ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Výrobca Garmin uviedol na trh nové trio športových GPS hodiniek, ktorými opäť oživil produktové portfólio svojich wearables. 
Nová vlajková loď Garmin Forerunner 630 dostal do výbavy viac bežeckých analytických a dátových funkcií ako jeho predchodca Forerunner 620. Celá rada bola ďalej doplnená o Garmin Forerunner 230 a 235 ako ďalších hodiniek určených hlavne pre nadšencov behu.


Forerunner 630

Pozrime sa najprv na najzaujímavejší Garmin Forerunner 630. Užívatelia teraz budú dostávať smart notifikácie priamo na zápästí pokiaľ budú hodinky spárované so smartfónom. Vo výbave dostal tento nový Forerunner rozšírené funkcie tzv. advanced running dynamics. V prípade spárovania 630-ky s hrudným snímačom HRM-run alebo ďalšími dostupnými senzormi dokáže zobraziť kadenčné a oscilačné metriky, ktoré pomôžu bežcom byť ešte viac efektívnejší.



Taktiež užívateľa informuje o čase zotavenia (Stress score) a pripravenosti na výkon využitím laktánovej úrovne. Pomocou vyhodnotenia výkonnosti podá správu o úrovni únavy pred tréningom a varuje rizikom prípadného zranenia. Tak ako väčšinu hodiniek môžete aj 630-ku nosiť po celý deň kedy bude monitorovať vašu osobnú aktivitu - počet prejdených krokov a spálené kalórie
keď práve nešportujete. 

Optické meranie srdcového tepu v tomto top modeli nenájdete, stále sa budete spoliehať na hrudný snímač tepu (pulzomer).

Ovládať ho budete pomocou farebného dotykového displeja. Všetky namerané údaje môžu byť automaticky nahrávané do aplikácie Garmin Connect, nechýba ani podpora Live Tracking, storeu Connect IQ a audio pokynov počas aktivity.

Tento špičkový model by sa mal objaviť na trhu ešte do konca roka s cenou okolo 400€ (verzia bez HR), so snímačom vás vyjde asi o 60€ viac.

 

Forerunner 235 a 230

Hoci sa prakticky nové meranie tepu na zápästí zatiaľ nedostalo do top produktov, bude ho mať nový Garmin Forerunner 235.
Forerunner 235 budú v poradí druhé Garmin hodinky s optickým meraním tepu po Garmin Forerunner 225. A v čom sa teda líšia? Tentokrát to vyzerá tak, že Garmin dal zbohom senzorom od Mio a rozhodol sa využiť vlastnú technológiu Elevate heart rate, ktorú použil už v novinke Garmin Vivosmart HR



Na farebnom displeji priamo uvidíte aktuálnu tepovú zónu a základnú obrazovku hodiniek i dátové políčka si budete môcť prispôsobiť pomocou aplikačného storeu Connect IQ.
Nebudú chýbať smart notifikácie a štatistika VO2 max, ktorá poskytne lepší prehľad o čase zotavenia. Samozrejme, že Garmin nezabudol ani na monitor aktivity, ktorý budete môcť využiť po celý deň aj na sledovanie spánku.



Forerunner 230 je model v podstate zhodný s 235, no na meranie tepu budete musieť využiť klasický hrudný snímač. Táto skutočnosť prispela k tomu, že má väčšiu výdrž batérie až 5 týždňov v režime hodiniek alebo 16 hodín so zapnutým GPS.

Aj Forerunner 230 a 235 dorazia na trh ešte tento rok, no cenovo vyjdú lacnejšie - 250€ za 230 a 330€ za 235.

S týmito modelmi veru Garmin poriadne zamiešal trh a asi aj hlavu potenciálnym zákazníkom, ktorí si budú mať z čoho vyberať. Vianoce s Garmin budú naozaj pestré. 

[zdroj: garmin.com, autor: senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top