskutočnené priamo u Jawbone. Ostatní záujemcovia si budú musieť ešte počkať. Jawbone UP4 by mal byť na trhu už toto leto za cenu $200, čo je len o $20 viac ako UP3.

Nuž uvidíme, či po skúsenostiach s posúvaním termínov bude o Jawbone ešte záujem. Musíme však uznať, že nápad s využitím technológie NFC a mobilných platieb znie zaujímavo. Dúfame, že k AmEx pribudnú čoskoro partnerstvá aj s VISA alebo MasterCard, čo by mohlo pomôcť k zvýšeniu atraktivity.

[Zdroj: www.digitaltrends.com, jawbone blog, Autor: senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top