ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

S chudnutím alebo všeobecne s redukciou a sledovaním telesnej hmotnosti dnes ľuďom okrem osobných fitness trénerov, odborných kníh a rôznych diárov pomáhajú aj mobilné aplikácie určené pre smartfóny. Vybrali sme pre vás tie najlepšie, ktoré sú vo svete obľúbené a zároveň poskytujú naozaj použiteľné nástroje, ktoré dokážete využiť keď chcete urobiť niečo so svojou váhou.

Weight Watchers


Patrí k tým najlepším aplikáciam na chudnutie, čo sú v súčasnosti v ponuke. Udržuje vás motivovaných v každom okamihu. Pomocou funkcie “Connect to an Expert” (Spojenie s odborníkom) môžete priamo kontaktovať a osloviť odborníka na chudnutie, ktorý vám dá dodatočnú podporu alebo užitočné tipy ako pokračovať v dosiahnutí cieľa. Jednoducho si v nej viete zaznamenávať stravu, sledovať aktivitu a hmotnosť. 
Aplikácia ďalej umožňuje pridávať jedlá, vyhľadávať v širokej ponuke potravín, jedál a receptov. Pomocou scannera čiarových kódov si nájdete nutričné hodnoty vašich obľúbených potravín (ProPoints) predtým, než ich vložíte do nákupného košíka. Môžete si pridať aj vlastné jedlá alebo recepty použitím kalkulačky spomínaných hodnôt tzv. ProPoints. Aplikácia dokáže automaticky sledovať osobnú dennú aktivitu prepojením s vašim fitness náramkom alebo monitorom aktivity. Pomocou indikátora vášho osobného progresu viete sledovať, vyhodnocovať a porovnávať v grafoch dosiahnuté hodnoty. Aplikácia Weight Watchers je dostupná pre smartfóny s OS Android aj OS iOS.


Endomondo


Ak ste bežec, cyklista alebo kondičný chodec, táto aplikácia presne zaznamenáva vašu prejdenú trasu pomocou Google Maps a zapnutým GPS a takto namerané hodnoty ukladá do histórie, kde sú k dispozícii pre porovnávanie. Následne vidíte celkovo prejdenú vzdialenosť, rýchlosť, počet spálených kalórií a keď máte snímač srdcového tepu, tak aj hodnoty tepu počas aktivity.  Môžete si vytvoriť osobné konto, motivovať sa a súťažiť spolu s vašimi kamarátmi a spolu pokoriť  ďalšie kilometre. Dokonca môžete aplikáciu rozšíriť, aby dokázala spolupracovať s fitness náramkami a monitormi aktivity. Endomondo je ozaj všestranná aplikácia a tak určite patrí do tohto rebríčka. Stiahnite si ju pre smartfóny Apple iOS alebo aj pre Android.




My Fitness Pal


Niet divu, že táto mobilná aplikácia bola označená za top PC Magazine-om a magazínom Wired. Používatelia ju sami tiež označili ako “najjednoduchší a najlepší nástroj na počítanie kalórií” a zároveň prvý nástroj, ktorý skutočne pomôže pri diéte a chudnutí. Kľúčom k úspechu tejto aplikácie je zapracovanie dvoch základných parametrov, ktoré prispievajú k redukcii hmotnosti a to sú strava a cvičenie. Je to masívna databáza viac ako 3 miliónov jedál a potravín, ktorých môžete sledovať kalórie, tuky, uhľohydráty, či obsah cholesterolu a hneď viete čo máte na tanieri. Aplikácia tiež ponúka viac ako 350 kardio a silových tréningových programov, ktoré vám pomôžu dosiahnuť vytýčený cieľ v podobe novej váhy. My Fitness Pal si môžete stiahnuť z App Store aj z Google Play.


Lose It!


Táto zadarmo dostupná aplikácia umožňuje pomocou vyhľadania jedla sledovať príjem kalórií a zároveň monitorovať vašu osobnú aktivitu. Stačí zadať vašu aktuálnu hmotnosť, cieľ kam sa chcete s váhou dostať a Lose it! vám vypočíta celkom presný odhad koľko kalórií môžete za deň prijať a ako dlho vám bude trvať kým dosiahnete svoj stanovený cieľ. Dokonca obsahuje aj podporu online komunity, do ktorej sa môžete zapojiť a kde sa ľudia ako vy navzájom podporujú, sledujú progres a dávajú si cenné rady a tipy. Taktiež môžete skenovať čiarové kódy takmer všetkých  potravín a automaticky tak pridávať kalórie a nutričné hodnoty do veľkej databázy, ktorá určite pomôže keď si zoberiete svoj obed v rýchlom občestvení a chcete zistiť, či ste stále v tolerancii denného množstva. Lose it! je dostupná pre smartfóny OS iOS aj OS Android.



MyNetDiary


Zhodiť nadváhu a zostať fit, naučiť sa ako sa zdravšie stravovať a začať žiť aktívnejší život to je motto programu MyNetDiary. Z veľkého množstva mobilných aplikácií na chudnutie vyčnieva aj aplikácia MyNetDiary, ktorá vám pomôže nastaviť si realistický cieľ v redukcii hmotnosti a následne stráži úbytok nadbytočných kíl. Aplikácia vám pomôže sledovať vašu stravu a cvičenie, zaznamenáva údaje o vašom tele a pozoruje stav vášho zdravia. Vedie vás priamo k dosiahnutiu cieľa pomocou osobných stravovacích tipov založených na priebežnej analýze vášho diára. Táto aplikácia je v podstate virtuálny tréner alebo kouč, ktorého máte vždy vo vrecku a je vždy pripravený pomocť. Aj MyNetDiary je dostupná pre zariadenia Apple a Android.



Treba poznamenať a uvedomiť si, že všetky spomínané aplikácie pre chudnutie nebudú spoľahlivo fungovať bez fitness náramku resp. monitora aktivity, ktorý 24x7 poskytuje údaje o osobnej aktivite tj. počet prejdených krokov, počet spálených kalórií, prejdenú vzdialenosť atď.  Takmer všetky fitness náramky dokážete prepojiť s takýmito aplikáciami a teda priamo do nich importovať namerané údaje. Prepojenie zabezpečí, že namerané hodnoty spálených kalórií, prejdenej vzdialenosti a iné budete priamo vidieť v danej aplikácii a tá bude môcť s nimi ďalej pracovať a tým vám napríklad efektívnejšie radiť, dávať tipy alebo nastaviť a korigovať osobný cieľ.

[zdroj: internet, autor: senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top