ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Dnes všade rezonujú dve slová keď sa téma týka smart hodiniek. Áno, sú nimi Apple Watch. Apple Watch sú však len vodeodolné, takže ak ste náruživý amatérsky plavec alebo obľubujete všetky vodné športy potom vás veľmi nepoteší, keď musíte mať kvôli týmto aktivitám iné vhodné hodinky.

iWatch zdá sa, že nebudú kráľom vodného sveta, toto bude doména Swimmo – smart hodiniek dizajnovaných práve pre plavcov.

Na začiatok treba opäť zdôrazniť 100% vodotesnosť. Spoločnosť Swimmo Trainer nadizajnovala ich vlajkovú loď s orientáciou na vodu a všetko s ňou spojené. Sleduje tým práve problém nemožnosti ovládať tradičný dotykový displej, keď je mokrý.  Skúšali ste niekedy ovládať váš smartfón v daždi alebo keď bol postriekaný vodou? Možno si pamätáte ako môže displej stratiť presnosť vyhodnoiť pohyb prsta. Swimmo toto eliminoval použitím jednoduchého pohybu zápästím a ťuknutím na displej. Jednoducho len „otoč a ťukni“ a naviguj sa cez menu.


Swimmo prichádza s 1,29 palcovým displejom, na ktorom vám zobrazí spálené kalórie, aktuálnu hodnotu srdcového tepu, trvanie aktivity, vzdialenosť vrátane kôl a otáčok. Projekt Swimmo už prekročil stanovený cieľ $100.000 na startup portáli kickstarter a teda vývojári pridajú navyše ďalšie Pro štatistiky ako počet otáčok, dĺžku a zrýchlenie. Všetky spomínané hodnoty bude možné pozerať v reálnom čase tak ako aj na vašom mobilnom zariadení, kde si ich stiahnete po skončení plávania. Tieto smart hodinky boli očividne nadizajnované k používaniu bez potreby smartfónu. Váš telefón nemusí byť ani poblíž, kľudne si ho môžete nechať doma alebo v skrinke.



Swimmo obsahuje interné, ochranou známkou chránené funkcionality, ktoré zabezpečujú meranie. Sú nimi IntensityCoach, PaceKeeper a TrainingGuide. IntensityCoach sleduje váš srdcový tep a pomáha ho udržať vo zvolenej úrovni. PaceKeeper robí presne to isté pre zrýchlenie, upozorňuje vibrovaním, či zvoľňujete tempo alebo naopak držíte rýchlosť. TrainingGuide vám umožní nastaviť vlastné ciele v podobe vzdialenosti alebo kalórií a sleduje ich hodnoty. Okamžite vás upozorní, ak dosiahnete cieľ resp. prekonáte váš rekord.
Podrobný záznam vašich tréningov vidíte na smartfóne a budete ho môcť zdieľať s vašimi priateľmi a známymi. Len si predstavte, že plavec v dráhe hneď vedľa vás bude mať hodinky Swimmo... môžete ho hneď vyzvať s preteku bez nutnosti tretej osoby ako nejakého časomerača.



Po ukončení aktivity sa Swimmo smartwatch automaticky zosynchronizujú s niektorou dobre známych fitness aplikácií ako je napríklad Strava, RunKeeper, HealthKit alebo sa namerané hodnoty rovno vypubklikujú na Facebook alebo Twitter. Swiimo sú kalibrované pre použitie v bazéne, ale keďže kampaň na kickstarter už prekročila limit $150.000, vývojári doplnia aj funkcionalitu na otvorenú vodu.

Plavecké hodinky Swimmo svojou špecializáciou určite zaplnili dieru na trhu a pevne veríme, že všetky prísľuby, ktoré vývojári dali počas kampane budú splnené a my si ich už v Októbri tohto roku budeme môcť vyskúšať aj u nás.

[zdroj: swimmo.com, kickstarter.com, autor: senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top