ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Áno, možno je názov tohto príspevku trošku nadnesený (Kto nemá rád Pána Prsteňov?), ale v princípe vystihuje ďalšie riadky.

Pri výbere fitness náramku určite každého napadne a spýta sa otázku:
Do akej aplikácie, kde budú moje namerané hodnoty aktivity synchronizované resp. nahrávané a kde si ich budem môcť pozrieť a vyhodnotiť?


Odpoveďou je, že každý fitness náramok, monitor aktivity má vlastnú mobilnú aplikáciu, 
s ktorou komunikuje, či už pomocou Bluetooth alebo priamym pripojením do smartfónu. Je prirodzené, že nie každému vyhovuje takáto aplikácia, ktorú dodáva priamo výrobca fitness náramku a je celkom pravdepodobné, že niektorí z nás používajú pri športových aktivitách viac ako jednu fitness aplikáciu.


Čo tak mať jednu spoločnú aplikáciu, ktorá dokáže pripojiť viacere pasívne a aktívne monitory aktivity a takisto spracovať namerané dáta? Možno takto nejako rozmýšľali vývojári z Nudge 
a naprogramovali mobilnú aplikáciu Nudge.



Nudge je "dashboard" teda akási sumárna prezentačná vrstva alebo tabuľka, ktorá prezentuje ale najprv spracováva namerané hodnoty nielen z viacerých fitness náramkov ako Jawbone UP24, Fitbit Flex (a ich aplikácií) ale aj z viacerých samostatných fitness aplikácií napr. Moves, RunKeeper, Map My Fitness, Strava atď.





Okrem už spomínaných funkcií dokáže Nudge sledovať aj váš denný jedálniček, pitný režim, trvanie spánku a úroveň osobnej energie. Všetky tieto údaje kombinuje do jedného skóre, ktoré sa nazýva Nudge Factor. Aplikácia vypočíta váš Nudge Factor pre jednotlivé záujmové okruhy a túto hodnotu si môžete denne zlepšovať, porovnávať a súťažiť s vašimi priateľmi o čo najvyššie skóre aj keď používate rozdielne fitness aplikácie a fitness náramky.


Nudge motivuje - na základe 30 dňového sumára vie užívateľovi poradiť ako ďalej postupovať, aby dosiahol čo najlepšie skóre. Čím lepšie skóre, tým lepšia fyzická kondícia.






Teda Nudge v sebe integruje aktívny aj pasívny monitoring aktivity. Od prípadnej konkurencie sa chce odlíšť tým, že agregované užívateľské dáta budú sprístupnené pre zdravotníctvo a fitness profesionálov. Team pracuje na update, ktorý má spomínané spracovanie údajov ešte vylepšiť.


Aplikáciu si môžete zadarmo stiahnuť na App Store alebo na Googleplay.


Nápad má potenciál, tak teda držíme vývojárom prsty a dúfame, že budú v krátkom čase podporovať aj ďalšie fitness náramky a monitory aktivity.

[autor senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top