ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Polar A370 nie je zariadenie, ktoré by otváralo novú produktovú radu, práve naopak je pokračovateľom obľúbeného a úspešného modelu Polar A360, ktorý je na trhu 2 roky. Čiže výrobca sa rozhodol inovovať dobre zabehnutý model, teda postaviť novinku na dobrých základoch. Poďme sa pozrieť, čo nám táto novinka ponúkne a či bude stáť za to. Nebude to mať však ľahké obstáť v silnej konkurencii akými sú nové fitness náramky Garmin Vívosmart 3, či Fitbit Alta HR. 
Mali sme možnosť pozrieť tento model ešte pred oficiálnym uvedením na trh a určite vám prinesieme viac podrobností v recenzii.


Dizajn

Hneď na prvý pohľad každý vidí, že dizajn náramku prešiel iba kozmetickými zmenami. Zostali vymeniteľné remienky dostupné v troch rozmeroch S, M, L a rozmery samotného trackera sa takisto nezmenili. Dôležité však je, že remienok je vyrobený z pevnejšieho materiálu a tak bude určite odolnejší proti prípadnému vyťahaniu. Nová je aj zapínacia spona, ktorá bude zabezpečovať remienok proti rozopnutiu. Čo tiež poteší sú nové farebné kombinácie remienka. Náramku dominuje farebný dotykový displej s rozlíšením 80x60 pixelov a pekným lešteným okrajom, ktorý dodáva celkový šmrnc. Na spodnej strane trackera nájdete optický snímač srdcového tepu, ktorého presnosť má byť vylepšená novým algoritmom.


Monitorovanie aktivít

Čo sa týka sledovania športových resp. osobných aktivít, tak A370 vám umožní v podstate rovnaké možnosti ako predchodca Polar A360. 3D akcelerometer počíta prejdené kroky, vzdialenosť, záznam zvolenej športovej aktivity, sleduje kvalitu spánku, upozorní vás, keď sa nehýbete dlhšiu dobu a samozrejme aj tu plníte denný osobný cieľ. 
Veľkou novinkou je meranie srdcového tepu počas celého dňa 24x7 v 5 minútových intervaloch, čo sme u Polar produktov zatiaľ nevideli. Počas tréningu vidíte okrem aktuálneho tepu aj max. hodnoty a môžete si urobiť Polar fitness test. Ak niekto bude chcieť presnejšie meranie tepu, bude si môcť k Polar A370 pripojiť kompatibilný hrudný snímač tepu (hrudný pás) Polar H10 pomocou funkcie  bluetooth. Nezabudnime spomenúť taktiež možné spárovanie so smart váhou Polar Balance, pre toho kto chce mať komplexný prehľad o kondícii.   
Polar A370 nemá GPS a tak ak budete chcieť mať presný prehľad o prejdenej trase budete musieť mať so sebou mobilný telefón. Veľkou výhodou je, že náramok resp. 3D akcelerometer dokáže merať rýchlosť z pohybu zápästia, čo využite najmä pri indoor aktivitách.



Druhým veľkým vylepšením je funkcia Sleep Plus. Áno už možno tušíte, že toto sa bude týkať spánkovej analýzy. Polar A370 bude vedieť automaticky detekovať spánok, jeho dĺžku a kvalitu na základe pohybu vášho zápästia. Polar sľubuje rozšírené spánkové grafy, čo umožní používateľovi mať lepší prehľad o jeho spánku. Používateľ po prebudení dostane automatickú spätnú väzbu ako efektívne spal zároveň ohodnotenú na stupnici od 1 do 5. Taktiež si budete môcť sami ohodnotiť váš spánok podľa toho ako ste si oddýchli.


Spracovanie nameraných hodnôt

Tak ako pri iných Polar produktoch aj tu na synchronizáciu nameraných údajov  využijete dobre známu mobilnú aplikáciu Polar Flow, ktorá je dostupná pre iOS aj Android zariadenia, teraz už aj českom jazyku. Tí, ktorí preferujú klasiku môžu využiť jej webovú verziu. Kompatibilita s aplikáciami tretích strán zostala zachovaná, môžete tak zdielať namerané hodnoty do Apple HeathKit, Google Fit, MyFitnessPal, či MapMyFitness.

Polar A370 nezabúda ani na smart notifikácie, teda ak máte náramok v stálom prepojení so smartfónom, vidíte priamo na displeji informácie o prichádzajúcom hovore, prijatej SMS, či upozornenie z kalendára.


Výdrž batérie a vodotesnosť

Nová A370 dostala novú batériu, s kapacitou decentne zvýšenou na 110mAh, čo by malo stačiť na 3 dni pri 1 hodine tréningu denne a využívania merania tepu počas celého dňa, žiaľ bez zapnutých smart notifikácií. Vodotesnosť zostala takisto zachovaná, čiže smelo budete môcť s náramkom aj plávať. Otázkou je, či bude optický senzor spoľahlivo merať tep aj počas plávania. 


Cena a dostupnosť

Nový Polar A370 očakávame na SK trhu už na konci júna alebo v júli za cenu 199.9 Eur, čo je podobná cena ako keď bol na trh uvedený jeho predchodca. Neskôr ako býva zvykom budú dostupné aj náhradné remienky za cenu 25 Eur, čo je zhodné s remienkami pre A360. Veríme, že nový model fitness zariadenia osloví viacerých fitness nadšencov aj u nás.

[zdroj: polar.com, internet autor: senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top